Avrupa'ya en kolay nasıl gidilir?

• Konuyu başlatan 89666
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 59
  • Görüntüleme 7.916
TOEFL isteyen universiteler de vardir. Giris sinavi yoktur. Ornegin: Vilnius Tech.
Bazı Avrupa üniversiteleri için sadece TOEFL istendiğini yeni öğrendim. Editledim ilk yazımı da.

TOEFL yerine IELTS'i oneririm daha insancil bir sinavdir.
Ben de hazırlığı atlamak için IELTS'e girmiştim, kolaydı. TOEFL IBT'ye de girmiştim ama ne için olduğunu hatırlamıyorum, sadece puanı aklımda kaldı.

Son düzenleme:
O sadece dil yeterlilik için istenen kısım. Başka istenen kriterler var, bazı bölümlerde de giriş testi isteniyormuş. Yine sadece TOEFL yeterliliği ile alınmıyor.

Screenshot_8.png

Eğer vasıfsızsam ben kendi ülkemde kalmayı yeğlerim.
Sorun burada yatıyor zaten. Türkiye'de vasıfsız olmak yerine daha iyi bir ülkede vasıfsız olmak millete daha iyi bir hayat sunuyor ki bu düşüncelerinde haklılar. Gittikleri çoğu yerde daha insancıl hayat standartlarıyla yaşayacaklar. Türkiye'de vasıfsız olmak = kölelik. Üzgünüm.

Meselenin başladığı kısım ise vasıfsız olarak iyi bir ülkeye kapak atabilmekte atıyor. Atabiliyorsanız gidin, kaybınız olmaz.

Gidebileceğin en kolay İngiliz ülkesi Kanada oda Avrupa'da değil.
Kanada en zor secenekler arasindadir. Vatandaslik sinavi bile vardir. :D
IELTS'ten 7.5 almaniz sarttir.

Yanlis bilgiler vermeyin lutfen.

En kolay gidilebilecek Ingilizce konusan ulke Irlandadir. Work and Study gibi bir cok yolla gidilebilir.

Avrupa hangi Avrupa yani Türkiye de yersen Avrupa Almanya da Avrupa Makedonya da Avrupa :D Almanya'ya gitmek istiyorsan başarılı ya da zengin bir insan olman gerekiyor.

O sadece dil yeterlilik için istenen kısım. Başka istenen kriterler var, bazı bölümlerde de giriş testi isteniyormuş.

Eki Görüntüle 1350627
Yok hocam. Dogal olarak Lise diplomasi isteniyor. Cok normal.
Giris testi istenmiyor yaziyor 3.noktada. Sadece 2 bolum icin isteniyor. Onlar da mimarlik.

Yani anlayacaginiz Liseyi bitirdiyseniz, ortalamaniz 60in ustundeyse. TOEFL yada IELTS'ten istenilen puani alip sinavsiz gidebilirsiniz.

Neyse bazı okullar/bölümlerde ek bir sınav istemeden sadece dil yeterlilik sınavı sonucu ve diploma/lise mezuniyet süresi gibi kriterlerle de başvuru yapılabildiğini öğrendim bu konuda.

Başkasına o kadar atar yapıp da sildim. :D Neyse kendisinden özür dileyeyim, haksız olduğum bir kısım var. Gerçi dediği de tam olarak doğru değildi, sadece TOEFL sonucu ile Dünya'nın her yerine istediğin gibi gidemezsin.

Son düzenleme:
Kanada en zor secenekler arasindadir. Vatandaslik sinavi bile vardir. :D
IELTS'ten 7.5 almaniz sarttir.

Yanlis bilgiler vermeyin lutfen.

En kolay gidilebilecek Ingilizce konusan ulke Irlandadir. Work and Study gibi bir cok yolla gidilebilir.
İngiliz ülkesi olarak söyledim, yoksa dediğim gibi en çok İngilizce konuşulan ve en basit gidilen yer İrlanda.
İngiliz ülkesi olarak söyledim, yoksa dediğim gibi en çok İngilizce konuşulan ve en basit gidilen yer İrlanda.
Bilgi yanlış imiş silindi.
Giris testi istenmiyor yaziyor 3.noktada. Sadece 2 bolum icin isteniyor. Onlar da mimarlik.

Yani anlayacaginiz Liseyi bitirdiyseniz, ortalamaniz 60in ustundeyse. TOEFL yada IELTS'ten istenilen puani alip sinavsiz gidebilirsiniz.
Peki sağ olun, peki sınavı zor mu? Anladığım kadarıyla 50 sayfalık kitapçık veriyorlar tarih, yasalar yargılama konuları hakkında. Doğru mudur?

Son düzenleme:
Peki sağ olun, peki sınavı zor mu? Anladığım kadarıyla 50 sayfalık kitapçık veriyorlar tarih, yasalar yargılama konuları hakkında. Doğru mudur?
Siz de sağolun hocam. Evet, IELTS sınavı bile oldukça zordur. Bir arkadaşım, 3 yıldır Kanada'da yaşamasına rağmen IELTS'ten anca 7.5 aldı. Ben de 2 yıl kelime ezberleyerek, dizi izleyerek ve kitap okuyarak grammer ve vocabulary'mi geliştirdikten sonra sınava son 2 ay kala günde 16 saat İngilizce essay (makale) yazarak. IELTS'ten 6.5 aldım. Üniversiteler için gayet yeterli bir puandır ama Kanada vatandaşlığı için 7.5 istemekteler siz düşünün. Baya bir efor lazım. Dalgaya alınacak bir sınav değildir.

Anayasa'yı da bilmeniz gerektiğini duymuştum, evet. Mantıken şart olduğunu düşünürsek snıav yapacaklardır.

Kanada, yasal yollarla gidilebilecek en zor ülkelerdendir. Ancak, kaçak yolu düşünürseniz en kolaylarındandır.
2) Zengin değilsen ya gerçek bir evlilik yoluyla gidebilirsin ya da Türkiye'de iyi bir eğitim alıp, tecrübe kazanarak gidebilirsin.
Doğru bilgiler ama eksik. Yurtdışında da okunabilir. Yurtdışında eğitim Türkiye'de eğitimden daha ucuza gelmektedir. Örnek verecek olursam; Almanya'da eğitim ücretsizdir ve asgari ücret 1584 eurodur. Part Time bir işten 700€ alsanız, kendi masrafınızı kendiniz ödersiniz. Yurtta dahil. Türkiye'deki gibi borç içinde yada ailenizi ezdirerek okumazsınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı