"atikmad.sys" mavi ekran sorunu

Daha fazla  
Geçen günlerde bilgisayara format attım. Windows 7 Ultimate 64'bitken Windows 10 Pro 64Bit yaptım. Fakat ikide bir mavi ekran alıyorum. Sistemim biraz eski, ekran kartı driverlerim güncel, güncelleştirmelerin hepsini Windows Update'den yaptım.

Sistemim:
  • AMD Athlon 64 X2 4800+
  • ASUS M2N PLUS ANAKART
  • 2+1 GB DDR2 667 MHz RAM
  • 300W PSU
  • AMD Radeon R7 250X 2GB GDDR5 Ekran Kartı
Başarısız: atikmad.sys yazıyor.
mavi ekran.jpg

@Asım Demir @MF

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız hata "atikmad.sys" değil "atikmdag.sys".

Atikmdag.sys grafik işlemci çekirdek modu sürücüsü dosyasıdır. Sorun %80 donanımsal hatadan kaynaklanmakta. Windows 7 de böyle bir hata olmayıp Windows 10'da böyle hata olmuşsa sürücü kaynaklı bir hata olma ihtimali var.

Güncel Windows 10 x64 .iso kalıbıyla tekrar temiz kurulum yapıp Adrenalin Edition 18.2.1 kurun. Sorun devam ederse DDU ile güvenli modda AMD sürücüsünü kaldırıp Adrenalin Edition 17.12.1 kurun.

Sorun halen devam ederse grafik işlemci arızası vardır. Garantisi varsa garantiye verin.

Son düzenleme:
Aldığınız hata "atikmad.sys" değil "atikmdag.sys".

Atikmdag.sys grafik işlemci çekirdek modu sürücüsü dosyasıdır. Sorun %80 donanımsal hatadan kaynaklanmakta. Windows 7 de böyle bir hata olmayıp Windows 10'da böyle hata olmuşsa sürücü kaynaklı bir hata olma ihtimali var.

Güncel Windows 10 x64 .iso kalıbıyla tekrar temiz kurulum yapıp Adrenalin Edition 18.2.1 kurun. Sorun devam ederse DDU ile güvenli modda AMD sürücüsünü kaldırıp Adrenalin Edition 17.12.1 kurun.

Sorun halen devam ederse grafik işlemci arızası vardır. Garantisi varsa garantiye verin.
Şuanki sürücü Adrenalin Edition 18.2.1.

Hepinize tekrardan teşekkür ederim, DDU ile ekran kartı driverlerini kaldırdım ve 17.12.1 Sürümünü kurdum. Yeni sürüm çıkana kadar güncellemeyeceğim sanırım. Şuanlık mavi ekran yok.
Konuya ilerde bakan olur diye güncelleme gereği duydum. 1 aydır Technopat'a girerken bile mavi ekran problemi oluşuyordu. Başka forumlardan bu konuyu araştırdım, birinin sebep olan hataya Adrenalin Edition sürücülerinin sebep olduğunu söyledi. DDU ile sürücüleri kaldırıp Crimson 16.4 sürümüne geri döndüm. Sanırım problem çözüldü şuanlık. İlerde aynı sorunu birdaha yaşarsam güncellerim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı