Aynı özellikteki 2 farklı RAM modeli uyumlu mudur?

ahmetyusufderya

Hectopat
Geçenlerde bir bilgisayar satın aldım. İçinden 2 adet G.Skill flarex 8 GB 3200 MHz CL16 RAM vardı. Bir oyunda yüklediğim modlar ve görüntü paketleri sayelerinde RAM'im neredeyse yetmemeye başladı o yüzden ramlarden bir tanesini çıkarıp yerine G.Skill Ripjaws 16 GB 3200 MHz CL16 bir RAM takacağım. Sistemdeki RAM markası, MHz, CL değeri aynı sadece modeli ve GB farklıdır. Sistemde sorun olur mu?

Kendi ramim : GSKILL 16GB (2x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Yeni alacağım : GSKILL 16GB (1x16) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Son düzenleme:
Geçenlerde bir bilgisayar satın aldım. İçinden 2 adet G.Skill flarex 8 GB 3200 MHz CL16 RAM vardı. Bir oyunda yüklediğim modlar ve görüntü paketleri sayelerinde RAM'im neredeyse yetmemeye başladı o yüzden ramlarden bir tanesini çıkarıp yerine G.Skill Ripjaws 16 GB 3200 MHz CL16 bir RAM takacağım. Sistemdeki RAM markası, MHz, CL değeri aynı sadece modeli ve GB farklıdır. Sistemde sorun olur mu?

Kendi RAM'im: GSKILL 16GB (2x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Yeni alacağım: GSKILL 16GB (1x16) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Bildiğim kadarıyla CL ve MHz değerleri aynıysa marka ve GB değerleri farklıysa bir sıkıntı yaşanmıyor lakin performans tam vermiyor diye duydum lakin net bilgi değil hocam bilen arkadaşlar daha iyi bilirler. Yanlış bilgi vermeyeyim.

Donanım Arşivi çok farklı 2 RAM'i denemişti. En iyi testte bile sorun çıkmadı. Kullanabilmeniz lazım.

Kendi RAM'im: GSKILL 16GB (2x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Yeni alacağım: GSKILL 16GB (1x16) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Pek bir sorun olacağını düşünmüyorum, markalar bile farklı olabilir ancak voltajlar(v), gecikme (CL), ve DDR versiyonu aynı olması gerekiyor. Ancak her zaman her şeyi aynı 2 RAM öneririm.

Marka dahil aynı, model ve GB farklı. Yazılım aynı markanın yazılımı modelde değişiklik oldu mu bilmiyorum. Mümkün olsa ya bir 8 daha alırdım 3x8 olurdu anakart Dual Channel'ya da aynı markanın aynı modelinin 16 GBını alırdım ama aynı modelinin 2x8 GB var 1x16 GB yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı