Çözüldü AutoHotkey güvenilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuo

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sosyal'de ve internette bunun hakkında bir çok konu var ama güncel olarak aklıma takıldığından sormak istiyorum. AutoHotkey programı anladığım kadarıyla açık kaynaklı ve resmi siteden indirdiğim sürece güvenilir. Zamanında bu program hakkında pek iyi şeyler duymamıştım ancak şimdi forumlara baktığımda herkes güvenilir olduğunu yazıyor. İndirsem sıkıntı çıkmaz değil mi?
AutoHotkey
GitHub - AutoHotkey/AutoHotkey: AutoHotkey - macro-creation and automation-oriented scripting utility for Windows.
Resmi mi bunlar? Hangisini tercih etmeliyim?
AutoHotkey v2 Store Edition - Windows’ta ücretsiz indir ve yükle | Microsoft Store
Sanırım Microsoft Store'da uygulaması var. Buradan mı yüklemeliyim? Derecelendirme olmadığından emin olamadım.

VirusTotal sonuçları pek iyi değil sanki:
autohotkey.com'dan indirilen dosyanın VT raporu (aynı zamanda GitHub'daki .exe dosyası, aynılar.)
GitHub'daki .zip dosyasının VT raporu

Wikipedia'da da güvenilir yazıyor: AutoHotkey - Wikipedia
"AutoHotkey, dağıtım için bağımsız yazılım yapmak amacıyla kullanıldığında, yorumlanan bir dil olduğu için, bu yazılımda AutoHotkey betiklerini anlayan ve çalıştıran AutoHotkey'in bir parçası bulunmalıdır . Kaçınılmaz olarak, bazı kötü amaçlı yazılımlar AutoHotkey kullanılarak yazılmıştır. (hk.) Kötü amaçlı yazılım önleme ürünleri, AutoHotkey kullanılarak programlanmış kötü amaçlı yazılım öğelerini işaretlemeye çalıştıklarında, bazen gerçek kötü amaçlı yazılım yerine AutoHotkey'i suçlu olarak yanlış bir şekilde tanımlarlar." (Google Çeviri)
Ancak Wikipedia'da ki her yazanda %100 doğru değil sonuçta.

Yani çok ihtiyacım olan bir şey değil, yeni aldığım cihazı riske atmaya değmez diye düşünüyorum.
Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Çözüm
Güvenilir. Microsoft Store üzerinden de indirebilirsin, GitHub üzerinden de, kendi sitesi üzerinden de.
Sosyal'de ve internette bunun hakkında birçok konu var ama güncel olarak aklıma takıldığından sormak istiyorum. Autohotkey programı anladığım kadarıyla açık kaynaklı ve resmi siteden indirdiğim sürece güvenilir. Zamanında bu program hakkında pek iyi şeyler duymamıştım ancak şimdi forumlara baktığımda herkes güvenilir olduğunu yazıyor. İndirsem sıkıntı çıkmaz değil mi?
AutoHotkey
GitHub - AutoHotkey/AutoHotkey: AutoHotkey - macro-creation and automation-oriented scripting utility for Windows.
Resmi mi bunlar? Hangisini tercih etmeliyim?
AutoHotkey v2 Store Edition - Windows’ta ücretsiz indir ve yükle | Microsoft Store
Sanırım Microsoft Store'da uygulaması var. Buradan mı yüklemeliyim? Derecelendirme olmadığından emin olamadım.

VirusTotal sonuçları pek iyi değil sanki:
autohotkey.com'dan indirilen dosyanın VT raporu (aynı zamanda GitHub'daki .exe dosyası, aynılar.)
GitHub'daki .zip dosyasının VT raporu

Wikipedia'da da güvenilir yazıyor: AutoHotkey - Wikipedia
"autohotkey, dağıtım için bağımsız yazılım yapmak amacıyla kullanıldığında, yorumlanan bir dil olduğu için, bu yazılımda autohotkey betiklerini anlayan ve çalıştıran Autohotkey'in bir parçası bulunmalıdır. Kaçınılmaz olarak, bazı kötü amaçlı yazılımlar autohotkey kullanılarak yazılmıştır. (hk.) kötü amaçlı yazılım önleme ürünleri, autohotkey kullanılarak programlanmış kötü amaçlı yazılım öğelerini işaretlemeye çalıştıklarında, bazen gerçek kötü amaçlı yazılım yerine Autohotkey'i suçlu olarak yanlış bir şekilde tanımlarlar." (Google çeviri)
Ancak Wikipedia'daki her yazan da %100 doğru değil sonuçta.

Yani çok ihtiyacım olan bir şey değil, yeni aldığım cihazı riske atmaya değmez diye düşünüyorum.
Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

11.5k yıldızı var hocam tabiikide güvenilir.

Son düzenleme:
Teşekkürler, peki neden VirusTotal sonuçları o şekilde? Ayrıca bir script'in güvenilir olup olmadığını nasıl anlarım?
VirusTotal sonuçlarında sıkıntı yok ki. Programın işlevi yüzünden birkaç motorun uyarı vermesi normal. Programın çalıştırdığı scriptlerin (.ahk dosyaları) içeriği okunabiliyor zaten. Sağ tıklayıp birlikte aç diyerek not defterini seçip içeriğini, ne yaptığını direkt görüntüleyebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı