Çözüldü Aygıt sürücüleri nasıl yüklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Tomağın Kahve
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir bilgisayarım var ve Windows 10 Home 64-bit kurdum. Lakin uzun uğraşlarıma rağmen şu aygıtların sürücülerini bir türlü bulamadım.
İnternette "intel chipset" veya "asus chipset" indirin minvalinde tavsiyeler gördüm ve denedim. Yine de işe yaramadı.

PCI Aygıt yazanların hiçbirinin adı bulunmuyor.
Bilinmeyen Aygıt: ACPI\INTC1056\2&DABA3FF&0
SM Bus Denetleyicisi'nin de kodumsu bir adı bulunmamakta.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    236,6 KB · Görüntüleme: 147
Çözüm
Bir tek "Bilinmeyen Aygıt"ım kaldı. Onu bulamadım.

Eki Görüntüle 1341988

Bilinmezin donanım kimliği: ACPI\INTC1056
Aşağıdaki sürücüyü kurmalısın.

1- Masaüstünde bir klasör oluştur.

2- İndirdiğin ZIP'in içerisindeki tüm dosyaları masaüstünde oluşturduğun klasörün içerisine at.

3- Klasörden SerialIO içerisine gir.

4- SetupSerialIO.exe dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlat.

5- Kurulumu tamamla ve bilgisayarını yeniden başlat.
Asus TUF Gaming Z690-PLUS 6000mhz(OC) RGB M.2 Wi-Fi 1700p ATX Anakart
Buradan chipset sürücüsünü güncelleyin. Eğer olmazsa güncel tüm driverları yükleyin.

Bir tek "Bilinmeyen Aygıt"ım kaldı. Onu bulamadım.

Eki Görüntüle 1341988

Bilinmezin donanım kimliği: ACPI\INTC1056

2- İndirdiğin ZIP'in içerisindeki tüm dosyaları masaüstünde oluşturduğun klasörün içerisine at.

Çözüm
Buradan chipset sürücüsünü güncelleyin. Eğer olmazsa güncel tüm driverları yükleyin.

Çok sağ olasınız! Gösterdiğiniz şekilde anakart sürücülerini güncelledim. Güncellemeden önce donma sorunları vardı, onlar da çözülmüş oldu sayenizde.

Lakin bu sürücü işleri halen tam olarak çözmüş değilim. Aşağıdaki özelliklere sahip bir de laptopum var. Donanım kimlikleri ile internette aratmama ve Intel sitesinde chipset sürücüleri indirmiş olmama rağmen iki adet sürücüsüz aygıt halen mevcut. Onlar konusunda da yardımcı olmanız mümkün müdür?

Tulpar T7 V22.2:
Windows 10 Home
11. Nesil i7-11800H
Mobile Intel® HM570 Chipset

Adsız.png

ad: Bilinmeyen Aygıt
donanım kimliği: ACPI\INTC1051

ad: Universal Serial Bus (USB) Denetleyicisi
donanım kimliği: PCI\VEN_8086&DEV_9A1F&CC_0C0340

Çok sağ olasınız! Gösterdiğiniz şekilde anakart sürücülerini güncelledim. Güncellemeden önce donma sorunları vardı, onlar da çözülmüş oldu sayenizde.
Ne demek, sevindim.

Lakin bu sürücü işleri halen tam olarak çözmüş değilim. Aşağıdaki özelliklere sahip bir de laptopum var. Donanım kimlikleri ile internette aratmama ve Intel sitesinde chipset sürücüleri indirmiş olmama rağmen iki adet sürücüsüz aygıt halen mevcut. Onlar konusunda da yardımcı olmanız mümkün müdür?
Tabii ki de.

ad: Bilinmeyen Aygıt
donanım kimliği: ACPI\INTC1051
Intel HID sürücüsü kurman gerekiyor bunun için. Aşağıdaki linkten indirebilirsin.

1- İndirdiğin ZIP'in içerisindeki V18 isimli klasörü masaüstüne at.

2- Masaüstüne attığın V18 klasörünün içerisindeki Installer isimli klasöre gir ve Setup.exe dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlat.

3- Kurulumu yönergelere göre yap ve kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

ad: Universal Serial Bus (USB) Denetleyicisi
donanım kimliği: PCI\VEN_8086&DEV_9A1F&CC_0C0340
Bunun için de Thunderbolt sürücüsü kurman gerekiyor. Aşağıdaki linkten indirebilirsin.

2- Masaüstüne attığın V20 klasörünün içerisindeki Installer isimli klasöre gir ve Thunderbolt(TM) Software Installer.exe dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlat.

3- Kurulumu yönergelere göre yap ve kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Ne demek, sevindim.

Tabii ki de.

Intel HID sürücüsü kurman gerekiyor bunun için. Aşağıdaki linkten indirebilirsin.

2- Masaüstüne attığın V18 klasörünün içerisindeki Installer isimli klasöre gir ve Setup.exe dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlat.

Bunun için de Thunderbolt sürücüsü kurman gerekiyor. Aşağıdaki linkten indirebilirsin.

2- Masaüstüne attığın V20 klasörünün içerisindeki Installer isimli klasöre gir ve Thunderbolt(TM) Software Installer.exe dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlat.

Sayenizde iki cihazımda cillop gibi çalışıyor. Minnettarım! 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı