Portekiz daha iyi bir ekonomiye sahip ulkedir. Ancak, Latin Amerika avantajindan dolayi Ispanyolca daha cok is imkanlari sunar size.Portekizce ve İspanyolca gayet benzer diller birbirlerine. Yani illa yurtdışında yaşayayım diye Portekizce öğrenmek yerine iş olanakları daha fazla olan İspanyolca çok daha iyi bir seçenek. Ayrıca, Portekiz hakkında daha fazla araştırma yapmanızı öneririm eğer çok istekliyseniz. Güllük gülistanlık bir ülke değildir ekonomik olarak.
Yanlis hocam. Turkiyeden daha insancildir oralar. Insana saygi vardir ancak herkes kendine muslumandir. Bugun seni idare etti diye yarin seni idare edeceklerini dusunme etmezler.Yurtdışına gidilecekse nitelikli adam olarak gidilmesi lazım. Niteliksiz olarak gittiğinde buradaki suriyelilerin gördüğü muamelenin bir benzeriyle karşılaşman muhtemeldir. Irkçılık anlamında, türk olduğun için vs. değil, hiçbir vasfı olmayan bir insan olarak geldiğin için.
Ben hem İspanya hem Portekiz'in ekonomik açıdan refah bir ülke olmadıklarını biliyorum şu an için hocam. Kiminki daha kötüdür iyidir orasını bilmiyorum.Portekiz daha iyi bir ekonomiye sahip ulkedir. Ancak, Latin Amerika avantajindan dolayi Ispanyolca daha cok is imkanlari sunar size.
Türkiyeden daha hoşgörülü olabilirler. Ama genel olarak acımasız davranacaklardır. Şimdi işin içine bir tık coğrafya da giriyor hocam. Avrupa'da insanlar tarafından genel olarak orta doğulu damgası yiyeceksin. Bir de sırf ülkenden kaçmak için, boş beleş gezen biri olduğunu düşündüğünde olumsuz bir imaj çiziyorsun yani. Genelleme yapmak yanlış kaçıyor ama genel olarak ben durumun böyle olduğunu düşünüyorum, ben böyle davranırdım yani. Dediğim gibi coğrafyayla bağlantılı bana kalırsa bu olay. Elin İsveçlisi vasıfsız gelse, bir de Türk bir vatandaş vasıfsız gelse İsveçlinin genel anlamda daha iyi bir imaj çizeceğini düşünüyorum. Yani işi garantiye almak için, sonradan pişman olmamak için buradan gidilecekse nitelikli işçi olarak gitmeyi uygun buluyorum. Eğer vasıfsızsam ben kendi ülkemde kalmayı yeğlerim.Portekiz daha iyi bir ekonomiye sahip ulkedir. Ancak, Latin Amerika avantajindan dolayi Ispanyolca daha cok is imkanlari sunar size.
Yanlis hocam. Turkiyeden daha insancildir oralar. Insana saygi vardir ancak herkes kendine muslumandir. Bugun seni idare etti diye yarin seni idare edeceklerini dusunme etmezler.
Kendi fikrim: Kosta Rikadir, ucuz ulke ve gecinmesi kolay. 5 yilda vatandaslik alabiliyorsun. Durumlari, alim gucu paritesi Turkiye'den cok daha iyi. En kolay oturma izni veren ve bunu yapan en duzgun ulkelerden.
Eger hedef kesinlikle Avrupa ise; Karadag, 200 bin euroya konut alinca vatandaslik veriyor. Ustelik, yakinda Avrupa Birligine girecek.
Hocam ben Portekiz ve Ispanyayi karsilastirdiginizi sandim. 2si de bir Almanya, Fransa degildir. Hele Danimarka, Isvec hic degildir. Haklisiniz.Ben hem İspanya hem Portekiz'in ekonomik açıdan refah bir ülke olmadıklarını biliyorum şu an için hocam. Kiminki daha kötüdür iyidir orasını bilmiyorum.
Yabanciysaniz her yerde problem ancak oralar medeniyetin oldugu yerler. Irkcilik falan cok nadir olur. Ne kadar vasifli oldugunuzun da onemi yoktur bu arada cunku oranin copcusu bile araba, ev alabiliyor.Türkiyeden daha hoşgörülü olabilirler. Ama genel olarak acımasız davranacaklardır. Şimdi işin içine bir tık coğrafya da giriyor hocam. Avrupa'da insanlar tarafından genel olarak orta doğulu damgası yiyeceksin. Bir de sırf ülkenden kaçmak için, boş beleş gezen biri olduğunu düşündüğünde olumsuz bir imaj çiziyorsun yani. Genelleme yapmak yanlış kaçıyor ama genel olarak ben durumun böyle olduğunu düşünüyorum, ben böyle davranırdım yani. Dediğim gibi coğrafyayla bağlantılı bana kalırsa bu olay. Elin İsveçlisi vasıfsız gelse, bir de Türk bir vatandaş vasıfsız gelse İsveçlinin genel anlamda daha iyi bir imaj çizeceğini düşünüyorum. Yani işi garantiye almak için, sonradan pişman olmamak için buradan gidilecekse nitelikli işçi olarak gitmeyi uygun buluyorum. Eğer vasıfsızsam ben kendi ülkemde kalmayı yeğlerim.
İngiltere Avustralya falan deneme bile. Hayatta vize veya oturma izni vermezler. Gidebileceğin en kolay İngiliz ülkesi Kanada oda Avrupa'da değil.Aslında güzel bir ülke, ama 5 yıl boyunca 10 günlüğüne tatile gidip vatandaşlık almak iyiymiş.
Avrupa universiteleri icin de gecerlidir. Sadece SAT isteyen universriteler icin degil.Üniversite kabul sınavı değildir, TOEFL çok yüksek diye burs verilmez ya da üniversiteye kabul edilmez, belirlenen seviye puanının üstünde olması yeterlidir. SAT gibi sınavlarla kabul alınan üniversitelerin istediği dil yeterlilik seviyesini gösteren bir sınavdır sadece.