Aynı model iki anakartın overclock performansı aynı olur mu?

whitewine

Kilopat
Makaleler
10
İki adet aynı model anakartın overclock performansları birbirinden farklı olabilir mi? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? İşlemcilerde olduğu gibi anakartlarda da bu durumun şans eseri biri diğerinden daha iyi overclock olabilir diyebilir miyiz? Böyle bir ihtimal var mı?

Not: Özellikle soket 775 pin için bu durum ne kadar geçerlidir merak ediyorum.

Tabiki farklı olur. Üst düzey anakartların mosfetlerinin amperi daha yüksek olur. Yani işlemcinin bitişiğindeki devre elemanları daha fazla ve daha iyi güç besler. 775 pin anakartlarda overclock yapmak istiyorsan p35 ve q45 üstü bir anakart bakman gerekiyor. G41 anakartlarla fazla overclock yapamazsın. Mesela imzamdaki anakartın faz değeri düşük olduğu için yeterli overclock yapamıyorum.

Hocam sorduğum asıl soru; birbirinin aynı olan iki anakartın overclock performansı birbirinden çok farklı olabilir mi? Örneğin P45 UD3R var 2 adet ve aynı sistem üzerinde overclock yapıyoruz. Bu iki anakartın overclock performansı farklı olabilir mi olsa aynı mıdır?

Hayır aynı olan iki anakartın overclock performansı eşit olur. Farklı işlemciler kullanıyorsanız işler değişir.

İki aynı model koduna sahip anakart tabiki aynı overclock performansı verir yani ben bunu sorudan saymıyorum açıkçası. Sadece overclock performansı değil anadan doğma her şeyi aynı olur.

Hocam iki adet P45 UD3LR kullandım aynı sistem ve Xeon X5460 ile 4.66 denedim. İlkinde çok yüksek voltaj atmam gerekirken 2. Daha düşük voltajda çalıştırmayı başardı, hatta 4.80 gördüm. Diğeri ile tekrar denedim ve kesinlikle 4.66 yı geçemedim voltajı arttırsam da o yüzden kafama takıldı

İki sistemde aynı güç kaynağı mı var ? Bios sürümleri aynı mı ? Tüm overclock ayarları aynı mı kontrol edilmesi gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…