Çözüldü Sayısal AYT fizik elektrik sorusu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KomutanLogar0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bir soru gördüm ve çözümünü anlamadım. Bu soruda D uzaklığı artınca fotoğraftada belirttiğim gibi "C=εA/d" formülüne göre D artarsa C'nin azalması, ardından C azaldığı için "Q = v. C" formülüne göre v sabit olduğu için Q'nun azalması, dolayısıyla "Enerji=q.V/2"formülüne göre Q azaldığı için enerjinin azalması gerekmez mi? Sorunun cevabı b'ymiş arkadaşlar. Çözüm videosunu izledim ancak anlamadım. Enerjinin söylediğim yöntemlerle düşünecek olursak azalması gerekmiyor mu? Detaylı bir şekilde açıklarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250227_121356_YouTube.jpg
    219,3 KB · Görüntüleme: 74
Çözüm
Levhalar arasında pil olduğu için yük değişmez. Dediğin olay pil olmasaydı doğru olurdu.
Sorunun cevabı nasıl b oluyor? Emin misin sorunun cevabı ne yaparsam yapayım C cıkartıyorum.

Sorunun cevabı nasıl b oluyor? Emin misin sorunun cevabı ne yaparsam yapayım C cıkartıyorum.

Tamam ufak bir hesaplama hatası yapmışım cözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sorunun cevabı B eminim. Uzaklık artınca hızı sabit olur ancak alacağı yol eskisinden daha fazla olduğu için karşı levhaya ulaşma hızı artar. Sadece enerjinin neden değişmez olduğunu anlamadım.

Tamam ufak bir hesaplama hatası yapmışım cözdüm.

Tamamdır hocam.

Resim ekleyemiyorum cözüm için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…