Aynı ekran kartı için farklı markaların arasındaki fark nedir?

dr.burakayik

Hectopat
Örneğin RTX 4070 Ti Super ekran kartı için konuşayım. Sitelere baktığım zaman ASUS, MSI, Galax, Gigabyte gibi markalar var ama hepsi aynı ekran kartı ve aralarında fiyat farkları var. Örneğin MSI olan daha pahalı Gigabyte olan daha ucuz. Ama ikisi de 4070 Ti Super. Bunlar arasındaki fark nedir ve bu fiyat farklarına değer mi?

Soğutma, VRAM kalitesi, PCB tasarımı vs. şahsen en mantıklısı Galax SG1 Click OC.

Soğutma, VRAM kalitesi, PCB tasarımı vs. şahsen en mantıklısı Galax SG1 Click OC.
Yani kısacası oyun için bir bilgisayar toplayacağım ve illa MSİ olmalı ASUS olmalı gibi bi durum yok anladığım kadarıyla. Ucuz olan alınabilir

Yani kısacası oyun için bir bilgisayar toplayacağım ve illa MSİ olmalı ASUS olmalı gibi bi durum yok anladığım kadarıyla. Ucuz olan alınabilir
Bu ucuz bir model ama soğutma kalitesi falan bayağı yüksek. Kısaca bir zorunluluk yok.

Performans olarak aynıdır fark yoktur. Çünkü markaların hepsi nvidiadan gpu yu alır üstüne kendi soğutma mekanizmasını fanlarını vs. Koyup satar. Soğutma farkları olabilir. Fakat hepsi kendisini markalardır.

Kendisini kanıtlamış markalardır

Yani kısacası oyun için bir bilgisayar toplayacağım ve illa MSI olmalı ASUS olmalı gibi bir durum yok anladığım kadarıyla. Ucuz olan alınabilir

Evet hocam, MSI ve ASUS fanatiklik başka bir şey değil. MSI tarafında Gaming X serisi dışında önermiyorum. Ventus serisi çöp.

Malzeme kaliteleri değişiyor ama pratikte hiç bir fark yok. Eski PC'ye asus tuf aldım. Güya markalı bilinen ürün ama düdüklü tencere gibi ötüyordu. Gittim 100 küsür dolar ucuza aynı modelin başka markasını aldım taş gibi çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…