AYT puanları dersten derse değişiyor mu?

yigidyum

Kilopat
Katılım
24 Ağustos 2017
Mesajlar
2.284
Makaleler
1
Çözümler
5
Dostlar selam. Asla kimya yapamayan biri olarak uzun zamandır kimyayı bırakıp fizik ve biyolojiye yöneldim. Hedefim dijital oyun tasarımı ve ortalama 3 kimya netiyle girilmiş. Onun yerine fizik ve biyolojiden ortalama üstü bir net yapsam durumu nötrlemiş olur muyum?

Kimyadan hiç çözmeyip sadece fen derslerinden biyoloji ve fizik çözsem ne olur kısacası? Kimya netim ortalama altında diye sıralamada aşağılara düşer miyim?
 
Hem TYT'de hem AYT'de soru puanları arasında çok çok küçük farklar var, ha tabi birde standart sapma işin içine giriyor ama çok az etkileyen olaylar fark olmaz. Ama fizik ve biyolojiden yüksek net yapmak yerine örnek veriyorum 12 net hedefliyorsun fenden 4 fizik 4 kimya 4 biyoloji yapmak bence 6 fizik 6 biyoloji yapmaktan daha kolay bir şey sınava daha 1 ay var düzgün çalışsan ayt kimyadan 3 net çok rahat yaparsın
Kimyadan garanti soru çıkan bazı konular var bu konulardan en az 2 3 tanesine baksan hedefine ulaşırsın
Organik Kimya
Entalpi ve Kimyasal Tepkimelerde Hız
Kimyasal Tepkimelerde Denge
Elektroliz
Gazlar
Modern Atom Teorisi
bu konulardan 2 3 tane seç bir hafta çalış hedefine ulaşırsın ki bence sıfırsan 1 ay boyunca aban 3 nettende fazla yaparsın.
 
@Mabbmo Şöyle diyeyim, lise dönemi kimya dersi almadım neredeyse. Bu sene az çok bir şeyler yapmaya çalıştım ama malum 4 senenin konusu yetişmedi. Şu an biyolojiden 5-6, fizikten de 4,5 net rahat çıakrtıyorum bu güne akdar çok az çalışmama rağmen. 2-3 haftadır bayağı asıldım derslere, fizik ve biyolojide ilerleme kaydetmeme rağmen kimya hala 0. Ama organik kimyaya çalışıyorum, bilmiyorum 1 ay bana yetecek gibi değil çok daraldım :(
 
Standart sapma denilen olay var. Her bir sorunun getirdiği puan aynı olmayabiliyor. Örneğin sayısal öğrencileri zaten matematiği yapıyor, onlar genellikle fen dersini yapamadığı için fen dersinin standart sapması genel olarak daha yüksek oluyor.
 

Geri
Yukarı