Avustralya da pole pozisyonu Lando Norris'in oldu. Mclaren ilk çizgiyi kapattı. Büyük farkla pole elde etti takım. Her iki pilotta ilk hakkında hata yaptı buna rağmen ikinci turlarında her iki pilotta çok iyi tur attı. Mclaren son sektörde çok üstündü diğerlerinden.
Max Verstappen maksimumu aldı. Lawson büyük hayal kırıklığı ama yeni bir piste yarışıyor toparlayacaktır. Perez'den kötü performans sergileyeceğini sanmıyorum.
Mercedes tarafında Russell beklediğimden daha hızlı çıktı. Özellikle Q1 de medium lastik ile attığı inanılmaz bir tur vardı. O turu gördükten sonra pole bile alabilir sandım Russell ama yine çok iyi performans verdi. Antonelli büyük farkla geride kaldı ve elenmesinin nedeni aracının ön kısmı ve tabanına aldığı hasardı.
Ferrari beklentilerin altında kalsa da fark aldatıcı. Leclerc ikinci hakkında turu geliştiremedi. Hamilton da doğal olarak şu an istediği seviyede değil. Ayrıca Ferrari yağmur ayarlarıyla piste çıkmıştı, yağmur kumarı oynadılar, genelde Ferrari'nin kumarları pek tutmaz. Bu piste geçiş yapmak son derece zor olduğu için yağmur olsa da Ferrari'nin işi zor. Karalar bağlamanın anlamı yok, SF 25 de performans olduğu açık görünüyor. Bugün sadece son sektörde zorlanıyordu araç. Diğer iki sektörde Mclaren seviyesindeydi. Albert Park karakteristik bir pist ayrıca o yüzden şampiyonanın gidişatı açısından belirleyici değil.
Racing Bulls gayet hızlıydı, Tsunoda harika bir iş çıkardı. Hadjar da beklentilerin ötesindeydi. Q1 de rekabetçiydi, Q2 de çok gerisinde kaldı Tsunoda'dan. Yine de iyi iş çıkardı.
Alpine günün başka iyilerinden, Gasly iyi bir iş yaptı. Doohan da Q1 de iyiyken, Q2 de döküldü Gasly'e göre.
Haas'ın bu kadar kötü olmasını beklemiyordum piste özgü bir durumda olabilir elbette. Bearman hafta sonu boyunca çok kötüydü iki defa kaza yaptı, sıralamalara vites kutusu sorunu yüzünden çıkamadı.
Williams ileriye doğru büyük bir adım atmış. Her iki pilotta Q3'e kaldı. Sainz Q1 ve Q2 de daha yakındı Albon'a göre Q3'de fark açıldı biraz ama yine de iyiydi. Sainz araçlara adapte olma konusunda gridde en iyilerinden. Araca alıştıkça Albon'un hakkından gelir.
Aston Martin yine hayal kırıklığı. Gerçi Alonso tabanda hasar olmasaydı Q3 olabilirdi diyor.
Bortoleto ilk sıralama seansında Hulkenberg'i bir pilotu geçti, iyi bir sonuç.
Bir Ferrari taraftarı olarak hayal kırıklığı yaşasam da karamsar olmak doğru değil. Sezon daha çok uzun ve de bu pist araç performansı açısından belirleyici bir yer değil. Geçen sene Ferrari burada duble yapmıştı ama sezonun ilk yarısı zorlanmıştı sonradan iyi toparlamıştı Ferrari. Geçen sezon en çok gelişen takım Ferrari idi. SF25 potansiyelli bir araç olarak gözüküyor umarım yanılmayız.