Azerbaycan'da yaşamak mantıklı mı?

bahykan

Hectopat
Katılım
21 Ağustos 2020
Mesajlar
4
Ülkenin ekonomisini göz önünde bulundurursak gitmek gayet mantıklı geliyor. Bu konularda bilgili olan kişiler yardımcı olursa sevinirim.
 
4 yıllık ev arkadaşım Azerbaycan'ın Bakü şehrinde yaşıyor ailesi, o da şu anda orada. Hani Azerbaycanlı'ya maaşlar çok düşük orada. Hayat çok aşırı pahalı değil bizim buraya göre tabii oda ayrı. Annesi hemşirelikten aylık 200 dolar kazanabiliyordu. Oraya mühendis olarak gidersen tek başına ya da ailenle rahat edersin oranın para birimine göre güzel maaş alırsın. Hani yaşanamayacak yer denmez güzel bir yer Azerbaycan da. O yüzden her şeyi iyi tart et hesapla sonra kara verip git ya da gitme sana kalmış.
 
Bence burada yaşamak daha kötü çünkü ben başka bir sitede paylaşmıştım böyle bir konu. Artık kimse bir şey alamıyor onların ekonomi bizden galiba iyi yanlış bilgi ver miyim ama alım güçleri bizden düşük mesela 10000 manatın varsa orada daha çok şey alırsın. Bilgim bu kadar yanlış olursa özür dilerim
 
Bence burada yaşamak daha kötü çünkü ben başka bir sitede paylaşmıştım böyle bir konu. Artık kimse bir şey alamıyor onların ekonomi bizden galiba iyi yanlış bilgi ver miyim ama alım güçleri bizden düşük mesela 10000 manatın varsa orada daha çok şey alırsın. Bilgim bu kadar yanlış olursa özür dilerim.

Bizim ekonomimiz daha iyi diye biliyorum.
 
Bizim ekonomimiz daha iyi diye biliyorum.
Onların birim asgari maaşı daha düşük ama parliament sigara 5-6 tl civarıydı galiba ama ev arkadaşım Kent switch getirirdi 3-4 karton tanesi orda bu sigaraların 3.5-4 tl civarıydı gecen yaz yani anlıyacağın bizim paramız daha değerli olsa da orda alım daha kolay çoğu üründe ülkemize göre. Bu sadece sigara için değil et ve diğer gıda ürünlerinde de Türkiye fiyatlarına oranla yarı yarıya daha az fiyatlar. Bu konuyu açan kardeşimiz öğrenci olarak gitse ailesinin gönderdiği paralarla rahat rahat yaşar çalışmak için gitse de. tabi öyle kafe de garsonluk gibi işler yaparsa halkla aynı alır ama öğretmenlik, doktorluk, mühendislik gibi belli statülü işlerden oranın asgarisinin 2 katı veya daha fazlasının kazanır
 

Yeni konular

Geri
Yukarı