ATX kasaya ATX anakart gider mi?

Bütçe
0

ugabugaa

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bende GameMax G562 RGB kasa var, ek olarak MSI MPG Z490 GAMING PLUS anakartını almayı düşünüyorum. Her ikisinin özelliklerine bakdım ATX yazıyor yani bu anakart kasaya gidermi emin olmak için soruyorum, cevap verirseniz sevinirim. Bakmak isterseniz linkleri koyucam. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar kasası ATX destekliyorsa sorun yaşamazsın. Sadece, takılı değilse, ATX için yükseltme ayaklarını gerekli yerlere takmalısın.

Yorum için teşekkürler. Takılı değilse'den kastınız ne acaba onu tam anlamadım. Bilgi verirseniz sevirinim. Teşekkürler.

Yorum için teşekkürler. Takılı değilse'den kastınız ne acaba onu tam anlamadım. Bilgi verirseniz sevirinim. Teşekkürler.
Şöyle ki bazen kasanın yükseltme vidaları standart olarak mATX soketlerine takılı gelir. Sizin yapmanız gereken ise ATX anakartı montajlamadan önce gerektiği kadar yükseltme ayağını, yuvalarına vidalamaktır. Mesela mATX için 6 yükseltme vidası gerekir, ATX içinse 9 vida desek sizin 3 vidaya daha ihtiyacınız olur ve eski anakartı çıkartınca boş yuvalarda mATX vidaları kalacağı için bunları çıkartıp ATX yuvalarına takmak gerekir. Genelde kasa üstünde boş yuvalar belirtilmiş olur, aksi halde kullanma kılavuzunda yazmaktadır.

Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…