Autorun.inf nedir?

d6d2dddrf

Centipat
Merhabalar az önce eski bir flash belleğimde autorun.inf adlı bir şey buldum, biraz araştırdım ve flash bellek tarzı şeyleri direk herhangi bir cihaza takar takmaz herhangi bir programı veya virüsü devreye soktuğunu anladım(bilgi yanlış olabilir). Flash belleği biçimlendirdim, Avast ve Malwarebytes ile hem flash belleği hem bilgisayarımı taradım, CMD üzerinden bir şeyler denedim(autorun bulanamadı dedi) herhalde virüs falan yok ama gene de tedirgin oldum, sorayım dedim. Ekstra bilgi, bahsettiğim flash bellek Windows kurulum flash belleği olabilir veya araba teyip flash belleği acaba bunlarda autorun olur mu? Çünkü eğer bunlarda autorun olmuyorsa yüksek ihtimal o virüstü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir programı otomatik olarak çalıştırdığı doğru. Ama bunu isteğe bağlı yapar. Direk flashı taktığınız an o dosya çalışmaz. Virüs kısmı ise virüslü bir programı çalıştırabilir eğer flashda virüslü bir program varsa.

Avast yerine Kaspersky veya Norton ile taratsaydınız daha garanti olurdu. Avast RAM harcamak dışında bir şey yapmıyor. Tam bir RAM israfı :)

Merhabalar az önce eski bir flash belleğimde autorun. İnf adlı bir şey buldum, biraz araştırdım ve flash bellek tarzı şeyleri direk herhangi bir cihaza takar takmaz herhangi bir programı veya virüsü devreye soktuğunu anladım(bilgi yanlış olabilir). Flash belleği biçimlendirdim, Avast ve Malwarebytes ile hem flash belleği hem bilgisayarımı taradım, CMD üzerinden bir şeyler denedim(autorun bulanamadı dedi) herhalde virüs falan yok ama gene de tedirgin oldum, sorayım dedim. Ekstra bilgi, bahsettiğim flash bellek Windows kurulum flash belleği olabilir veya araba teyip flash belleği acaba bunlarda autorun olur mu? Çünkü eğer bunlarda autorun olmuyorsa yüksek ihtimal o virüstü.

Bu dosya virüs değil içine yazılan yoldaki dosyayı otomatik çalıştıran komut setidir.
Sen ona ne dersen onu yapar.

Ayrıca bu dosya her diskte bulunur ve gizli olduğundan pek ortalarda görünmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı