Zaten büyük şirketlerin neredeyse hepsi bunu yapıyor.Apple Türkiye'nin de veri sattığını düşünüyorum.
Zaten büyük şirketlerin neredeyse hepsi bunu yapıyor.Apple Türkiye'nin de veri sattığını düşünüyorum.
Apple'ın yapması daha büyük bir olay. Çünkü zamanında insanların gözüne güvenilir bir yazılım ve cihaz olarak girdiler. Gizlilik politikası hassas bir yapıdaydı, eğer bu yapıp kırıp verileri sattıkları gün yüzüne çıkarsa markaya olan güvenilirlik bir anda aşağı eğilim gösterir. Fakat ben veriyi Apple'ın değil, Apple Türkiye'nin sattığını düşünüyorum. Sadece bilgisayarın kurulumu için açtığım ve hiç kullanmadım iCloud hesabıma sadece Apple ürün tanıtımı maili geliyordu. Bu hafta Metro market tarafından geldi.Zaten büyük şirketlerin neredeyse hepsi bunu yapıyor.
Avast antivirüs'ün veri satmakla ilgili davası sonuçlanmış.
![]()
Avast, Veri Skandalı Nedeniyle Para Cezası Aldı
2020 yılında ortaya çıkan Avast veri skandalı hakkındaki davalardan biri sonlandı. Şirkete yüklü miktarda para cezası kesildi.www.webtekno.com
![]()
Avast, Kullanıcı Verilerini Satmakla Suçlanıyor
Dünyanın dört bir yanında ücretsiz antivürüs programı hizmeti veren Avast, kullanıcı verilerini satmakla suçlanıyor. İddialar oldukça ciddi.www.webtekno.com
Aslında haklısınız. Bir çok firma hatta bunu gizlemeden yapıyor. Örnek Facebook.Avast'ın, kullanıcılarının tarayıcı geçmişi, arama geçmişi, GPS konum verileri, internet bağlantısı ve cihaz bilgileri gibi hassas kişisel verilerini topladığını ve bu verileri Avast dışındaki üçüncü taraf şirketlerle paylaştıyormuş. Bu verilerin, üçüncü taraf şirketlerin reklam hedefleme ve diğer pazarlama amaçları için kullanmışlar. Komik gerçek bunu çoğu firma yapıyor.
Avast antivirüs'ün veri satmakla ilgili davası sonuçlanmış.
![]()
Avast, Veri Skandalı Nedeniyle Para Cezası Aldı
2020 yılında ortaya çıkan Avast veri skandalı hakkındaki davalardan biri sonlandı. Şirkete yüklü miktarda para cezası kesildi.www.webtekno.com
![]()
Avast, Kullanıcı Verilerini Satmakla Suçlanıyor
Dünyanın dört bir yanında ücretsiz antivürüs programı hizmeti veren Avast, kullanıcı verilerini satmakla suçlanıyor. İddialar oldukça ciddi.www.webtekno.com
Avast önerenlere önemle duyurulur. Şaşırmadım.
Kaspersky'da çok farklı değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.