Avrupa'da yaşanabilecek ülke önerisi

Artık pek çok yer online görüşme yapıyor. İlla gidip yüz yüze görüşmek zorunda değilsiniz.
İş arayan kişi belki yüzyüze görüşmenin daha ikna edici olduğunu düşünüyordur.
Onun dışında mesela Almanya için iş arama vizesi de var. Vize işlerinde dürüstlük önemli. Eğer iş aramak için gidiyorsan o zaman iş arama vizesi al, niye turist vizesi alasın?
Çünkü turist vizesi almak daha kolay?
Okula kayıt yaptırıyorsun ve parasını ödüyorsun. Ondan sonra yine okulun sana yolladığı belgeleri vize işlemlerinde gösteriyorsun. Bu demek değildir ki vize alman garanti. Eğer okulunuz geri ödemeyi kabul etmeyen bir yer ise ve siz vize alamazsanız paranız yanıyor.
Evet, en azından kabul aldığınızı göstermeniz gerekiyor. Dediğim gibi olmayan şeyin başvurusu olmaz.
Dediğiniz şekilde yapılabilir ama daha zor. Yani evet turist olarak gidip okula kayıt olabilirsiniz veya iş bulabilirsiniz ama bunu yapmak daha zor. Öğrenci olarak gidiyorsan öğrenci vizesi al, iş için gidiyorsan çalışma vizesi al. Adamlar boşuna yapmamış bunları. Bu işlerde dürüstlük gerçekten önemli.
Arkadaşım geldiğin ülkede dürüstlük mü kalmış? Türkiye'de eğitim yerle bir, adalet itibarı kötü, kredi notu aşırı düşük. Hele HDI'de (Human Development Index; İnsani Gelişim Endeksi) son sıralarda yer alan bir ülkeden hangi ülke göç ister ki? Oradan gelecek insan zaten %95 ülke kalitesini düşürür. Uluslararası ilişkileri bilen yabancıların gözünde 3.dünya ülkelerinden ya farksızız ya daha kötü. Durum bu iken kalkmış dürüstlükten bahsediyorsun. Turist vizesi bile alabileceğinin garantisi olmadığı gerçeğini unuttun sanırım.

Çünkü turist vizesi almak daha kolay.
Türkiye için değil maalesef. Ayrıca bir işin bir kolay yolu vardır, bir de doğru olan yolu vardır. Siz Norveç'te mi yaşıyorsunuz? Orada yaşayıp hala Avrupa kültürüne uyum sağlayamamış olmanız tuhaf. Kültür gerçekten genetik galiba. Bizim insanımız asla kuralları ciddiye alamıyor, asla işi olması gerektiği gibi yapmanın ne demek olduğunu kavrayamıyor. Niye böyleyiz?

Evet, en azından kabul aldığınızı göstermeniz gerekiyor. Dediğim gibi olmayan şeyin başvurusu olmaz.
Başvuruyu yine internetten yapabiliyorsun zaten ve kabul aldığını da vizeye başvururken gösteriyorsun. Yahu saçmalıyorsun işte kabul et. Neyin dayatması bu? Adamlar aptal o kadar vize çeşidi çıkartmış ama siz doğrusunu biliyorsunuz. İş arama vizesi gereksiz, öğrenci vizesi gereksiz, çalışma vizesi gereksiz bu adamlar aptal ama bi' siz akıllısınız. Harika bir mantık gerçekten. Herkes alsın turistlik vizeyi kafasına göre yapsın tüm işlemlerini. O kadar vize çeşidi gereksiz haklısınız.
Turist vizesi bile alabileceğinin garantisi olmadığı gerçeğini unuttun sanırım.
Hayır unutmadım. Aksine bu yüzden diyorum zaten. Adamlar turist adı altına gelip kalmaya çalışanları gördükleri için turist vizesi vermiyor ya. Ama sen nitelikli bir adamsan ve kendini turist olarak değil de çalışan olarak göstersen belki de vize alacaksın. Anlatmaya çalıştığım şey bu.

Siz Norveç'te mi yaşıyorsunuz? Orada yaşayıp hala Avrupa kültürüne uyum sağlayamamış olmanız tuhaf. Kültür gerçekten genetik galiba. Bizim insanımız asla kuralları ciddiye alamıyor, asla işi olması gerektiği gibi yapmanın ne demek olduğunu kavrayamıyor. Niye böyleyiz?
Arkadaşım sen konuyu ne diye bana çekiyorsun ki? Böyle haddini aşan, pervasız varsayımlar yada tahminler konusunda uyarmıştım seni ama hala devam ediyorsun. Senin kalitesiz insan olduğunu gösterir bu. Ben kolay yolu öneriyorsam Avrupa'da Türk pasaportunun bir değeri olmadığını bildiğim içindir. Yok efendim Norveç'te yaşıyorumuşum da uyum sağlayamamışım. Aşağılık kompleksin var sanırım. Üzüldüm adına.
Yahu saçmalıyorsun işte kabul et.
Bak şimdi saçmalayanın sen olduğunu bir kez daha kanıtlayacağım sana:
Başvuruyu yine internetten yapabiliyorsun zaten ve kabul aldığını da vizeye başvururken gösteriyorsun.
İş arayan kişi yüzyüze görüşmek isteyebilir. Ki İş görüşmesinin yüzyüze yapılmasının çok daha etkili olduğu kanıtlanmış bir gerçek.
While many would argue that it is possible to build up rapport and a connection via virtual interviews, meeting a candidate in person offers the best opportunity for genuine engagement.

It is important to consider each role when deciding between face-to-face or virtual. For any job that requires strong social skills, such as client-facing or senior leadership roles, employers should at some point meet candidates face-to-face. In-person interviews offer a higher level of engagement. You can get a better read on body language and get a better sense of interpersonal skills. Interviewing for jobs that require skills demonstration would also benefit from in-person interviews.
Neyin dayatması bu? Adamlar aptal o kadar vize çeşidi çıkartmış ama siz doğrusunu biliyorsunuz. İş arama vizesi gereksiz, öğrenci vizesi gereksiz, çalışma vizesi gereksiz bu adamlar aptal ama bi' siz akıllısınız. Harika bir mantık gerçekten. Herkes alsın turistlik vizeyi kafasına göre yapsın tüm işlemlerini. O kadar vize çeşidi gereksiz haklısınız.
Dayatan sensin. Birisine aptal yada bir şeye gereksiz diyen olmadı. Bunlar tamamen senin saçmalık ve dayatmaların. Ben diyorum ki uluslararası ilişkileri birazcık bilen yabancılar bile Türkiye'ye çok kötü bakıyor.
-(Hadi burada senin saçma tahminlerin varsayımlarını kullanarak konuşayım) Yurtdışına hiç çıkmadığın yada uluslararası arkadaş edinmediğin için bilmiyorsun. (Nasıl iğrenç bir şeymiş değil mi?)-
Türkiye onların gözünde şeriat ile yönetilen IŞID destekçisi bir ülke. Ortadoğudaki her ülkeyi öyle sanıyorlar. Türkiye'yi gerçekten bilen yabancıların gözünde de Türkiye ve Türk vatandaşlarının itibarı Finlandiya, Norveç değil merak etme. Hal böyleyken hala kuraldan, doğru olandan bahsediyorsun. Şimdi saçmalayan kim?
Hayır unutmadım. Aksine bu yüzden diyorum zaten. Adamlar turist adı altına gelip kalmaya çalışanları gördükleri için turist vizesi vermiyor ya. Ama sen nitelikli bir adamsan ve kendini turist olarak değil de çalışan olarak göstersen belki de vize alacaksın. Anlatmaya çalıştığım şey bu.
İşte senin problemin de bu. Sadece Anlatmaya çalışıyorsun anlamaya çalışmıyorsun. O meşhur "tartışmaya girilmez" lafındaki kişilerin ortak özelliği bu. Sen de onlardansın belli ki.
Bu yazımda senin saçmalıklarını kanıtlamakla kalmadım ayrıca saçma davranışlarından bir tanesini gösterek seviyemi düşürdüm zaten ki hatanı anla diye ama senin seviyene kadar inemem. O yüzden daha da yazmayacağım.

İş arayan kişi yüz yüze görüşmek isteyebilir. Ki İş görüşmesinin yüz yüze yapılmasının çok daha etkili olduğu kanıtlanmış bir gerçek.
Tamam o zaman da iş bulma vizesiyle gidebilir diyorum bunun nesini anlamıyorsunuz? Bu kadar insan çalışma vizesiyle gidiyor onlar bilmiyor muydu sizin dediklerinizi?

Ben diyorum ki uluslararası ilişkileri birazcık bilen yabancılar bile Türkiye'ye çok kötü bakıyor.
Tamam ben aksini mi söylüyorum? Turist vizesi almaya çalışırken kötü bakmıyor mu? O zaman da kötü bakıyor. Ne farkı var? Ben diyorum ki sen kalifiye bir adamsan ve üstüne iş yerinden davet alırsan o zaman vizeden onay alman çok çok daha yüksek ihtimal. Çünkü vizeyi veren adam "he tamam bu nitelikli biri, gelse de başımıza bela açmaz" diyor. Bunla uğraşmayayım direkt gidip turist vizesi alayım dersen ve turist olmadığını anlarlar ise o zaman ret yersin. Olay bu.

Türkiye onların gözünde şeriat ile yönetilen IŞID destekçisi bir ülke. Orta Doğudaki her ülkeyi öyle sanıyorlar. Türkiye'yi gerçekten bilen yabancıların gözünde de Türkiye ve Türk vatandaşlarının itibarı Finlandiya, Norveç değil merak etme. Hal böyleyken hala kuraldan, doğru olandan bahsediyorsun. Şimdi saçmalayan kim?
Sen. Ben bunun aksini mi söyledim? Konuyla ne alakası var? Sen turist vizesiyle yerleşmeye gittiğin zaman adam senin turist olarak gelmediğini biliyor. O yüzden de ret veriyor. Ondan sonra forum forum dolaşıp ret aldım diye ağlıyorlar. Halbuki okula gidecekse okul vizesine, işe girecekse çalışma vizesine başvursa belki de kabul olacak. Niye Avrupalı adamı salak yerine koymaya çalışasın ki? Salak değiller. Vize işleriyle uğraşan adamlar senden benden daha iyi biliyor bu işleri. 22 yaşında bekar ve parası olmayan adam gördükleri zaman "aaa Norveç'e gezmeye gelmiş ya al sana turist vizesi" demiyorlar. O yüzden benim söylediğim metotlarla gitme ihtimaliniz daha yüksek. Sizin aileniniz gidip kaçak yollarla yaşamını sürdürmüş ve sonra bir şekilde oturma izni almış olabilir ama bu yöntemler eskidendi. Anlıyor musunuz? Yok anlaşılmıyor sanırım.

İşte senin problemin de bu. Sadece Anlatmaya çalışıyorsun anlamaya çalışmıyorsun. O meşhur "tartışmaya girilmez" lafındaki kişilerin ortak özelliği bu. Sen de onlardansın belli ki.
Aynı şeyleri sayıp sayıp duruyorsunuz çünkü. Ben konu sahibine elde tutulur faydada bulunmak istiyorum. Şu şu ülkeler iyidir oraya git demekle kalmıyorum eksik veya yanlış anladığı konuları da düzeltiyorum. Ben de biliyorum ülke sayıp geçiştirmeyi. Ben de biliyorum hayal satmayı.

Bu yazımda senin saçmalıklarını kanıtlamakla kalmadım.
Tartışma kültürü olmayan insanlar sizin gibi kişiler. Ben yorumumu konu sahibine yazıyorum siz balıklama atlayıp söylediklerimin yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Bırakın da onu konu sahibi düşünsün. Konudaki diğer yorumlarınızı okudum da sanki çok bilgiliymiş gibi herkese laf yetiştirmeye çalışmışsınız. Tekrar ediyorum sizin ananız babanız turist olarak gidip bir şekilde Norveç'e yerleşmiş olabilir. Belki de iltica etmiş olabilir. Ama günümüzde işler böyle yürümüyor. "Ha ben Avrupa'da yaşıyorum o zaman her şeyi bilirim" hayır her şeyi bilemezsin. Bir konu hakkında bilgili olmak için uzun uzaya araştırma yapman gerek. Ben de bu konularda yeterince araştırma yaptım ve kendimden eminim. Siz ise eskide kalmış bilgileri ortaya atıyorsunuz. Bana göre istediğiniz bilgiyi ortaya atabilirsiniz, bu benim sorunum değil. Buna konu sahibi karar verir. Sorun ise gelip benle laf yarıştırmaya girmeniz. Ne gerek var? Yaz kendi fikrini geç işte.

O yüzden daha da yazmayacağım.
Çok üzüldüm.

Son düzenleme:
Normalde yazmayacaktım ama benim hakkımda bir şey bilip bilmeden hala aynı pervasızca varsayımlarda bulunmaya devam ediyorsun.
Sizin aileniniz gidip kaçak yollarla yaşamını sürdürmüş ve sonra bir şekilde oturma izni almış olabilir ama bu yöntemler eskidendi.
Varan 1: Benim ailemi nerden biliyorsun? Konu benden nasıl aileme geçti? :D
Ben de biliyorum hayal satmayı.
Varan 2: Benim hayal sattığımı nerden biliyorsunuz?
Konudaki diğer yorumlarınızı okudum da sanki çok bilgiliymiş gibi herkese laf yetiştirmeye çalışmışsınız.
Varan 3: "Sanki çok bilgiliymiş gibi" Bilgisiz olduğumu nerden çıkarıyorsunuz? Yorum yaptığım konuların hepsinde bilgi sahibi misiniz? :D Asıl sizin gibi konuşanlar hiçbir şey bilmeyenlerdir. En nihayetinde bilgisizce tahminler yürüten, pervasızcaa varsayımlarda bulunan sizsiniz ben değilim.
Tekrar ediyorum sizin ananız babanız turist olarak gidip bir şekilde Norveç'e yerleşmiş olabilir. Belki de iltica etmiş olabilir. Ama günümüzde işler böyle yürümüyor.
Varan 4: Ne kadar iğrenç bir hareket olduğunuzu önceki yazımda göstermeme rağmen yine yaptığın hareketi bi' de defalarca tekrar etmişsiniz. :D YAZIK.
Bir konu hakkında bilgili olmak için uzun uzaya araştırma yapman gerek
Evet kendi probleminizin çözümünü söylemişsiniz. Gidin ve çözün probleminizi.
Tartışma kültürü olmayan insanlar sizin gibi kişiler.
Bunu deyip de;
Ben yorumumu konu sahibine yazıyorum siz balıklama atlayıp söylediklerimin yanlış olduğunu söylüyorsunuz.
Bana göre istediğiniz bilgiyi ortaya atabilirsiniz, bu benim sorunum değil. Buna konu sahibi karar verir. Sorun ise gelip benle laf yarıştırmaya girmeniz. Ne gerek var? Yaz kendi fikrini geç işte.
Bunları demeniz. Kendinizle çelişiyorsunuz. Siz en başında iddia ettiğin kadar bilgili olsaydınız kendinizle çelişmezdiniz. Bana "Sende tartışma kültürü yok" diyip sonra "Laf yarışına girmeye ne gerek var?" demen. Ne kadar kalitesiz bir birey olduğunuzun göstergesi. Ben en başında tartışıyoruz sanıyordum siz ise laf yarışı peşindeymişsiniz bu kadar belli etmeseydiniz keşke. Ne kadar ignorant bir kişiymişsiniz. Acıdım halinize.
Ayrıca, "siz balıklama atlayıp söylediklerimin yanlış olduğunu söylüyorsunuz." demeniz sizin sadece tartışma kültüründen değil diğer kültürel açılardan hatta eğitimden yoksun olduğunuzu gösterir: Yanlış olduğunu söylemedim. Sizin fikrinize katılmadığımı belirttim sadece. Ki söyledikleriniz doğruysa bile benim yaptığım gibi tartışma içinde kanıt sunup ıspat edersiniz. Tartışmanın ne demek olduğunu ve nasıl yapılacağını öğrenin önce siz.
Allah ailenize sabır versin.
Aynı şeyleri sayıp sayıp duruyorsunuz çünkü.
Aynı şeyleri sayıp sayıp duruyorsun diyorsun ne kadar alçak bir insan olduğunun göstergesi olan benim hakkımda bilip bilmeden atıp tutmalarına devam ediyorsun. Mesajları tekrar oku bi' bakayım kim aynı şeyleri söylemiş? Seni uyarmama rağmen hala devam ettiğin pisliğini saymıyorum bile.

Siz önce kendinizi düzeltin sonra milletin hakkında bir şey bilmeden atıp tuttuğunuz o iğrenç, pervasız varsayımlarınızı dayatırsınız.
Konuştukça batıyorsunuz. Daha da yazmayın.
Göz ardı listeme hoş geldiniz.

Son düzenleme:
Benim hayal sattığımı nerden biliyorsunuz?
"Şuraya git, yok yok buraya git" demekten başka bir şey demiyorsunuz çünkü. "Turist vizesi alayım Avrupa'ya gideyim ve kalayım." Bu kadar kolay olsaydı herkes yapardı zaten. Denemesi bedava diyeceğim ama değil. Vize başvurusundan ret yiyip paraları çöp olacak insanların.
"Sanki çok bilgiliymiş gibi." Bilgisiz olduğumu nerden çıkarıyorsunuz?
Yazdıklarınızdan. 😃
"Sende tartışma kültürü yok" deyip sonra "laf yarışına girmeye ne gerek var?
Gereksiz yere tartışmayı uzatan sensin. Tartışma kültürü muhabbetini açan da sensin. Yazıyorsun ama altı dolu değil. Yazmak için aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. Fikir üretmiyorsun, sadece benim şahsıma yönelik ifadelerde bulunuyorsun. Konu sahibine söyleyecek bir şeyin varsa söyle, yoksa geç. Önceki yazımda da dediğim gibi sırf bana değil herkese bir laf yetiştirme çabasına girmişsiniz. Niye? Bırakın insanlar kendi fikirlerini sunsun. Gelip bunu eleştirmenin ne manası var? Konu sahibi dese bu dediklerinizi tamam bir nebze anlarım. Size ne oluyor? Avrupa'ya turist vizesi ile gitme fanboyunu ilk defa görüyorum. Adam ciddi ciddi bunun fanboyu, ve niye olduğu bilinmiyor.
Allah ailenize sabır versin.
Allah'a inanmıyorum ama söylerim.
Göz ardı listeme hoş geldiniz.
Çok üzüldüm.
Hoşlandığın kıza daha ilk buluşmada açılmaya benzer. Niyetini belli etmeyeceksin.
Olur söylerim. Tartışmanın buraya geleceğini bu cevaptan anlamalıydım zaten. Çocuk olduğu belli de işte kırmayalım düzgün konuşalım dedikçe suyunu çıkartıyorsunuz. Üstte de belirttiğim gibi. Bir işin doğru yöntemi vardır, bir de sana göre kolay yöntemi vardır. Ben burada insanlara doğru yöntemini öneriyorum. Siz de gidip "kolay" yöntemi önerebilirsiniz. Kürtçe konuştuğum için beni dövdüler deyip Norveç'e yerleşen çok insan var mesela. Bunu da önerebilirsiniz konu sahibine. Bu da bir yöntem mi? Evet yöntem ama doğru mu? Hayır değil.

"Şuraya git, yok yok buraya git" demekten başka bir şey demiyorsunuz çünkü. "Turist vizesi alayım Avrupa'ya gideyim ve kalayım." Bu kadar kolay olsaydı herkes yapardı zaten. Denemesi bedava diyeceğim ama değil. Vize başvurusundan ret yiyip paraları çöp olacak insanların.
Okuma yazma da bilmiyorsun galiba neyse insanların kafası karışmasın diye açıklıyım: Turist vizesi yabancı ülkede 90 gün kalmanı sağlıyor. O 90 gün içinde iş görüşmesi yapılabilir diye turist vizesini öneriyorum. Bu yolu deneyip orda iş bulan arkadaşlarım, akrabalarım var.
Senin laf çarpıtmaların, iğrenç varsayımların ve çirkef davranışların benim verdiğim doğru, gerçek bilgileri boşa çıkaramaz. Boşa yorma kendini. Senin artık ciddiye alınmama kanaatindeyim. O yüzden diğer söylediklerine cevap vermeyeceğim. En nihayetinde şöyle bir söz var. "Eşeğe altın semer vursalar yine eşektir".
Yazdıklarınızdan. 😃
Ha, bu arada bozuk okumanla yazdıklarımdan bir şey anlamaman gayet normal.

Turist vizesi yabancı ülkede 90 gün kalmanı sağlıyor. O 90 gün içinde iş görüşmesi yapılabilir diye turist vizesini öneriyorum. Bu yolu deneyip orda iş bulan arkadaşlarım, akrabalarım var.
Doğrudur. Ben de diyorum ki Türklere turist vizesi dahi vermiyorlar çünkü çok fazla göç almaya başladı Avrupa ve bu yüzden rahatsızlar. Siz turist vizesine başvurup aylarca bekleyeceksiniz, üstüne ret yediğiniz zaman hem paranız hem de zamanınız boşa gitmiş olacak. Tatlı arkadaşım, bal peteğim, şeker parem benim. Anlatmak istediğim bu tatlım benim. Şeker parem benim. Evet turist vizesi ile gidip bu tür işleri halledebilirsin ama alabilirsen. Sorun o zaten. Binlerce insan turist vizesi almaya çalışıyor ama alamıyor. Ben de diyorum ki turist vizesiyle zaman kaybetmek yerine öğrenci veya çalışma vizeleri daha mantıklı olabilir. Eğer nitelikli adam olduğunu kanıtlarsan o zaman vize alman daha kolay olabilir. Şeker parem benim, bal peteğim benim. Yerim seni.

Bi' 20-30 kere cevap vermeyeceğim deyip cevap verdiniz ama olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı