Atmaca füzesi ile vurulan hedef geminin son hali

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Artık gelmek isteyen bir kere daha düşünür😁

Screenshot_20210620-140357_YouTube.jpg


Screenshot_20210620-140452_YouTube.jpg

Screenshot_20210620-141658_YouTube.jpg
 
Son düzenleme:
Silahlı bir ülkenin istediği şey, senin kendi topraklarındaysa bunun 2 yolu var; ya sömürgesi olacaksın ya da kendini savunabilecek durumda olup caydırıcı olacaksın. Caydırıcı olmadığın an senin topraklarındaki bir kaynak için ya da jeopolitik konumun için ne olduğunu anlamadan üstünden geçiyorlar. Akıllanmak için, kör olmamak için geçmişte olan on binlerce, son 20 yılda olan yüzlerce örnek bile yeterli olmuyorsa daha kaç tane kıyım/savaş görmen gerekiyor?

Romantiklerde en sevmediğim şey geçmişten ders alamamaları, illa kafanıza bombaları yediğinizde ya da ailenizdeki kadınları düşman askerlerinden kaçırmaya çalıştığınızda aklınız başınıza gelecek... Gerçeklere olan bu inkarcılıkla bu yaşlarınıza nasıl geldiğinize şaşırıyorum.
 
Yani son 20 yılda ordular/silahlı güçler arasında olan yüzlerce çatışma, büyük savaşlar olmuş ama sen şimdi onları olmamış mı sayıyorsun? :D Olabiliyor işte, daha geçen yılın sonlarında 2 ülke arasında topyekun savaş gördün. Öncesinde istila edilen, bölünen ve milyonlarca insanın öldüğü ya da sefil kaldığı bir sürü ülke var. Hâlâ BM varken savaş çıkmaz diyorsun, BM'nin bütün gündemini belirleyen ülkelerin zaten bu savaşları çıkaranlar olduğunun farkında bile değilsin.

Bir ülkenin istediği şey senin kendi topraklarındaysa bunun 2 yolu var; ya sömürgesi olacaksın ya da kendini savunabilecek durumda olup caydırıcı olacaksın. Caydırıcı olmadığın an senin topraklarındaki bir kaynak için ya da jeopolitik konumun için ne olduğunu anlamadan üstünden geçiyorlar. Akıllanmak için, kör olmamak için geçmişte olan on binlerce, son 20 yılda olan yüzlerce örnek bile yeterli olmuyorsa daha kaç tane kıyım/savaş görmen gerekiyor?
Her şey ortada zaten büyük resmi görmeye çalışmak şu saatten sonra gereksiz. Çok güzel açıklamışsınız. Ben ülkemizin dış politikasını beğeniyorum. Suriye tarafına girmemiz kesinlikle doğru bir karardı. Savaş olmasa gerçi nasıl silah satılacak. Malum ülkelerin derdide bu değil mi?
 
1-bu füzeler kullanılıyor.
2-kullanılmasa bile envanterde olması acil bir durum için önemli.

Nerede?
Her şey ortada zaten büyük resmi görmeye çalışmak şu saatten sonra gereksiz. Çok güzel açıklamışsınız. Ben ülkemizin dış politikasını beğeniyorum. Suriye tarafına girmemiz kesinlikle doğru bir karardı. Savaş olmasa gerçi nasıl silah satılacak.

Dış politikaları en kötü ülkeyiz. Neyse ben seni anladım.
 
Silahlı bir ülkenin istediği şey, senin kendi topraklarındaysa bunun 2 yolu var; ya sömürgesi olacaksın ya da kendini savunabilecek durumda olup caydırıcı olacaksın. Caydırıcı olmadığın an senin topraklarındaki bir kaynak için ya da jeopolitik konumun için ne olduğunu anlamadan üstünden geçiyorlar. Akıllanmak için, kör olmamak için geçmişte olan on binlerce, son 20 yılda olan yüzlerce örnek bile yeterli olmuyorsa daha kaç tane kıyım/savaş görmen gerekiyor? Romantiklerde en sevmediğim şey geçmişten ders alamamaları, illa kafanıza bombaları yediğinizde ya da ailenizdeki kadınları düşman askerlerinden kaçırmaya çalıştığınızda aklınız başınıza gelecek...

Bir trol için değmez abi. Ben de ders çalışıyordum dalmışım🙂 Bu bahane ile seni daha çok gördük gerçi😋
Sevdiğim bir MC:
"Anlatsam anlar mısın" derdi. Aklıma o geldi.
 
Ben ülkemizin dış politikasını beğeniyorum.
Ülkenin dış politikasında beğenilecek bir taraf yok. Şu anda 3 yerde birden senin düşmanın konumundaki Rusya ile işbirliğine girmeye kalkıyorsun, milyarlar harcayıp asıl düşmanına karşı kullanamayacağın bir sistemi alıyorsun. Üstüne onlarca yıldır birlikte hareket etmen gereken ve çıkarlarını paralel kurman gereken içinde olduğun birlikle düşman hale geliyorsun. Bundan 20 yıl önceki Türkiye'nin dışarıdaki imajı ve askeri ortaklıkları şimdikinden kat kat daha iyi durumdaydı. Şimdi ise yalnızlaşmanın eşiğindeyiz, sonunda fark ettiler de son 8-9 ayda bazı şeylerde görünüşte değişmeye başladılar.

15-20 yıl önce Fransa kalkıp 2 bin kilometre öteden gelip bizim dibimizdeki kaynaklar üzerinden bizim karşımıza geçemezdi. Şimdi ise bu durumu gören, bizimle geçmişten hesabı olan herkes karşımıza geçmiş durumda. Siyasi lobi olarak Ermenistan kadar bile etkin değiliz.
 
1-Bu füzeler kullanılıyor.
2-Kullanılmasa bile envanterde olması acil bir durum için önemli.
Bu düşünce şu gibi aynı SİHA/İHA'da üretmeyelim nasılsa olsa başka ülkeler almıyor.

Yüksek katma değerli ürünleri satalım ki domates patates satmayalım. YKD ürünleri satalım ki domates alan ülkelerden olalım satan ülkelerden değl. İç pazara kalsın tarım ürünleri. İç pazara kalırsa herkes ucuz fiyattan bol bol tüketir.

Noldu? Korona hortladığından beri pazarda ahım şahım fiyat artışı olmadı. Hele geçen sene pazarlar ucuzdu. Gitmedi çünkü yurt dışına tarım ürünleri iç pazara kaldı.
 
Son dönemde yapılan savunma sanayi yatırımlarını dikkatle takip ediyor ve destekliyorum. Gelişmeye müsait bir tek orası kaldı zaten diğer sektörlerimiz bataklığa saplandı.
Sol çomarı denilen ve sağ tarafın seçmenine çomar olarak hitap eden(ikisinden de nefret ederim), Atatürk ilkelerini yanlış taraflarından anlamış, laiklik elden gidiyor deyip ezan okunurken müziğin sesini kısmayan, alenen alevi düşmanlığı yapan, ülkede savunma adına veya sanayi adına adımlar atıldığı zaman sırf iktidarı sevmediği için çamur atan, hümanistim deyip insanları dinlerine ve geleneksel adetlerine göre sınıflara ayıran yozlaşmış, aptal bir kesim var. Onlara sorarsanız niye füze yapıyoruz derler. Sonra çıkıp kendi sevdikleri adam "Bizi seçerseniz savaş uçağını Türkiye'de yapacağız!" dediği zaman "Adamsın! Türkiye'ye böyle adamlar lazım!" diyen topluma ayrımdan başka bir şey katmayan prekarya kesimi var. Bunlardan kurtulmadığımız sürece Türkiye bir adım dahi ileriye gidemez.
 
Son dönemde yapılan savunma sanayi yatırımlarını dikkatle takip ediyor ve destekliyorum. Gelişmeye müsait bir tek orası kaldı zaten diğer sektörlerimiz bataklığa saplandı.
Sol çomarı denilen ve sağ tarafın seçmenine çomar olarak hitap eden(ikisinden de nefret ederim), Atatürk ilkelerini yanlış taraflarından anlamış, laiklik elden gidiyor deyip ezan okunurken müziğin sesini kısmayan, alenen alevi düşmanlığı yapan, ülkede savunma adına veya sanayi adına adımlar atıldığı zaman sırf iktidarı sevmediği için çamur atan, hümanistim deyip insanları dinlerine ve geleneksel adetlerine göre sınıflara ayıran yozlaşmış, aptal bir kesim var. Onlara sorarsanız niye füze yapıyoruz derler. Sonra çıkıp kendi sevdikleri adam "bizi seçerseniz savaş uçağını Türkiye'de yapacağız!" dediği zaman "adamsın! Türkiye'ye böyle adamlar lazım!" diyen topluma ayrımdan başka bir şey katmayan prekarya kesimi var. Bunlardan kurtulmadığımız sürece Türkiye bir adım dahi ileriye gidemez.

Ben liberalim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı