Avrupa'ya nasıl gidilir?

Bu ülkede beni dilini bilmekten başka çeken bir şey yok 14 yaşındayım şimdiden bir şey yapılması gerekiyorsa söyleyin yapalım. Ailemin durumu süper değil 11.000 lira gelirimiz var. Ne yapmam gerekir lütfen anlatın.
Bence maddi durumunuz gayet iyi. Ailenize isteğinizden bahsedin lise bitene kadar sizin için para ayırsınlar her ay ne kadar ayırabilirlerse 4 yıl boyunca. Lise bitince istediğiniz ülkeye gider o parayla başlangıç yaparsınız. O para sizi 1 yıl hiç çalışmadan idare edebilir. Bu arada hem üniversite okur hem de haftada 3-4 gün çalışır kendi paranızı kazanırsınız. İş bulma konusunda pek sıkıntı çekmezsiniz bence. Başlangıç parasıyla bir araba alıp Uber/Lyft yaparsanız hem kendi işiniz gibi olur istediğiniz saatte çalışırsınız hem de arabanız olmuş olur. Biraz fazla hikaye gibi olmuş ama bu aynı zamanda benim de hayalim olduğu için bu konuda çok fazla kafa yoruyorum [emoji4].

Yazınızı biraz romantik buldum açıkcası. Siz aç adama deniz, tarihi yapılar, kültür diyorsunuz. İstanbul'da olup deniz görmeyen insanlar var. Bunların böyle olması yöneticilerin suçudur. Belli bir düzeyede geliri olan insanların ancak isterlerse bu tür bir bilince erişebilir. Yoksa aç adama ne anlatıyorsun... Parası olupta o bu bilince ulaşmamışsa bu da eğitimimizin sucudur. Bu eğitim sistemi merak ettirtmiyor, araştırmaya yöneltmiyor. Biat, biat, biat... Sonuçta böyle işe yaramaz, hiç bir şeyi merak etmez, şüphe etmez. İğrenç bir toplum ortaya çıkıyor. Bu da yöneticilerin suçudur.
Bunları optimum bir birey üzerine düşündüm. Oraları gezerken tanık olduğum insanların diyaloğunu belirtmem de bundan idi. Bu adam gezebiliyor lakin iflah olmadığı aşikar.
Dünyada her zaman olduğu gibi bu zamanda da yoksulluk var. Gezebilen bir insan ile internet üzerinden tartışabilen bir insan kıyaslanabilir. Aynı şartlar altında internet üzerinde tartışabilen ile susuzluktan öleni kıyaslayabilir misiniz? Sanmam çünkü bu romantizm değil realitedir.

Türkiye parası olana güzel ülke.

Hem de sonuna kadar hak veriyorum. Parasi olana Türkiye gercekten cennet.
Faizinin faizi ile torunlarimi dahi kurtaracak bir param olsa bir dakika kalmam gurbet illerinde.
Acik ve Net.

Elbette demokrasi, insan haklari. ifade özgürlügünün olmasi sarti ile. :)

Bu ülkede beni dilini bilmekten başka çeken bir şey yok 14 yaşındayım şimdiden bir şey yapılması gerekiyorsa söyleyin yapalım. Ailemin durumu süper değil 11.000 lira gelirimiz var. Ne yapmam gerekir lütfen anlatın.
Valizlere sığma gibi bir özelliğin varsa kolay.

Zamanın akıp gitmesine izin ver. Kaderin sana doğru ya da yanlış, acı ya da tatlı tecrübeler tattırdığı sürece nerede yaşadığının bir önemi yok. Her halükarda sonunda ya güleceksin ya ağlayacaksın. Ayrıca unutma doların 3 ayda 3.50'den 5.50'ye çıktığı bir ülkede yaşıyorsun. Gurur duymalısın (!). :LOL:

O nasıl kötü bir ülke kanka 3.50'den sadece 5.50'ye mi çıktı heh bizim ülke ezip geçmiş sizin ülkeyi dolar18.80 (!)

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı