Az yer kaplayan işletim sistemi önerisi

Elinizdeki disk de yıllık. Oradan alacağınız da. Elinizdeki dün üretilmiş olsa bu özeni gösterseniz anlayacağım ama bana yapmaya çalıştığınız çok saçma geliyor.
Evet haklısın aslında ikisi de bir yıl veya ikisi de 5 yıl kullanılmış olabilir. Fakat bazen bir yıl kullanılan harddisk 5 yıllığı geçmiş olabilir. Önemli olan nasıl kullanıldığı olduğu için genelde sıfır almayı tercih ediyorum. O riski almıyorum genel olarak zaten eğer harddiski internet cafe de bir bilgisayarda kullanıldı ise perti çikmış harddiskler ölü fiyatına satılıyor.

Zaman önemli burada. Kullanıma bakılacak vakti çoktan geçtik. Bunu okumanızı tavsiye ederim.
Dostum zaman önemli konusunda da haklısın bir nebze katkısı var olmadı dersem yalan olur fakat şöyle ki eğer sen harddiski yeni aldın yere düşürdüysen zaten o 1 saat önce üretilmiş olsa da 5 yıllık haddiskten daha bozuk çıkabilir. İnternet kafelerdeki harddisklerin fiziksel olarak iyi kullanılmadığını bildim için bu güvensizliğim.

Zaman önemli tabi fakat benim laptop'ını günde 1-2 biri ile 7/24 açık tutan birinin kullanımı bunu değiştirir. Belirttiğin konu da da yazıldığı gibi "diskin çalışma süresi önemli olan" ve 2. el bir diskin pek az çalıştığını sanmam(Hele ki internet kafeye düştü ise hiç sanmam) ve güvenemem.

Neyse konu işletim sistemi tavsiyesinden harddiske döndü. Yardımların için teşekkürler. Harddisk tavsiyesi değil sistem tavsiyesi istiyorum zaten. Ben de kendimi bu konunun içinde buldum bir anda. :D

Sistem güzel aslında GTA V bitirdim bu laptop ile fakat işte sorunum şu ki 2. el HDD'lere güvenemiyorum ve bilgisayara zaten bir ekran gerektiği için extra başka bir şey almak istemiyorum. En iyisi XP kurabilirim çünkü kullanacak olana kullanım kolaylığı sağlamalı Slax'ta bu yok maalesef.

20 GB harddisk ile GTA V'i nasıl bitirdiniz?

20 GB harddisk ile GTA V'i nasıl bitirdiniz?
O zaman içinde 500GB HDD vardı fakat şuan o harddisk elimde değil içinde.
Zaten o zaman Windows 10 ile kullanıyordum, yer problem değildi.

Ayrıca güncelliyim konuyu yeri gelmişken.
Arkdaşlar XP denedim hem CD ile hemde USB ile atmayı, farklı 3-4 adet iso dosyası da kullanmışımdır.
Fakat hiç bir zaman giremedim setup yerine bazen CD/USB yi görmedi, bazen de bir hata verdi. Hatayı şuanda hatırlamıyorum. Ama kendi bilgisayarımda girerken formatlama ekranına o PC de giremedim. İçinde olan 20GB'ın MSata SSD olmasından dolayı mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Toshiba 500gb HDD ve Wd green 320gb HDD yada 160gb Seagate Laptop HDD si var. Acer laptopta kullaniyordum boşa cikti. Satilir 😂
Ayrica Lite Xp kurabilirsin 240mb civari

20 GB depolama alanı olan bir bilgisayarım var. (Arttırılabilir fakat o bilgisayar için para harcamak istemiyorum.)
Özellikleri:
  • Model : Acer Aspire M5 481TG
  • Core i5 (Kaçıncı nesildi şimdi hatırlayamadım ama U var modelin sonunda )
  • GT 640M LE 1GB GDDR5 ekran kartı
  • 4 GB DDR3 1600 MHz RAM
Bilgisayarda işletim sisteminin karşılamasını istediğim özellikler:
Flash oyun gibi oyunlar oynanabilir. (Olmasa da olur.)
Film izlenecek, flash bellek yardımı ile içindeki videoyu oynatsın, alt yazıda problem çıkarmasın.
İnternete dolaşılacak.
Sizden ricam bu bilgisayarın içine hangi işletim sistemi kurmalıyım? Remix OS varmış galiba. Kullanan varsa nasıl bir bilgisi olan varsa bizi de bilgilendirirse sevinirim.

3.nesil olabilir. Windows 10 S veya Windows 10 Lite kurabilirsiniz. Bence 120GB'lık bir SSD alınabilir. SSD fiyatları çok ucuzladı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı