AVG vs ESET

minky

Decapat
Makaleler
5
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Not: Bu bir öneri değildir. Sadece karşılaştırmadır.

1- Real World Protection Test - 2024 Şubat-Mayıs
1723476852787.png

1723476865030.png

Fotoğrafa bakılırsa AVG engelleme oranı 100% iken, ESET anti-virüsün engelleme oranı 98.8% olarak karşımıza çıkıyor.
Kazanan: AVG

2- Performance Test - Nisan 2024
1723476992033.png

1723477006228.png

Fotoğrafa bakarsak AVG 9.2 puanken, ESET ise 8.3 puan ile AVG anti-virüsün gerisinde kalıyor.

3- Malware Protection Test - Mart 2024
1723477071744.png

1723477081819.png

Fotoğraflara bakılırsa ikisi de eşit diyebiliriz. Burayı sizlere bırakıyorum siz söyleyin.
Kazanan: Eşit

4- False Alarm Test - 2024 Mart
1723477176971.png

1723477184788.png

Yanlış alarm testine bakarsak ikisinin de aynı sayıda olduğunu görebiliyoruz.

5- Summary Report - 2023
1722870278434-png.71718

Fotoğrafa bakarsak AVG anti-virüs ESET anti-virüsü geride bıraktığını görebiliyoruz. AVG sadece Autumn 2023'de 2 yıldız alarak tabloya koyulmuş.

Test sonucu:

AVG 3-0 ESET

Testleri AV-Comparatives sitesinden bulabilirsiniz. İyi günler, iyi sosyaller.

Eki Görüntüle 2282800

Eki Görüntüle 2282801

Fotoğrafa bakılırsa AVG engelleme oranı 100% iken, ESET Anti-Virüs'ün engelleme oranı 98.8% olarak karşımıza çıkıyor.

Eki Görüntüle 2282803

Eki Görüntüle 2282804

Fotoğrafa bakarsak AVG 9.2 puanken, ESET ise 8.3 puan ile AVG Anti-Virüs'ün gerisinde kalıyor.

Eki Görüntüle 2282806

Eki Görüntüle 2282808

Fotoğraflara bakılırsa ikisi de eşit diyebiliriz. Burayı sizlere bırakıyorum siz söyleyin.

Eki Görüntüle 2282810

Eki Görüntüle 2282811

5- Summary Report - 2023
1722870278434-png.71718

Fotoğrafa bakarsak AVG Anti-Virüs ESET Anti-Virüs'ü geride bıraktığını görebiliyoruz. AVG sadece Autumn 2023'te 2 yıldız alarak tabloya koyulmuş.

Test sonucu:

AVG 3-0 ESET

Testleri AV-Comparatives sitesinden bulabilirsiniz. İyi günler, iyi Sosyaller.

AVG Propaganda!
Bilemiyorum ESET daha cana yakın geliyor.

Eki Görüntüle 2282800

Eki Görüntüle 2282801

Fotoğrafa bakılırsa AVG engelleme oranı 100% iken, ESET anti-virüsün engelleme oranı 98.8% olarak karşımıza çıkıyor.

Eki Görüntüle 2282803

Eki Görüntüle 2282804

Fotoğrafa bakarsak AVG 9.2 puanken, ESET ise 8.3 puan ile AVG anti-virüsün gerisinde kalıyor.

Eki Görüntüle 2282806

Eki Görüntüle 2282808

Eki Görüntüle 2282810

Eki Görüntüle 2282811

5- Summary Report - 2023
1722870278434-png.png

Fotoğrafa bakarsak AVG anti-virüs ESET anti-virüsü geride bıraktığını görebiliyoruz. AVG sadece Autumn 2023'de 2 yıldız alarak tabloya koyulmuş.

Test sonucu:

AVG 3-0 ESET

Testleri AV-Comparatives sitesinden bulabilirsiniz. İyi günler, iyi sosyaller.
Şahsi olarak AVG'nin reaktif koruması ESET'ten daha iyi, ESET'in reaktifi gerçekten çok kötü.
Ancak yeni olan tehditleri tespit etme hızı ve veritabanının mükemmelliğinden ve açıklanmış olması açısından ESET çok daha iyi.

Yanlış alarm olarak test değilde kişisel görüşlerimle kesinlikle ESET'in çok çok daha az yanlış tespit verdiğini söyleyebilirim.

Performans olarakta ESET sadece 20mb RAM harcıyor arkada, işlemci kullanımı da gayet az neden AVG ile eşit almış anlayamadım. (İşlemci kullanımı olarak AVG ve ESET'inde eşit denicek kadar az ama AVG kesinlikle daha fazla RAM harcıyor olması lazım).

Ayrıca AV-Comparatives hakkında yazılan makaleleri vb. şeyleri okursanız bu siteye artık daha az güvenmeye başlıyorsunuz, eskiden bende güveniyordum ancak şimdi sürekli ikilemde bırakıyor (hem kişisel görüşlerim ve testlerim hemde bloglar/makaleler üzerinden ikilemde bırakıyor).

AVG artık Kaspersky anti-virüsünden bile daha iyi.
AVG'nin veritabanları biraz daha iyi olabilir. Ancak davranış tabanlı koruma, sezgisel analiz, güvenlik duvarı ve ağ koruması, makine öğrenimi ve istihbarat ağı özelliklerinde Kaspersky'ın yanından geçemez AVG.

O yüzden "AVG>Kaspersky" düşüncesi açıkçası çok yanlış ve saçmadır.

AVG'nin veritabanları biraz daha iyi olabilir. Ancak davranış tabanlı koruma, sezgisel analiz, güvenlik duvarı ve ağ koruması, makine öğrenimi ve istihbarat ağı özelliklerinde Kaspersky'ın yanından geçemez AVG.

Eğer AV-Comparatives'e güveniyorsanız zaten ATP testlerine bakarsanız arasındaki farkı görürsünüz kimin daha iyi olup olmadığını (Kaspersky önde, sizi etiketleme sebebim mesajınızın üzerinden yorum yapmam).

Şahsi olarak AVG'nin reaktif koruması ESET'ten daha iyi, ESET'in reaktifi gerçekten çok kötü.
Ancak yeni olan tehditleri tespit etme hızı ve veritabanının mükemmelliğinden ve açıklanmış olması açısından ESET çok daha iyi.

Yanlış alarm olarak test değilde kişisel görüşlerimle kesinlikle ESET'in çok çok daha az yanlış tespit verdiğini söyleyebilirim.

Performans olarakta ESET sadece 20mb RAM harcıyor arkada, işlemci kullanımı da gayet az neden AVG ile eşit almış anlayamadım. (İşlemci kullanımı olarak AVG ve ESET'inde eşit denicek kadar az ama AVG kesinlikle daha fazla RAM harcıyor olması lazım).

Ayrıca AV-Comparatives hakkında yazılan makaleleri vb. şeyleri okursanız bu siteye artık daha az güvenmeye başlıyorsunuz, eskiden bende güveniyordum ancak şimdi sürekli ikilemde bırakıyor (hem kişisel görüşlerim ve testlerim hemde bloglar/makaleler üzerinden ikilemde bırakıyor).

Kaspersky veritabanı olarak kötüdür, AVG ise veritabanı olarak iyidir. Ve Güvenlik Duvarı'na herkes çöp dese de beni bayağı korudu güvenlik duvarı AVG'de. İkisi de iyi AV'ler ancak Real Time Protection korumasına baktığında AVG bir tık daha iyi hocam.

Hocam ben ESET'i kullandığımda 60 ila 80 MB Yiyordu en son. 20 bayağı azmış.

Eğer AV-Comparatives'e güveniyorsanız zaten ATP testlerine bakarsanız arasındaki farkı görürsünüz kimin daha iyi olup olmadığını (Kaspersky önde, sizi etiketleme sebebim mesajınızın üzerinden yorum yapmam).
Hocam YT'de bildiğiniz Kaspersky vs AVG Head to Head testleri var mı? Ben arıyorum ancak bulamıyorum 2023-2024 tarihinde bir test.

Kaspersky veritabanı olarak kötüdür, AVG ise veritabanı olarak iyidir. Ve Güvenlik Duvarı'na herkes çöp dese de beni bayağı korudu güvenlik duvarı AVG'de. İkisi de iyi AV'ler ancak Real Time Protection korumasına baktığında AVG bir tık daha iyi hocam.

Hocam ben ESET'i kullandığımda 60 ila 80 MB Yiyordu en son. 20 bayağı azmış.

Hocam YT'de bildiğiniz Kaspersky vs AVG Head to Head testleri var mı? Ben arıyorum ancak bulamıyorum 2023-2024 tarihinde bir test.
Kullanırken agresif ayarlarda 23MB kullanıyordu bende.

Kendiniz yapabilirsiniz isterseniz, Malware Bazaar'dan virüslü olduğunu bildiğiniz (Malware Bazaar'daki tüm dosyalar virüslü olmayabilir) yeni dosyaları alın ve VT'e atın.

20-30 tane yapsanız zaten anlarsınız son tespitlerde kimin daha iyi olduğunu;

(Ben denedim (1-2 hafta önce) en iyileri Symantec, Sophos, ESET, Malwarebytes. Bir de Kaspersky sezgisel olarak çok fazla buldu ve AVG tespit etmemesine rağmen sanal makinede o an AVG yüklü olduğu için dosyaları indirip test ettim, davranış kalkanı %50'sini buldu tespit edemediği virüslerin.)

Tabii bunu sanal makinede yapmaya da özen gösterin.
ESET'in reaktifi kötü olduğu için virüsü tespit etti etti, edemediğinde bilgisayar gidiyor.

Kullanırken agresif ayarlarda 23MB kullanıyordu bende.

Kendiniz yapabilirsiniz isterseniz, Malware Bazaar'dan virüslü olduğunu bildiğiniz (Malware Bazaar'daki tüm dosyalar virüslü olmayabilir) yeni dosyaları alın ve VT'e atın.

20-30 tane yapsanız zaten anlarsınız son tespitlerde kimin daha iyi olduğunu;

(Ben denedim (1-2 hafta önce) en iyileri Symantec, Sophos, ESET, Malwarebytes. Bir de Kaspersky sezgisel olarak çok fazla buldu ve AVG tespit etmemesine rağmen sanal makinede o an AVG yüklü olduğu için dosyaları indirip test ettim, davranış kalkanı %50'sini buldu tespit edemediği virüslerin.)

Tabii bunu sanal makinede yapmaya da özen gösterin.
ESET'in reaktifi kötü olduğu için virüsü tespit etti etti, edemediğinde bilgisayar gidiyor.
Hocam biraz şey korkum varda ondan yapamıyorum. Siz yaparsanız sevinirim. Ben yıllardır AVG Kullanıyorum, AVG Artık benim vazgeçilmezim. AVG de fena değil hocam ama. Ben ESET yerine AVG'yi tercih ederdim. Zira ESET'in reaktif koruması cidden çöp. İyi olsa 20 MB Yemezdi zaten. Aslında bir AV'nin çok az yemesi de pek iyi değil. Ama hocam ben YT Testlerine de bakıyorum AVG yine alıyor bu nasıl oluyor?

Hocam biraz şey korkum varda ondan yapamıyorum. Siz yaparsanız sevinirim. Ben yıllardır AVG Kullanıyorum, AVG Artık benim vazgeçilmezim. AVG de fena değil hocam ama. Ben ESET yerine AVG'yi tercih ederdim. Zira ESET'in reaktif koruması cidden çöp. İyi olsa 20 MB Yemezdi zaten. Aslında bir AV'nin çok az yemesi de pek iyi değil. Ama hocam ben YT Testlerine de bakıyorum AVG yine alıyor bu nasıl oluyor?
Banada öyle geliyor, sadece 20MB harcayınca sanki hiç bir işe yaramıyormuş gibi.
ESET'in reaktifi gördüğüm en kötü reaktif olabilir, daha kötüsünü görmedim. HIPS hiç çalışmıyor gibi bir şey. Dümdüz "erişimde" modu olan antivirüs tespit ediyor her şeyi.

ESET'in yeni çıkan virüslerde bu kadar iyi tespit etmesinin sebebi zaten Sandbox teknolojisi, siz bir bilinmeyen uygulama çalıştırdığında onu otomatik olarak analiz ediyor ve 5-6 dakika da dosyanın virüs olup olmadığını belirleyebiliyor genelde. Yoksa kendi tespit sistemi de çok iyi değil, ancak veritabanı açıklamaları çok iyi.

BitDefender'daki gibi Generic
AVG'deki gibi Gen.TRx gibi şeyler kullanmıyor veya çok nadir, direkt söylüyor içinde hangi virüs olduğunu. Dediğim gibi ESET'in sezgiseli de çok iyi olmadığı için sadece tespitleri kalıyor genelde elinde.

Gerçekten AV-Comparatives'de ATP'de nasıl bu kadar yüksek skor aldığını da çözemedim henüz.

Düz tespitlerde ESET daha iyi. FP oranı düşük.
İzlediğiniz test videolarında büyük ihtimalle tespit edemediği tehditler 10-15 dakika içerisinde siliniyor Sandbox'tan ötürü (bu özellik uzun zaman önce vardı şuanda belki değişmiştir hatırlayamıyorum açıkcası).

AVG veya Avast kullanıcaksanız da ayarlarını olabildiğince katı seçmeye dikkat edin, katı modda gerçekten iyiler.

Şu anda Xcitium/Comodo'nun testlerini yapıyorum 3-4 gündür kendi çapımda, Valkyrie sistemleri çok mükemmel çalışıyor ancak sezgiselleri kötü. Tam bitince ESET'e yeniden dönerim ve konusunu açarım (ESET vs AVG şeklinde veya detaylı ESET adı altında).

Hobi oldu artık güvenlikle alakalı testler. Günümün çoğu bu tarz şeylerde geçiyor, gerçi bu sene sınavlar falanda olacak bilemiyorum artık nasıl yaparım belki 1 yıl daha uzatırım sonra ki sene göremezsiniz büyük ihtimalle.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı