Avengers: Age of Ultron (Spoiler İçerir)

Ben görüntü kalitesi dışında her şeyi beğendim. Ayrıca şunu bir kez daha tecrübe ettim: 3D beş para etmez bir teknoloji. Filmin içine etmişti resmen.
Katılıyorum. 3D sadece animasyon filmlerde kullanılmalı. Avengers gibi yüksek tempolu hızlı aksiyon filmlerinde baş ağrısından başka bir işe yaramıyor.

Spiderman Captan Amerika'nın üçüncü filminde gelicekti yanlış hatırlamıyorsam. Captan Amerika ile Demir Adam ters düşücek sonra ikiside ayrı takımlar oluşturucak vs. kavga edicekler en sonuda Captan Amerika teslim olucak hakim karşısına çıkarılıcakken CrossBones tarafından öldürülcek diye hatırlıyorum. Spiderman büyük ihtimal Civil War'da gözükücek.

Dediğine göre Avengers Assemble de Cap ölecek yakında i.

Şunu düzeltiyim CrossBones ateş ediyor ama Captan Amerika'nın sevgilisi öldürüyormuş öyle okudum. Bu arada geri diriltilebilirmiş geçmişe mesaj yollayarak yeniden diriltilcek filan yazıyor. Marvel Civil War'ın konusu ile İnifinity War'a hazırlık yapıyor.

Ben görüntü kalitesi dışında her şeyi beğendim. Ayrıca şunu bir kez daha tecrübe ettim: 3D beş para etmez bir teknoloji. Filmin içine etmişti resmen.

Sadece filmin değil gözlerin de içine ediyor, filmi izlerken ara ara gözümü kapamak zorunda kaldığım için izleyemediğim sahneler oldu.

Film hakkında üzerinde durulması gereken en önemli nokta Extended Version'un sinema versiyonundan 70 dakika daha uzun olacağı. Bu yüzden bazı eleştirileri yapmadan önce dikkatli davranmaya çalışıyorum.

Filmin en büyük eksiği Ultron'un hakkının verilememesi oldu. İlk filmde Loki'nin ön plana çıkmaması doğruydu ama The Dark Knight üçlemesindeki gibi kahraman odaklı bir giriş filminin ardından ikinci filmde baş belası bir düşman çıkarılması lazımdı. Ultron ise bu rol için ideal bir adaydı. Marvel Evreni'nde, kendi kendini upgrade edilebilen, her seferinde daha korkunç bir şekilde geri dönen ve asla tam olarak yok edilemeyen bir villain. Ve en önemlisi de Thanos'tan daha fazla Avengers villainı. Bu filmdeki hali ise büyük bir hayal kırıklığı.

İkinci büyük eksikliği hem fragmanlarla hem filmin başıyla seyirci üzerinde "filmin sonunda çok kötü şeyler olacak" dedirten bir filmdi. Kötü bir şeyler olmasa bile Marvel Evreni büyük bir değişim geçirecek gibi duruyordu. Bu gerçekleşmedi.

Üçüncü büyük eksiklik de çizgi romanlara aşina olmayan izleyicileri kolayca ters köşeye yatırma imkanlarının hepsini geri teptiler. Aynı isimli çizgi roman serisinde Ultron, Vision'ın içerisine yerleştirdiği bir kod sayesinde bir anda tüm Dünya' yı ele geçiriveriyor ve binlerce kahramanı bir anda öldürüyordu. Bu filmde de madem bir kahramanın ölmesi gerekiyor(ki Quicksilver'a üzülen var mıdır bilmiyorum) bu Ultron' un Vision'ı kontrol etmesi sayesinde olabilirdi. Ayrıca Scarlet Witch ise çizgi romanda aklını yitirince Vision aracılığıyla Avengers Malikanesi'ne saldırmış ve kahramanlar bir süre tüm olayın Ultron tarafından planlandığını düşünmüştü. Bu filmde de en çok öne çıkan karakterlerden biri bu kız. İlla takımın yarısının ölmesine de gerek yok. Senaryonun basitliği sorun değil ama kurguyu gene aynı ölçüde basit tutarak yapılabilecek çok şey vardı. Film bunu da yapamadı.

70 dakikası çıkarılmış bir film izlediğimiz için "şu kısım havada kaldı", "şu kısımda biraz detaya girselerdi" gibi eleştiriler yapmak için erken.

Aga yani ikisi el ele tutuştu bakıştılar falan Hulk Ultron'a atarlandı bu muydu şimdi ?. Hulk rahatlıkla 10 kez Hulkbuster'ı parçalaması lazımdı. Üstüne apartman yıkılıyorda 1 yumruk tarafından mı bayıltılıyor. Hulk'un gücünü küçümsemişler.

Tamam, dediğini anlıyorum ama şunu demeye çalıştım: Hulk Hulkbuster ı parçaladı Tony uydudan tekrar parça çağırdı kaç defa, ayrıca üzerine asansör attı Hulk ın ve dişi kırıldı. Bunun dışında da epey kavga etti.

The Avengers'ı her gün izleyebilirdim ama bunu izlerken sinirlendim. İzlediğim yerde FPS düşüktü. Gerçekten ne gerek vardı 3D'ye anlamıyorum. Sadece yazılar havada uçuşuyordu o kadar.

Senaryoya gelirsek hayal kırıklığı. Hayranı olduğun Tony Stark'tan soğuttular beni. O neyse de sonda çıkan Vision(?) neydi öyle? Ne gerek vardı? Ultron'u bu kadar güçlü yapmaya ne gerek vardı? Hulk konusunda da haklısınız. Hawkeye hoşuma gitti bu kez. Ama zaten onun ön planda olması lazımdı. Aslında ön planda da değildi. Sadece ilk filmde çok sönük kalmıştı. Cpt. America her zamanki gibi sadece insan. Bir kaç espriden başkası yok.

Sonuç olarak beğenmedim. Ultron fazla güçlü. Üçüncü filmde olması gereken güçtü bu.

Tam tersine Ultron hak ettiğinden çok daha zayıf yapılmış. Avengers' ın en büyük iki düşmanından biri. Kendisini sürekli upgrade ediyor.. Marvel Evreni'ndeki herkesin toplamından daha zeki kabul edilmekte. Filmdeki hali aşırı sönüktü bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…