Ayrton Senna'nın ölümü | Imola 1994

WinTime

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2019
Mesajlar
1.556
Çözümler
11
Yer
Afyon/Merkez
Bildiğiniz üzere ünlü pilot ayrton Senna imola GP'si sırasında kaza sonucu hayatını kaybediyor. Videosu da şurada var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama kazalara ve sağlığa merakım olduğundan bir nokta dikkatimi çekti.

unknown.png


Videonun 1:24 saniyesinde Senna kazadan sonra kokpitinde kendi kendine bir sallantı çırpınışta bulunuyor, bu nedir? Senna kaza anında ölmedi mi, beyin böyle bir şiddetli çarpışmadan sonra kapanmıyor mu? Düşününce çok ama çok korkunç geliyor böyle bir ölüm çünkü hani beyin hasarı oluşuyor evet ama orada ne oluyor ne hissetmiştir ya da zaten bilinç direkt gitmiş vücudu tepki olarak mı böyle bir şey yapıyor merak ediyorum. Sorularım devam edecek ama konunun ilerlemesi halinde. Yanıtlarınızı çok merak ettim.

1637953639645.png


Aynı durum Roland Ratzenberg'in kazasında da bulunuyor, ama Roland sanırsam kaza anında direk hayatını kaybediyor. Ama Senna ayakta gibi duruyor çok değişik.
 
Son düzenleme:
Senna belgeselinde (yanlış hatırlamıyorsam) yanına giden sağlık ekibi, o sırada yaşadığını ama aldığı hasarın fazla olduğunu anladıklarını söylüyor. Yani kaza anında hayatını kaybetmiyor...

Bundan ötürü tepki vermesi normal çünkü bilinci kapalı olsa bile sağ...

Yanlış hatırlıyormuşum...
 
Son düzenleme:
Kaza anında ölüyor zira kafasına süspansiyon mili saplanıyor. Yeni Schuamcher belgeselinde, daha önce olmayan bir görüntü var. Orada kanlar içinde olduğu anlaşılıyor.

Kafasını sallaması ise bir refleks olabilir. Ya da son nefesini verişi... Çarpma o kadar şiddetliydi ki anında bilinci kapanmıştı. Benim bu topic üzerine açtığım bir konu da var:

 
Kaza anında ölüyor zira kafasına süspansiyon mili saplanıyor. Yeni schuamcher belgeselinde, daha önce olmayan bir görüntü var. Orada kanlar içinde olduğu anlaşılıyor.

Kafasını sallaması ise bir refleks olabilir. Ya da son nefesini verişi... Çarpma o kadar şiddetliydi ki anında bilinci kapanmıştı. Benim bu topic üzerine açtığım bir konu da var:


Evet bunu okumuştum sizin de gelmeniz güzel oldu :) yeni öğrendim az önce okurken süspansiyon milinin ölüm sebebi olarak yazıldığını otopside yazıyor. Ölüm saatinin de direk kaza saati olan 14.17 olarak geçmişler bu yüzden. Peki Roland Ratzenberger? Onun hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Ve sizin topicte, videoların çoğu kaldırılmış onları yenileyebilir misiniz rica etsem?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ölümden sonra vücut hareket edemez diye bir şey yok. Hele ki böyle adrenalinin damacanalarla damarlara zerk edildiği bir durumda böyle bir şey gözlenmesi normal. Kas seğirmesi/tik gibi düşün. Bir komut yok ama kas kafasına göre takılıyor, o hesap.
 

Geri
Yukarı