Az RAM kullanan tarayıcı önerisi

Yandex sadece 32-Bit sürümü olan ve çoğu ayarını değiştirmeye izin vermeyen kalitesiz bir tarayıcı. Opera'yı bile öneririm ama Yandex'i önermem o kadar diyorum. Bunun dışında Opera ve Opera GX bellek tüketimi konusunda Edge ve Chrome göre kötüler. Brave düşük bellek tüketen bir tarayıcı değil. Lütfen yanlış bildiklerimizi test ederek kontrol edelim. Firefox ve Brave kullandığım en yüksek bellek tüketen tarayıcılardır.

Evet, yanlış bilinen bir bilgi daha Chrome artık eskisi kadar kaynak tüketmiyor. Ama düşük ve istikrarlı bellek tüketen tarayıcı arıyorsan Edge tavsiye ediyorum. Bağlantıda Edge için ayar ve uzantı önerisi yaptım.
Aklınıza takılan her şey için bağlantıdaki Edge konusuna sorabiliriniz.
Yandex Tarayıcımdaki şifreleri ve yer imlerini nasıl Edge'e geçirebilirim?
 
Verileri aktarma her tarayıcı için çalışmayabilir. Bazı tarayıcılar ayarları uyuşmadığından ya da güvenlikten dolayı eşitlemeye izin vermiyor.
edge://settings/profiles

Screenshot_9.png
 
Verileri aktarma her tarayıcı için çalışmayabilir. Bazı tarayıcılar ayarları uyuşmadığından ya da güvenlikten dolayı eşitlemeye izin vermiyor.
edge://settings/profiles

Eki Görüntüle 749912
Yandex'deki verileri aktarmak istediğim için, bu işlemi Yandex üzerinden mi yapmam gerekiyor? Çünkü Yandex'de içe aktarmayı seçtiğim zaman Edge seçeneği çıkıyor.
 
Çok teşekkür ederim faydalı bilgiler için.

Kısıtlanabiliyor diye biliyorum ama. Mesela maksimum 300 MB olacak şekilde kısıtlayamaz mısınız Gx'i?

Performans düşer ve ayrıca Google çok RAM yemiyor. Bence 8 GB RAM'iniz var gayet yeterli. Çok fazla oyun falan oynuyor musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@AidenPearce Tarayıcının ham hali çok fazla kaynak tüketiyor. Bellek ve CPU kısıtlamanın bir artısı yok. Site eğer yüksek kaynak tüketiyorsa ve sen bunu kısıtlarsan; Medyalar yanlış yükleniyor ya da site yüklenmeye çalışırken hata veriyor. Hatta tarayıcı bellek sızıntısı filan yaşarsa çökebiliyor.

Mesela kullandığın Yandex tarayıcısı sadece 32-Bit olduğundan aşırı fazla bellek tüketen sayfalar açarsan, 32-Bit uygulamaların 4 GB bellek sınırından dolayı belirli bir süre sonra kasmaya başlayacak. Ya da tamamen çökecektir. Opera GX bellek ve CPU sınırlamasını böyle düşünebilirsin.
Sisteminde 4 GB ve altı bellek varsa GX kullanmak yerine 32-Bit tarayıcı kullanmak daha mantıklıdır diyebilirim. Tabii 32-Bit uygulama performans ve güvenlik olarak 64-Bit tarayıcılardan daha iyi olmaz.
 

Geri
Yukarı