Selamlar iyi Sosyaller. Geçen sene spora gidiyordum bu nedenle 4-5 aylık bir fitness geçmişim var. Bu sene sınava gireceğim için sporu bıraktım ve yaklaşık 20 kilo civarında kilo aldım. İnternette önerilen aylık 3-4 kilo civarında vermek yazıyor. fakat spor geçmişi ve çok kilom olduğu için günlük kalori açığını fazla tutarak aylık en az 5 kilonun üzerinde vermek istiyorum. Sağlık açısından herhangi bir zararı olur mu?
hocam ayda 4-5 kilo vermek en sağlıklısı onun çok üstüne çıkarsan istenmeyen kas kaybı kaçınılmaz olur.
Kalori açığını da 200-300 yap zaman geçtikçe az az arttırırsın.
Benim önerim dengeli bir diyetle maksimum 300-400 kalori açığı bırakarak spor yaparak kilo vermen ve bu sayede daha sağlıklı bir kilo verme süreci olur devam ettirirsen sağlıklı kilona da ulaşabilirsin.(ama kalori açığını hesaplaya bazı faktörler etkiliyor ona göre hesapla kafana göre değil)
Şu an aktif olarak kilo vermeye çalışan biri olarak 2 şey söyleyebilirim:
Her gün istisnasız 1000 kalori açık verirseniz bile 142 gram * 30 günden 4260 gram yani 4.2 kilo yapıyor. Fakat genel olarak 500 kalori civarı bir açık verilmesinin önerilme sebebi çok açık verilince vücut bir nevi hayatta kalma moduna girip yaktığı miktarı azaltıyor.
Protein alımınıza dikkat edin, önemli olan tartıdaki rakamın azalması değil, yağ oranının azalması.
Teşekkürler cevaplar için hocalarım. Peki herhangi bir supplement önerir misiniz kreatin, protein tozu vesaire ? Arkadaşım kreatin kullanıyor baya övmüştü hem yorgunluğu aldığı için hemde performans arttırdığı için.
Teşekkürler cevaplar için hocalarım. Peki herhangi bir supplement önerir misiniz kreatin, protein tozu vesaire ? Arkadaşım kreatin kullanıyor baya övmüştü hem yorgunluğu aldığı için hemde performans arttırdığı için.
Teşekkürler cevaplar için hocalarım. Peki herhangi bir supplement önerir misiniz kreatin, protein tozu vesaire? Arkadaşım kreatin kullanıyor bayağı övmüştü hem yorgunluğu aldığı için hem de performans arttırdığı için.