Aynı İki Bilgisayar Arasındaki Performans Farklılığı

Tayfun Pektaş

Kilopat
Daha fazla  
Bundan yaklaşık 2 sene önce Monster marka bir PC aldım aynısından ev arkadaşımda da var. 1 ay öncesine kadar sıkıntı yoktu ya da ben fark etmedim. Arkadaşımla beraber PUBG oynuyoruz oyun içi grafik ayarları ve çözünürlük her şey aynı, işletim sistemi aynı, sistem özellikleri aynı fakat ben 30 40 arası FPS alırken arkadaşım 50 80 arası FPS alıyor. Laptopın iç temizliğini yaptım ,termal macunu değiştirdim, format atıp sürücülerin en güncel sürümlerini yükledim hiçbir değişiklik yok. Yardımlarınızı bekliyorum, ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistem özellikleri:

İ7 6700HQ
GTX 960M
16 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Arada 3-5 FPS oynuyor olsa doğal, mümkün derdim. Neredeyse 2 kata varan bir farktan bahsediyorsak orada her şeyin aynı olması beklenemez. Sistem özellikleri birbir aynıysa, oyunla ilgili ayarlarda bir farklılık olması gerekir. Her şey güncel diyorsan, oyun içi ekran ölçeklendirmesinin aynı olup olmadığına, düşük FPS olan bilgisayarda, oyun içinden görüntü yakalama özelliğinin açık olup olmadığına da bir bak istersen. Bütün her şeyin aynı olduğundan eminsen, iki bilgisayardan da MSI afterburner ile testlerin görselini paylaş bir bakalım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı