Azerin'den turan ordusu tepkisi

Azerbaycan'ın dünyaca ünlü sanatçılarından azerin, dağlık karabağ'da yürütülen operasyonlar sırasında yalnız bırakıldıklarını belirterek türki devletlere sitem etti.
Azerbaycan'lı sanatçı azerin, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

CNN Türk'te tarafsız bölge'de konuşan azerin, Ermenistan ile devam eden savaş hali süresince türki devletlerin sesinin çok az çıktığını söyledi.

Azerin yaptığı açıklamada, "bunca çatışma süresince yanımızda bir tek Türkiye durdu. Ama bakıyoruz kimse arkamızda durmadı. Türk dünyası diyoruz. Hep dediğimiz bir şey var. İnşallah, turan Ordusu'nu kurarız ama baktığımızda böyle olmaz. 27 Eylül'de çatışmalar başladı. Türk devletlerinin sesi ne zaman çıkmaya başladı? Çok çok sonra sesler çıktı. Putin konuştuktan sonra Türk devletlerinin sesi çıkmaya başladı" ifadelerini kullandı.

( Kaynak ) Azerin'den Turan Ordusu tepkisi - Yeni Akit
 
Maalesef bizi destekleyen Azerbaycan'dan başka Türk devleti yok. Kırgızistan, Kazakistan bunlar hep Rus baskısı altında yaşıyor. Belki halkları bizi sevebilir fakat yönetiminin bizi sevmediğini biliyorum. Çünkü Rusya'nın etkisindeler.
EE ne demişler: "Bir koyun tarafından yönetilen aslan ordusundan korkmam da, bir aslan tarafından yönetilen koyun ordusundan korkarım."
Rus Federasyonu içinde olmaları onları hem ekonomik hem de askeri açıdan rahatlatıyor. Halkları ne kadar biz Türkiye'yi seviyoruz deseler de hükümetin bakış açısı çok farklı. Ne desem haksız da bulamam yani, Türkiye'ye mi sırtını dayarsın Rusya'ya mı?
Eğer bir ülkeye sırtını dayarsan; gün gelir o devlet yok olur. Onla birlikte sen de yok olursun.
 
Hocam kusura bakma 2 yerde hata yaptım ama bu nedenler ise bana Türkçe bilmiyormuş gibi yapma.
2 kelime hata yüzünden anlayamadım. Dikkat edersen daha iyi anlayabilirim seni.
Hocam kusura bakma 2 yerde hata yaptım ama bu nedenler ise bana Türkçe bilmiyormuş gibi yapma.
2 kelime hata yüzünden anlayamadım. Dikkat edersen daha iyi anlayabilirim seni.
 
Eğer bir ülkeye sırtını dayarsan; gün gelir o devlet yok olur. Onla birlikte sen de yok olursun.
Ben mi yönetiyorum ülkeyi bana ne :). Stratejik olarak sen bir ülkeye sırtını dayayacaksan ekonomisi çöküşte olan, daha savaştan yeni çıkmış bir ülkeye mi sırtını dayarsın yoksa süper güç diyebileceğimiz bir ülkeye mi?
 
Savaştan çıkmış derken.
Sovyetler Birliği 1922'de kuruldu, bu sırada Türkiye bağımsızlık savaşının sonuna yaklaşıyordu. Tamamen çökmüş bir imparatorluktan yeni bir ülke kuruluyordu. Sence bu durumda Türki devletler kimin yanında yer almak ister dersin? Hatta istemek değil zorunda kalmak da doğru olur.
 
Diğer Türk devletlerinde Rusya ve Çin baskıları çok büyük. Her istediklerini söyleyemiyorlar ve yapamıyorlar. Her şey zamanla, bu tür meseleler anında çözülemiyor maalesef. Zamanla temeller atılacaktır.
 
Turan ordusunu kuracağı diğer ülkeler Rusya gölgesi altında yaşıyor maalesef. Bu bağlamda zor, kağıt üstünde devlet gibiler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı