Az RAM kullanan tarayıcı önerisi

AidenPearce

Hectopat
Katılım
19 Haziran 2020
Mesajlar
3.755
Çözümler
25
Arkadaşlar senelerdir Yandex Browser kullanıyorum. Önceleri Chrome'dan daha az RAM yiyor ve daha hızlı, arama sonuçları daha iyi diye seçmiştim ama şu anda RAM konusunda Chrome'dan geri kalır bir yanı yok. 8 GB RAM var bilgisayarımda ama 5 sekme açıkken jet motoru oluyor fanlar. Kafamda Opera GX'e geçmek var şu anda. Ama Yandex'de çok fazla otomatik doldurma, şifre vs. var. Bunların hepsini aktarabilir miyim? Aynı şekilde yer imlerim de çok fazla. Bunları direkt olarak aktarmamın bir yolu var mı? Çünkü şifre girmemek büyük kolaylık oluyor benim için. Önceliğim RAM kullanımı olduğu için Opera GX'e geçmek istiyorum. Lightroom veya Photoshop açıkken arkada tarayıcıyı açık bırakamıyorum kağnı gibi oluyor bilgisayar. Daha hızlı, daha az RAM yiyen tarayıcı önerilerinizi alabilirim.
 
Anlık olarak bildiriyorum, 2 sekme YouTube'dan video açık birisi duraklatılmış birisi oynuyor normal Opera kullanıyorum. Kullanım oranı tam 1GB.
6 sekme açık 600MB kullanıyor Yandex. Benimki çok mu düşük sizinki mi çok yüksek? 2 sekmeye 1 GB fazla geldi bana.
Opera GX az kullanmıyor ama kısıtlayabiliyorsunuz. Microsoft Edge, Brave az RAM kullanıyor.

Edge Windows sağ olsun kendiliğinden yüklü. GX yerine onu mu kullansam sence?
 
Yandex sadece 32-Bit sürümü olan ve çoğu ayarını değiştirmeye izin vermeyen kalitesiz bir tarayıcı. Opera'yı bile öneririm ama Yandex'i önermem o kadar diyorum. Bunun dışında Opera ve Opera GX bellek tüketimi konusunda Edge ve Chrome göre kötüler. Brave düşük bellek tüketen bir tarayıcı değil. Lütfen yanlış bildiklerimizi test ederek kontrol edelim. Firefox ve Brave kullandığım en yüksek bellek tüketen tarayıcılardır.

Evet, yanlış bilinen bir bilgi daha Chrome artık eskisi kadar kaynak tüketmiyor. Ama düşük ve istikrarlı bellek tüketen tarayıcı arıyorsan Edge tavsiye ediyorum. Bağlantıda Edge için ayar ve uzantı önerisi yaptım.
Aklınıza takılan her şey için bağlantıdaki Edge konusuna sorabiliriniz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı