Audi 1.9 TDI motor güçlendirme ve modifikasyon önerileri

Hocam, bu neyin zıtlaşması? Yorum yapmak için yazıyorsunuz. Burası Car Parking ya da GTA değil, adam komple motora girmeyecek, piston, kol, yatak değişmiyor.
Mevcut bütçeyle yazılım ve 2 parça ile olayı kapatma derdinde. O yaştaki ve kilometredeki dizel motora yazılım kaldırmaz; hortumları patlatır, basınçtan dolayı sağa sola zarar verir. Motorun zaten ömrü berilsiz yakında rektefiyede ister. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bu konuda yanlış düşünüyorsunuz bilmiyorsunuz.

Güzel kardeşim, istersen Mersin'e gel. Dükkanım burada, seni ağırlamak isterim. Chipli araç ne demek, bunu testlerle birlikte yerinde görebilirsin. Örneğin, 2000 model Corsa müşterimizin aracında Stage 2 yazılım var. Yaklaşık 8 ay önce işlemi yaptık, hala düzenli olarak bakımlarını bize getiriyor. İstersen gel, kendin gör.
Gelmem diyorsan da sana kısaca açıklayayım: Yazılım dediğimiz şey aslında motor kontrol ünitesinin (ECU) fabrika ayarlarını optimize etmek. Araç üreticileri, araçların her türlü iklimde çalışabilmesi için (örneğin Rusya'nın -20°C'si veya Sahra Çölü'nün +60°C'si gibi) motorlara geniş güvenlik aralıkları koyar. Biz ise diyoruz ki, bizim iklim şartlarımız bu kadar ekstrem değil. O yüzden, bu güvenlik sınırlarını biraz esneterek motorun potansiyelini daha verimli şekilde ortaya çıkarıyoruz. İşte yazılım tam olarak bu.
Bırak beni elinin alında Chat GPT var ona sor bare.
Hala yanlışım olduğunu düşünüyorsan kanıtları ile bana atarsan bilgilendirici bir belge veya video izlerim.

Hocam, bu neyin zıtlaşması? Yorum yapmak için yazıyorsunuz. Burası Car Parking ya da GTA değil, adam komple motora girmeyecek, piston, kol, yatak değişmiyor.
Mevcut bütçeyle yazılım ve 2 parça ile olayı kapatma derdinde. O yaştaki ve kilometredeki dizel motora yazılım kaldırmaz; hortumları patlatır, basınçtan dolayı sağa sola zarar verir. Motorun zaten ömrü berilsiz yakında rektefiyede ister. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bu konuda yanlış düşünüyorsunuz bilmiyorsunuz.

Yazılım öncesi Turbo, egr, enjektör, debriyaj durumu net bilinmeli. Aksi halde hiçbir sorun yokken sorun yaratır burası Türkiye yağlar yakıtlar yol şartları Avrupa gibi değil bu sebepten ötürü de bunu göz önünde bulundur. 6000 devir olayı da fazla optimist. 1.9 TDI zaten 4500 civarında cut-off yapar, 6000'e çıkmaz bile dizel bu. Kaldırır demek de yanlış olur bu durumda.
Dediğiniz Opel'ler de yağ kaçakları ile dolu.

1748439614029.png

Genç kardeşim sana kolay gelsin çünkü ne anlatsam anlamayacaksın bence sen haklısın diyelim konuyu kapatalım bence.

Hocam ws grubunda bilgi dahili olarak, bitik motoru bile teste soksanız %85 90 verir ona inanmayın.
Aracınızın km ve yaşı fazla stage 1-2 atmak ilerleyen dönemler de motora ciddi zararlar verir sağ solu patlatır tavsiye etmiyorum böyle kullanınız daha iyi. Ha illa yaptırmak istiyorum diyecek olursanız, stage 1 atın performans hava filtresi takılır bir de 2 yazılım mis gibi olur yeterde.
(Kendi servisimiz var fazlasıyla hakimim bu tür konulara aracınızın neyi kronik hangi motoru daha iyi sesinden bile anlarım sorununu)

Daha geniş hava filtresi taktır. Aşagı yukarı 20 bin TL tutar.
Stage 1 yazılım artır. Eski bir araç olduğu için 2 veya 3 önermiyorum. 10 bin TL burası tutar.
Kompresyon değiştirebilirsiniz ama yeni motorda kaliteli parçalar takılırsa daha iyi olur.
Araç ateşleme sistemi parçalarını yatırım yaparsanız iyi olur zaten burası 50-100 bin arası tutar.

NOT: Güvendiğiniz bir usta yoksa hiç bulaşmayın bu işlere aksi halde 50 bin TL'lik parçaları adam size 250-300 bin TL olarak iteler.

Hatalı işlem yapmasa patlama imkanı bile yok.

Bu işlemlere gireceksen keşke motoru değiştirmeden girseydin daha iyi olurdu direk M5 M3 motoru takardık charge ile güçlendirildik daha ucuza patlardı ve daha iyi performans alıp daha ucuza hesap kapatırdın.
Hocam mesajlarınız için teşekkür ederim çok agresif hırçın süren biri değilim hız yaptığım zaman anlık yaparım benim düşüncem intercooler takıp bir de Turbo'yu biraz büyütüp ufakta bir yazılım yapmaktı lakin arabam yaşlı bende diyorum ki güçlendirilebilecek her şeyi ufak ufak güçlendirsem böylelikle bir parça çok güçlü olup bir parça çok güçsüz olmasın düşüncesi nasıl olur mu sizce en azından yaşlı olan parçaların yenisi gelir bu da ister istemez bir performans artışı olmaz mı? bu arada araba babamındı bana verdi araba ilk alındığından beri 5000km de bir fabrikanın tavsiye ettiği yağ ile değiştirilmiştir

Hocam mesajlarınız için teşekkür ederim çok agresif hırçın süren biri değilim hız yaptığım zaman anlık yaparım benim düşüncem intercooler takıp bir de Turbo'yu biraz büyütüp ufakta bir yazılım yapmaktı lakin arabam yaşlı bende diyorum ki güçlendirilebilecek her şeyi ufak ufak güçlendirsem böylelikle bir parça çok güçlü olup bir parça çok güçsüz olmasın düşüncesi nasıl olur mu sizce en azından yaşlı olan parçaların yenisi gelir bu da ister istemez bir performans artışı olmaz mı? Bu arada araba babamındı bana verdi araba ilk alındığından beri 5000km de bir fabrikanın tavsiye ettiği yağ ile değiştirilmiştir.

Turbo değişimi şart zaten stage atıldığı zaman kaldırmaz Turbo yorgundur oda yağmalamayı keser kitler yolda kalırsın,

Tavsiyem stage 1 attırmanız. İsterseniz biraz performansı yüksek olan Turbo almanız ama bunlar da orijinal arabanın 50 olsa onlar da 90-130 arasıdır. En iyisi siz Turing yapan iş yerine gidin bilgi alın biz size yardımcı oluruz konum neresiydi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı