O kısma sağ tıklayın. Açılan menüde sürücü harf yolu yazan kısmına tıklayın. Sonrası bildiğimiz iler ileri yapın.
Hocam ben şimdi anladım dediğinizi. Şimdi yazıyorum neler yapmanız gerektiğini. Tekrar disk yönetimine gelin. Yerel disk D kısmına sağ tıklayın. Açılan kısımda ''Birimi Sil'' diyin. Açılan pencerede evet diyin. Sonra başa dönmüş olacaksınız. Bu sefer C diskine sağ tıklayın açılan kısımda ''Birimi genişlet'' seçeneğini seçin. Hiçbir şeye dokunmadan sadece ileri ileri diyerek geçin. Bu sefer olacak. Deneyip çözüm olarak işaretler misiniz mesajımı, başka arkadaşların da işine yarasın.Eki Görüntüle 1393387
Böyle oldu.
Bu şekilde olacağını zannetmiyorum.Hocam ben şimdi anladım dediğinizi. Şimdi yazıyorum neler yapmanız gerektiğini. Tekrar disk yönetimine gelin. Yerel disk D kısmına sağ tıklayın. Açılan kısımda ''Birimi Sil'' diyin. Açılan pencerede evet diyin. Sonra başa dönmüş olacaksınız. Bu sefer C diskine sağ tıklayın açılan kısımda ''Birimi genişlet'' seçeneğini seçin. Hiçbir şeye dokunmadan sadece ileri ileri diyerek geçin. Bu sefer olacak. Deneyip çözüm olarak işaretler misiniz mesajımı, başka arkadaşların da işine yarasın.
Mini tool Partition wizard Free programı ile yapılabiliyor.
Best Free Partition Manager Software Tool for Windows (Sep 2019)
As all-in-one free partition manager and disk manager software, MiniTool Partition Wizard Free helps manage disk partition safely on Windows 10/8/7/Vista/XP.www.minitool.com
Gparted gibi programlar ile yapabilirsin. Bu gibi sorunlarda birimleri kaydıra kaydıra birleştiriyor.
Bu şekilde olacağını zannetmiyorum.
Çünkü ayrılmamış alanla C diski arasında 544 MB ve 9.7 GB bölümü var onları kaldırmadan birleştirme yapılamaz. Disklerin çalışma mantığına ters kalıyor.
Önce aradaki bölmeleri silin daha sonra genişletebilirsiniz.
Disk Birleştirme ve Oluşturma Sorunu
Arkadaşlara laptopa SSD takıp Windows 10 kurdum ve HDD'de Windows bulunan diski sildim. Amacım arşivim olan diskle birleştirip tek bir disk haline getirmekti fakat diski sildikten sonra birleştiremiyorum. Hata veriyor. Kötü tarafı sildiğim diski yeni birim yapmaya çalışırken de aynı hatayı...www.technopat.net
Hocam ben şimdi anladım dediğinizi. Şimdi yazıyorum neler yapmanız gerektiğini. Tekrar disk yönetimine gelin. Yerel disk D kısmına sağ tıklayın. Açılan kısımda "birimi sil" deyin. Açılan pencerede evet deyin. Sonra başa dönmüş olacaksınız. Bu sefer C diskine sağ tıklayın açılan kısımda "birimi genişlet" seçeneğini seçin. Hiçbir şeye dokunmadan sadece ileri ileri diyerek geçin. Bu sefer olacak. Deneyip çözüm olarak işaretler misiniz mesajımı, başka arkadaşların da işine yarasın.
Dediğim yolu denediniz mi?Orada gördüğünüz 50GB'lık alanı C diskiyle birleştirmek istiyorum.
50GB alanı Ubuntu için ayırmıştım Ubuntu bozulduğu içinde Ubuntu'yu sildim fakat o alan kaldı.
O 50GB alanı SSD'den ayırmıştım şimdi o 50GB alanı SSD'ye eklemek istiyorum birleştirmek istiyorum.
Dediğim yolu denediniz mi?