Atikmpag.sys hatası

Captainpirate

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhablar, şu an bu yazıyı telefon ile yazıyorum.
Bundan 3-4 saat önce PUBG oynarken oyundan çıkmayıp siyah ekranda kaldı. Ben de mecburen bilgisayarı kapatma tuşundan kapatmak zorunda kaldım. Sonra bilgisayarı tekrar açtığımda şifre girme yeri gelecekken tekrar kapandı ve sonra mavi ekran geldi, konu başlığında belirttiğim üzere atikmpag.sys hatası aldım ve şu an hiçbir şekilde başlamıyor.

Hep bilgisayar onarım yeri geliyor onarmıyor ne yapacagimi şaşırdım. Kendim araştırdığımda göre ekran kartının driverdan kaynaklanıyormuş, driver silip tekrar yüklemem gerekiyormus lakin benimkisi hiçbir şekilde açılmıyor. O yüzden de DDU programını kullanamıyorum.

Ne yapmam gerekiyor komut sisteminden ya da BIOS ekranından ekran kartının driverını silebilir miyim? Ya da komut dosyasından bu dosyayı nasıl silebilirim? Lütfen bilirkişi yazarsa çok memnun olurum. Bugün ihtiyacım olduğu için acil bir yardıma ihtiyacım var daha ilk defa başıma geliyor ve sanırım güncellemeden dosyalar arası çatışmadan kaynaklanıyor da olabilirmiş.

Bu arada içinde çok önemli fotoğraflarım, metin dosyalarım var. Format atma gibi bir durumum yok sizden tek ricam nasıl çözebilirim? Dediğim gibi bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor hep bilgisayar onarımı açıp onarılmıyor yazısı geliyor. Windows 10 kullananlar bilir. Bir diğer seçenek işlemcimim kendi ekran kartına sahip i5 6500. Acaba işlemci ekran kartıyla çalıştırmayı mı denesem? Bana seçenek bir yardim eli lazım bu arada güvenli mod dahi başlatılamıyor çok araştırdım ama tam çözüm bulamadım.
Ekran kartım: ASUS R9 380 STRIX

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız arızalanmış. Ekran kartını sökün ve iGPU'dan görüntü alın. Bu sayede sistem açılacaktır.

Kartınızın da garantisi bitmiştir diye düşünüyorum. Reballing için fiyat alın. Maliyet çok yüksek ise yeni kart alacaksınız.
Çook teşekkür ederim ilginiz için ama şimdi iGPU kullanmam için VGA kabloya ihtiyacım var ve şuan elimde bulunmamakta o yüzden işlemci ekran kartıyla açamıyorum ve benim için asıl sorun sistemimin açılıp açılmaması son sorum acaba yeni ekran kartı aldığım zaman ya da reballing yaptığım zaman kurulu driver silmeden sistemim açılacak mı ya da iGPU ile ? Ya da hangi yolu izlemem gerekiyor kısaca bahsederseniz çok memnun edersiniz

Sadece VGA çıkışı olan anakart çok kalmadı. Anakartında HDMI veya DP olmadığına emin misin?

yeni ekran kartı aldığım zaman ya da reballing yaptığın zaman kurulu driver silmeden sistemim açılacak mı?
Muhtemelen açılacak.

Ya da iGPU ile ?

iGPU ile garanti açılacak.

Ya da hangi yolu izlemem gerekiyor kısaca bahsederseniz çok memnun edersiniz.
Amacın verilerini kurtarmak ise dert etme. Verilerin sabit diskte duruyor. Diski başka bir PC'ye takıp da verilerini kurtarabilirsin.

Ya da bir Ubuntu USB'si hazırlayıp Live Boot edip de verilerini kurtarabilirsin.

Son düzenleme:
Sadece VGA çıkışı olan anakart çok kalmadı. Anakartında HDMI veya DP olmadığına emin misin?
Anakart modelim: GIGABYTE H110M-S2 maalesef emin olmak için 3-4 defa baktım lakin sadece VGA yeri var. O zaman ben öncelikle iGPU ile açıp driver silip daha sonra ekran kartı driver yüklesem iyi olacaktır ama sorunla karşılaşırsam konuyu açık tutarsanız sevinirim bu arada tekrardan ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum

Kurulum yani Format USB'si hazırla şu şekilde Güvenli Mod'a gir, ekran kartını sürücüsünü kaldır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Muhtemelen açılacak
iGPU ile garanti açılacak.

iGPU ile başlattım lakin yine onarıma attı ve bilgisayar başlamadı yine aynı durum ve ne yazık ki benim driver silmem gerekiyor başka türlü açılacağını sanmıyorum

Kurulum yani Format USB'si hazırla şu şekilde Güvenli Mod'a gir, ekran kartını sürücüsünü kaldır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler lakin şu an elimde USB Windows 10 Home yok ve attığınız video ile ancak sorunumu çözebilirim gibi geliyor ama dediğim gibi elimde bulunmuyor nereden bulacağımı da bilmiyorum CD olsa USB aktarırdım ama o da yok başka ne yapabilirim?

iGPU ile başlatırken ekran kartı anakarta takılıysa çıkar öyle başlat.
Ekran kartını çıkarttım.

Sorunu çözdüm derken bu sefer başka sorunla karşılaştım öncelikle ekran kartını çıkarttım sistem geri yükledim sistemim açıldı daha sonra DDU ile driver sildim ve ekran kartını taktım çalıştı daha sonra güncel driver yükledim lakin yarısında siyah ekran oldu ve bir daha gelmedi daha sonra yine onarım yerine atmaya başladı ben yine geri yükleme yaptım bu sefer eski driver yükledim yine aynı oldu gerçekten artık ne yapacağımı şaşırdım ekran kartında sorun olsa çalışmazdı herhalde ama çalıştı ne önerebilirsiniz birisi yardim edebilir mi lütfen?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı