AYT'de sadece matematik ile 100-150 bin sıralama yapmak mümkün mü?

Kendimce kolaydan zora bir sıralama yapıyorum zaman kısıtlıysa en kolayları önce elemen iyi olur.
1-komünite ve popülasyon ekolojisi.
2-fotosentez ve kemosentez.
3-dolaşım ve bağışıklık sistemi.
4-solunum sistemi.
5-bitki biyolojisi.
En azından her yıl çıkan sorular bunlar ve 1-2 tane çıkar bazıları.

Çıkması garanti olmasa da kolay ve çalışılabilir konular:
1-sinir sistemi.
2-hormonlar
3-duyu organları.
4-destek hareket.
5-sindirim
5-boşaltım(üriner)sistem

Çok teşekkür ederim hocam. Bir de hocam AYT kimya zor mudur yapılabilir mi? AYT fiziği hiç sormuyorum zaten.

Fiziği bana hiç sorma kimyam ve biyolojim fulle yakındı ama fizikte 5-6 anca doğrum vardır. Kimyan nasıl ne kadar biliyorsun bu konular biraz temele bağlı, en çok sorulan özellikle çözünürlük, kimyasal tepkimeler çalışılabilir(kimyasal tepkimelerde enerji, hız, denge),asit-baz, modern atom teorisi, organik kimya var ama zor ve uzun bence kısıtlı zamanda girilmez.

Fiziği bana hiç sorma kimyam ve biyolojim fulle yakındı ama fizikte çok 5-6 anca doğrum vardır. Kimyan nasıl ne kadar biliyorsun en çok sorulan özellikle çözünürlük, kimyasal tepkimeler özellikle çalışılabilir(kimyasal tepkimelerde enerji, hız, denge),asit-baz, modern atom teorisi, organik kimya var ama zor ve uzun bence kısıtlı zamanda girilmez.
Gazlar, Elektrokimya eklemeyi unutmuşum gazlar elektroya kıyasla daha kolay ama elektro 2 soru gelir genellikle.

Son düzenleme:
Fiziği bana hiç sorma kimyam ve biyolojim fulle yakındı ama fizikte 5-6 anca doğrum vardır. Kimyan nasıl ne kadar biliyorsun bu konular biraz temele bağlı, en çok sorulan özellikle çözünürlük, kimyasal tepkimeler çalışılabilir(kimyasal tepkimelerde enerji, hız, denge),asit-baz, modern atom teorisi, organik kimya var ama zor ve uzun bence kısıtlı zamanda girilmez.

Gazlar, elektrokimya eklemeyi unutmuşum gazlar elektroya kıyasla daha kolay ama elektro 2 soru gelir genellikle.

Kimyada da organik kimyaya kadar çalışırım hocam belki. Çok teşekkür ederim tavsiyeler için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı