Avusturya'da okuyabilir miyim?

25Kayra34

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene sayısaldan 899k yaptım ve mezuna kaldım tercih yapmadım henüz ve bugün gece 12'ye kadar süresi var.
Avusturya'ya taşınma ihtimalim var birkaç ay içerisinde eğer taşınırsam orada üniversite nasıl okuyabilirim? Avusturya'ya ailemle taşınacağım babama iş teklifi geldiği için.
Ve oralarda bu iş nasıl olur hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Burada üniversite kazanırsan orada okuyabiliyorsun ama şartlar var okullar Almanca ve ortalama istiyor.

Bu sene yaptığım sıralama ile bir tercih yapsam olur mu peki.

Burada üniversite kazanırsan orada okuyabiliyorsun ama şartlar var okullar Almanca ve ortalama istiyor.

Almanca'yı A2 istiyorlarmış birkaç aylık kursa bakar bence A1 almancam var zaten.

Öncelikle burada bir üniversite bölümü kazanmalısın. Burada kazanıp yerleştiğin bölümü orada paralel geçiş ile okuyabilirsin. A2 almanca dil belgesi istiyor birde.

Öncelikle burada bir üniversite bölümü kazanmalısın. Burada kazanıp yerleştiğin bölümü orada paralel geçiş ile okuyabilirsin. A2 Almanca dil belgesi istiyor bir de.

Anladım sizce 1 sene mezuna kalıpmı gitmeliyim yoksa bugün tercih yapıp birkaç ayda Almanca belgemi alıpmı gitmeliyim.

Yerleştiğiniz bölüm önemli. Dandik bir bölüme yerleşip orada okumanızın da bir anlamı yok bence. Güzel bir bölümü kazanıp oraya gidin ki bir işe yarasın. Ayrıca oradaki üniversitelerin tüm dünyada denkliği var.
En yakın arkadaşım Viyana Teknik mezunu, yazılımcı. Mezun olurken daha işi hazırdı. Şuan hayat şartları çok iyi durumda.

Yerleştiğiniz bölüm önemli. Dandik bir bölüme yerleşip orada okumanızın da bir anlamı yok bence. Güzel bir bölümü kazanıp oraya gidin ki bir işe yarasın. Ayrıca oradaki üniversitelerin tüm dünyada denkliği var.
En yakın arkadaşım Viyana teknik mezunu, yazılımcı. Mezun olurken daha işi hazırdı. Şu an hayat şartları çok iyi durumda.

Yerleştiğim bölüm eğer önemliyse ben burada yaşayacakmış gibi 1 sene yurda gidip hazırlanacağım hedefimde ilk 100k vardı iyi oldu Viyana üniversitesini çok duydum bayağı köklü eski bir üniversite umarım oralarda o seviyelerde okuyabilirim :)

En yakın arkadaşım Viyana teknik mezunu, yazılımcı. Mezun olurken daha işi hazırdı. Şu an hayat şartları çok iyi durumda.

Peki şunu merak ediyorum diyelim ki ben burada üniversite kazanmadan ailemle oraya gittim orada bir sınav tarzı bir uygulama yok mu?

Üniversite kazanmadan babanızın iş durumu ile gidince nasıl bir tablo çıkar karşınıza inan bilmiyorum. Genelde burada bir bölüm kazanıp orada okuyor öğrenciler.
Bu arada, burada ki çok geçerli olmayan özel üniversitelerin bölümlerini kazanıp oraya gidenler oluyor. Örneğin, arkadaşım ile aynı sene sınava girdik, puanı kötü geldi ve Arel Üniversitesinin Elektrik Elektronik mühendisliğini yazmıştı. Arel'in puanları çok düşük oluyordu bizim zamanımızda, barajı geçen kazanıyordu özel olduğu için. Orayı kazandı ve o kazandı belgesi ile Viyana'da Elektrik Elektronik mühendisliği okudu.

Üniversite kazanmadan babanızın iş durumu ile gidince nasıl bir tablo çıkar karşınıza inan bilmiyorum. Genelde burada bir bölüm kazanıp orada okuyor öğrenciler.
Bu arada, burada ki çok geçerli olmayan özel üniversitelerin bölümlerini kazanıp oraya gidenler oluyor. Örneğin, arkadaşım ile aynı sene sınava girdik, puanı kötü geldi ve arel üniversitesinin elektrik elektronik mühendisliğini yazmıştı. Arel'in puanları çok düşük oluyordu bizim zamanımızda, barajı geçen kazanıyordu özel olduğu için. Orayı kazandı ve o kazandı belgesi ile Viyana'da elektrik elektronik mühendisliği okudu.

Anladım ama özel üniversiteye şimdi kaydolsam tam burslu gelmez 899k ile %50 indirimli gelse onu ödeyecek miyiz bir yandan YT de birisini izledim ve öyle dedi genelde devlet tercih etmek her zaman daha iyidir demişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı