Aynı altyapı sorgulatırken farklı hızlar sunuluyor

Utkan Bera

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Şu an TTNET'in 22 Mbps'lik paketini kullanıyorum. Fakat bu yıl sıklıkla kesilmeye başladığından ve hızı yetmediğinden dolayı değiştirmeye karar verdim.
İlk başta TurkNet'te altyapı sorgulaması yaptım ve bana 16 Mbps internet verebileceğini gördüm. Ardından Netspeed ve Millenicom'da altyapı sorgulaması yaptım ve bana 34Mbps internet verebileceğini gördüm.
Bunun nedeni nedir?
Hangisine geçmeliyim?

Netspeed sorgusunda PORT VAR diyor mu?

PORT YOK diyorsa ulaşılabilir VDSL hızınız XXXX Mbit fakat bölgenizde ADSL hizmet sunulamadığından port yok diyordur.

Siz 22 Mbit hız alıyorsanız tahminimce sizin paketiniz VDSL. Yani siz VDSL kullanıyorsunuz halihazırda. ADSL paketleri 18 Mbit civarına sabitli çünkü. Hocam durumunuz iyi. Eğer aboneliğinizi iptal ettirmeden Netspeed'i arayıp geçişinizi isterseniz portunuzu kaybetmeden VDSL'e geçişiniz sağlanabilir. Eski ISS abone hizmet numaranız, adres bilgileriniz, taahhüt bilgileriniz, irtibat telefon numarası ve mail adresiniz sizden istenerek ön başvuru alınacak. Israrla belirtin şu an VDSL hizmet alıyorum diye. Port kaybı yaşanmaması için bunu da önden belirtin.

Size önerim benim de kullandığım SPEEDMAX AVANTAJ SMART 35 paketi. 100GB kullanıma kadar 63 TL, sonra aşıma gidiyor 86 TL'de fiyat kitleniyor ve internet sınırsız hız kesintisi olmadan devam ediyor. Yani az kullanırsanız 63 TL, ne kadar fazla isteyip kullanırsanız 86 TL kullanıyor olacaksınız. Ki size verilen hız profili de maksimum 35 Mbit civarı olacaktır.
Ek olarak eğer telefonla görüşme sağlarken davet kodu iletirseniz 12 ay boyunca faturanızdan 5 TL daha eksilir. Eğer isterseniz davet kodum GDQE37 kullanabilirsiniz. Tek şart faturaların son ödeme tarihinden önce ödenmesi. Benim faturalarım otomatikte olduğundan benden yana mağduriyet yaşamazsınız.

Aklınıza takılan bir konu olursa sorabilirsiniz.

Öncelikle teşekkür ederim,
Şu an ADSL kullanıyorum fakat modemim VDSL desteklemekte. Yakınlarımla konuştuğum da "hepsi aynı alt yapıyı kullanıyor yani biri fazla biri az veremez." cevabını aldım.
Ben TurkNet'te de 34 Netspeed'de de 34 alabilir miyim? Bunlar neden altyapı sorgulamasında farklı sonuçlar veriyor.

Hocam 22 Mbit alma ihtimaliniz pek yok ADSL ile.

Modem xDSL istatistiklerini atabilir misiniz?

Yakınlarınız doğru söylemiş. Port genel olarak ortak açılır. Bazen Telekom ana sağlayıcı olduğu için saklar.

Farklı çıkmasının sebebi

ADSL - PORT VAR - MBIT
VDSL - PORT VAR/YOK - MBIT

MILLENI direkt VDSL değerini gösterir PORT VAR YOK asla demez. Kesinlikle sorgularda dikkate bile almayın.
GIBIR ve NETSPEED direkt VDSL değerini gösterir PORT VAR YOK söyler. Sorgulamada dikkate alabilirsiniz.
TURKNET VDSL port varsa VDSL der VDSL port yoksa ADSL ya da PORT YOK der. Dikkate alınabilir.

Siz xDSL istatistiğini bize atın. Netspeed sorgu sonucuna göre yorum yaparız.

En iyi sorgu GOKNET'in sorgusu ama sitede sorun var sanırım.

İstatistik ekranında sakınca oluşturabilecek bir şey varmı yoksa direk atayım mı
Goknet'in sitesin de sorun vardı ordan sorgulama yapamadım malesef.
Ayrıca dediğiniz pakette taahhüt mevcut diye biliyorum yüksek ihtimalle taahütsüz olanı tercih edeceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_20220508_212029.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20220508_211748.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Hocam haklıyım. VDSL hizmet alıyorsunuz. Netspeed taahhütlü tarifeye sahip değil. Kesinlikle düz 86'yı tercih edeceğinize dediğim 63 TL olan tarifeyi tercih edin. Herhangi kişisel bilginiz adres vs gözükmediğinden 2. sayfada da sorun bulunmuyor.

Şu an tarafınıza PORT sağlanıyor. Türknet sorgulama sayfasında bir hata olması lazım. Yoksa neden hem VDSL hizmet alıyor olun hem de Netspeed ısrarla port var desin?

Size tavsiyem Netspeed üzerinden hemen Online Başvurunuzu SPEEDMAX AVANTAJ SMART 35 paketi seçerek yapın. Az kullandığınız ay 63, çok kullandığınız ay 86'ya sabitlenmiş şekilde kullanım sağlarsınız. Düz 86 lrradan almak garip bir durum olur bu durumda. Her ay kullanımımız kesin değil. İki tarifenin tek farkı bu. Ben bu Smart tarifeyi kullanıyorum 8 aydır herhangi bir taahhüt yok. İstersem bugün dahi çıkabilirim nereden gördünüz bu tarifenin taahhütlü olduğunu?

Online başvurunuzu yapıyorsunuz. ISS hizmet abonelik numaraları, Adres bilgisi, Mail adresi (çok önemli), telefon numarası gibi bilgileriniz sizden istenecek kurulum için. Eğer ev telefonunuz varsa ve ev telefonunuzun iptalini isteyecekseniz ki öneririm PSTN iptal dilekçesi de gönderilecek tarafınıza. Sonra mailinize bazen spam kutusuna düşen bu abonelik başvuru evraklarının çıktısı ve kimlik fotokopinizin çıktısının birlikte olduğu evraklarda gerekli yerleri imzalayıp doldurup MNG kargo ücretsiz kargo kodu ile DENİZLİ MERKEZ şubeye teslim edeceksiniz.

Evraklar Netspeed tarafından teslim alındığı gibi siz aranacaksınız ve abonelik işlem onayınız istenecek. Onay verdiğiniz zaman da 48 saat içerisinde hizmetiniz taşınmış olacak varsa ev telefonunuzla birlikte yoksa sırf internet hizmetinizi sunan sağlayıcı olan Telekom ile ilişiğinizi Netspeed hattı kendi üzerine alarak kesecek. Ev telefonun da çevir sesi kesilmiş olacak bu sayede port kaybı yaşamadan iptal dilekçeleri ile uğraşmadan hizmetinizden kurtulacaksınız.

Bir de dediğim gibi eğer davet kodunu da ekleyip başvurunuza abonelik başlatırsanız 5 TL daha düşecek bu bahsettiğim fiyatlardan 12 ay boyunca. Bu kodu internetten de bulabildiğiniz gibi bu indirimin tek şartı olan iki tarafın da faturalarını son ödeme tarihinden önce ödemesi şartına uyacak bir kod ararsanız benim ödemelerim otomatikte olduğundan indirim kaybı da yaşamazsınız. GDQE37 kullanabilirsiniz hocam.

Son düzenleme:
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Taahütüm biter bitmez sizin kodunuzla geçiş yapacağım.

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Taahütüm biter bitmez sizin kodunuzla geçiş yapacağım.
Hocam onu da iyi hatırlattınız. Taahhütünüz biteceği ay içerisinde ay bitmeden 4-5 gün öncesinden geçiş yapmayı planlamanızı öneririm. Ben bu şekilde yaptım. Sebebi ise şu, yeni dönem taahhütsüz ücretlendirmeden sağlama yapılacak tarafınıza. Bunu isteyeceğinizi pek düşünmüyorum. Çünkü sırf zarar durumuna geçiyorsunuz.

Normal faturam 85 TL idi, 6 gün öncesinden başlatmıştım. 1 gün kargo 2 gün aktivasyon derken 3 gün öncesinden çıkışım gerçekleşti, son faturam 12 15 lira eksik gelmişti normalden.

Son kez şunu da tam oturtmak istiyorum, anladığıma göre TurkNet adsl olarak bakmış NetSpeed vdsl olarak doğru anlamışım değil mi?
Şunu fark ettim Türk Telekom'un sitesinden altyapı sorgulaması yapınca HiperNet var görünüyor?

Dosya Ekleri

• IMG_20220508_233514.jpg
    58,6 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Türknet sistemlerinde VDSL boş port kalmamış olarak gözüküyor ki ADSL diyor ısrarla ama Netspeed/Göknet ısrarla VDSL port var diyorsa da burada VDSL port bulunuyor anlamına gelir.

Türknet sorgusunda sıkıntı var sanırım.

FİBERNET FTTH/FTTB fiber var demek.
HİPERNET ise VDSL2 altyapı için kullanılan tabir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…