Çözüldü Aynı SSD üzerine 2 işletim sistemi kurulabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arslongaist

Decapat
Katılım
4 Nisan 2022
Mesajlar
105
Yer
Osmaniye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 4800H
GTX 1650
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci, Editör, Yazar
Merhaba. Alttaki görselde göründüğü üzere 500 GB olan SSD'yi disk yöneticisinden 2 parçaya ayırdım. 2. parçaya farklı bir işletim sistemi kurma şansım var mı?

disk.PNG
 
Evet yapabilirsiniz. Hangi işletim sistemini kuracaksınız?

macOS istiyordum ama işlemcim AMD olduğu için vazgeçtim. Linux dağıtımlarını deniyorum şimdi hafif ve kullanışlı bir Linux dağıtımı kurmayı düşünüyorum.
 
Ryzen 7 4800H ve GTX 1650 ile 8 GB 3200 MHz RAM.
İstediğiniz Linux dağıtımını kurabilirsiniz, hafif olmasına gerek yok bence, sisteminiz fazlasıyla yeterli zaten. Sanal makine için 8gb ram sıkıntı olabilir ama.
MacOS için asıl problem işlemciden ziyade ekran kartı, AMD işlemcili bilgisayarlara da kuranlar var çünkü. Ama Nvidia 16 serisinin desteği yok maalesef...
 
İstediğiniz Linux dağıtımını kurabilirsiniz, hafif olmasına gerek yok bence, sisteminiz fazlasıyla yeterli zaten. Sanal makine için 8 GB RAM sıkıntı olabilir ama.
macOS için asıl problem işlemciden ziyade ekran kartı, AMD işlemcili bilgisayarlara da kuranlar var çünkü. Ama NVIDIA 16 serisinin desteği yok maalesef...

Verdiğin cevaplardan ötürü teşekkür ederim. Nasıl kurmalıyım, ekstra olarak neye dikkat etmeliyim? Güzel bir rehber niteliğinde video varsa izlemek isterim.
 
Verdiğin cevaplardan ötürü teşekkür ederim. Nasıl kurmalıyım, ekstra olarak neye dikkat etmeliyim? Güzel bir rehber niteliğinde video varsa izlemek isterim.

Tam performans alamasanız bile ben, sanal makineye kurmanızdan yanayım.
Bir sürü rehber video var ama ihtiyacınız olacağını sanmıyorum (deneyimli kullanıcılara yönelik distrolar hariç). Mint deneyebilirsiniz. ISO dosyasını indirip USB'ye atacaksınız. Gerisi kolay. Zaten kurulum sihirbazı sizi adım adım yönlendir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı