Ayıplı malın misli ile değişimi mümkün mü?

Samsung 970 önerdiler.Teknik özellikler bakımından aynıydı ama benim kc2500 sanırım yüksek fiyattan satan başka satcılar olduğundan bende fiyat farkının olmayacağı ürün gönderilmesi gerektiğini söyledim.Ellerinde olan samsung 980 pro modelini işaret ettim onlarda kabul etmişler :)
 
Samsung 970 önerdiler.Teknik özellikler bakımından aynıydı ama benim kc2500 sanırım yüksek fiyattan satan başka satcılar olduğundan bende fiyat farkının olmayacağı ürün gönderilmesi gerektiğini söyledim.Ellerinde olan samsung 980 pro modelini işaret ettim onlarda kabul etmişler :)
Ben de şu anda Logitech G613 Kablosuz Mekanik klavyemin bozulması sebebiyle aynı süreçteyim. Klavye artık üretilmiyor, 2 yıl önce 900 TL'ye almıştım, şu anda elinde stok olan son 1-2 satıcı 3800-4000 TL civarına satıyor. İmkanı yok iade kabul etmemin.

MediaMarkt da distribütör firma olan Penta Bilişim de baya bir diretti, muadil ürün tedarik edemeyecekleri konusunda, en son bu sabah daha fazla sabretmeyeceğimi, hakem heyetine gideceğimi söyleyince Logitech G815 önerdi Penta Bilişim, ancak G815 kablolu bir model olduğu için muadil sayılmayacağını, kablosuz model olan G915 vermeleri gerektiğini belirttim, haber bekliyorum, büyük ihtimalle kabul edecekler. Pazartesi belli olur diye düşünüyorum.

İşin garibi, satıcı olarak MediaMarkt hiçbir sorumluluk almıyor muadil ürün konusunda. Birebir değişimi hiç sorun çıkarmadan yapıyorlar, ancak muadil ürünün stoklardan düşülebilmesi için distribütör onayı gerektiğini, kendi kafalarına göre değişim yapamayacaklarını söylüyorlar.

Oysa aslında ilk sorumlu satıcı bu değişimden. Kendilerinin değişim yapıp distribütörle beni uğraştırmamaları, distribütörden ürünü kendilerinin alması gerekir gibi düşünüyorum ancak sanırım hiçbir firma o kadar iyi niyetli değil. En azından sağolsunlar distribütörle defalarca iletişime geçtiler benim adıma, "olmaz" diyip bırakmadılar.

Yine de işin distribütörde biteceğini bilsem, piyasaya göre 100-200 TL daha pahalıya gidip MediaMarkt'tan almazdım. Mekanik klavye bu, bozulur bir şey olur uğraşmayayım diye MediaMarkt'tan almıştım güya. Bundan sonra güvenilir teknoloji sitelerinin hangisinde ucuza bulursam alırım, garanti/iade/değişim olursa da distribütörle bizzat kendim uğraşırım açıkçası.
 
2 yıllık klavyenin iadesini kabul ettiklerine göre teknik servis raporunda kullanıcı kayanaklı olmadığı ürünün ayıbı olduğu kanaatine varılmış.Ama benim anlamadığım ürünün ayıbı ise 2 yıl çalışıp arıza vermesi Neyse taktikler geliyor dinle..
Şimdi diyeceksin ki ben ürünümü 2 yıl önce aldım aynı tutardan iade almam pek mantıklı değil.Hatta 6 ay önce bile alsam kabul edilebilir bir şey değil.Bu değişen fiyatlar neticesinden..
Şuan ürünümü sitenizden kontrol ettiğim kadarıyla 3800-4000 lira arası bir satış fiyatı var.Ve elinizde bu ürünün muadili olabilecek ürünler var yok olduğunu düşünüyorsanız misli ile değiştirmek zorundasınız.Eğer ki bunların hiçbirini düşünmüyorsanız ben bunu zaman kaybı olarak gördüğümden dolayı süreci daha da hızlandırmak adına THH başvuruda bulunmam gerekecek diyeceksin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı