B ehliyet ile kullanılabilir motor ve ekipman önerisi

CytQe

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana Bilgisayar (Gündelik Kullanım Oyun vs.)
Nvidia GeForce GTX 1660 Ti
Intel(R) Core(TM) i5-9400F
32GB DDR4 3200MHz
Samsung 980 Pro 2TB M2 SSD
GamePower 27' 144hz 1ms

Monster Tulpar T7 20.8.2 Laptop (Genellikle iş 2. Bilgisayar)
Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H 4.70GHZ; 45W
NVIDIA® GeForce® RTX4060 Max-Performance 8GB GDDR6 128-Bit DX12
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS
32GB DDR4 3200MHz
1TB M.2 SSD PCIe 4.0 x4
2 Adet Disk Desteği (2x M.2 SSD)
Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda B ehliyet için başvuruda bulunacağım ama motorlara da çok merakım var. Bana B ehliyet ile kullanabileceğim, ortalama fiyatta, görünüş açısından da güzel duran motor önerisinde bulunabilir misiniz?

Ekstra olarak, trafikte hangi ekipmanlar zorunlu? Benim bildiğim sadece kask. Bunun dışında varsa, hem kask hem de zorunlu olan ekipmanı önerirseniz sevinirim. İleride sıra sıra diğer motor ekipmanlarını da alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
B ehliyetiyle 50 cc kullanabilirsin, kursa başvurup eğitim alırsan da 125cc. Motor kullanacağım diyorsan A2 almalısın. B ehliyetiyle alabileceğin doğru düzgün bir motor yok. 50cc alsan bile seni tatmin etmeyecek ve sigorta yapılmadığı için bir kaza durumunda herşeyi cebinden karşılayacaksın. Ekipman olarak ayrı konu açmalısın ve bütçeni belirt. Sadece kask zorunlu diye diğer ekipmanlar olmadan binme.

B ehliyetiyle 50 cc kullanabilirsin, kursa başvurup eğitim alırsan da 125cc. Motor kullanacağım diyorsan A2 almalısın. B ehliyetiyle alabileceğin doğru düzgün bir motor yok. 50cc alsan bile seni tatmin etmeyecek ve sigorta yapılmadığı için bir kaza durumunda herşeyi cebinden karşılayacaksın. Ekipman olarak ayrı konu açmalısın ve bütçeni belirt. Sadece kask zorunlu diye diğer ekipmanlar olmadan binme.
Anladım, peki SE-03 - Volta Motor bu mopedi gördüm. Görünüşü hoşuma gitti ve işe gidip gelmek için kullanılır mı? Sadece renk seçeneği yok ama üzerine kaplama yaptırarak kullanmayı düşünüyorum.

Ne kadar mesafe gideceğine bağlı. Bana sorarsan alınabilecek en ucuz motosiklet honda'nın scooterları. İkinci el 50-60 bin TL'ye bulabilirsin.

Ne kadar mesafe gideceğine bağlı. Bana sorarsan alınabilecek en ucuz motosiklet honda'nın scooterları. İkinci el 50-60 bin TL'ye bulabilirsin..
İş yerim çok yakın Max 10-12Km'lik bir yolu git gel yapacağım.

İş yerim çok yakın Max 10-12Km'lik bir yolu git gel yapacağım.
10-12 km için en azından 100-125cc bir motor alırsanız daha güvenli olur. Yavaş gitmek her zaman güvenli değildir. Güvende olmak için trafiğin akışına uygun hızlara çıkabileceğin araçlara ihtiyacın var. Ben 2. Elden honda dio öneririm. Sorunsuz ve az yakan bir scooter. Kullanımı da çok kolay. (A1-a2 veya b için kurs aldıktan sonra)

10-12 km için en azından 100-125cc bir motor alırsanız daha güvenli olur. Yavaş gitmek her zaman güvenli değildir. Güvende olmak için trafiğin akışına uygun hızlara çıkabileceğin araçlara ihtiyacın var. Ben 2. Elden honda dio öneririm. Sorunsuz ve az yakan bir scooter. Kullanımı da çok kolay. (A1-a2 veya b için kurs aldıktan sonra)
Hocam b Ehliyet'e başvuru yapacağım ama onunla beraber kullanabileceğim motora bakıyorum ve görünüşe gerçekten önem veriyorum beni tatmin etmesi için, önerdiğiniz motor performans olarak gerçekten o fiyat bandında ve o CC'de güzel bir motor ama size şunu sorayım b ehliyet ile motor alınır mı? Yoksa A2 veya A1 ehliyet aldığımda daha güzel markaların 125CC'lik motorlarını mı tercih etmeliyim çünkü dediğim gibi Yamaha KTM hyasong'du yanlış hatırlamıyorum o tarz motorlara yeltenmek istiyorum. Bu tarz motorlar dışında chopper mi deniliyor bilmiyorum ama hiç de araştırmadım nevada 250'nin görünüşüne benzer tarzda 125CC motorları istiyorum.

Son düzenleme:
Yamaha, kawasaki, ktm, honda alacaksan tamam da çin ve hint malı alacağın hiç bir motor Honda dio kasar sorunsuz olmaz. Satarken dio kadar kolay satamazsın. Tip senin için çok önemliyse o tipi satın almak için paranın bir kısmını çöpe atacağını bilmen gerekiyor. Piyasası olmayan motorları bayiden çıkardığın anda çok fazla değer kaybediyor.

Yamaha, kawasaki, ktm, honda alacaksan tamam da çin ve hint malı alacağın hiç bir motor Honda dio kasar sorunsuz olmaz. Satarken dio kadar kolay satamazsın. Tip senin için çok önemliyse o tipi satın almak için paranın bir kısmını çöpe atacağını bilmen gerekiyor. Piyasası olmayan motorları bayiden çıkardığın anda çok fazla değer kaybediyor.
Peki motor ehliyeti aldığım aman bu markaların hangi motorlarını almalıyım başlangıç için Fiyat'ı uygun ve görünüşü güzel olan :D

Geri
Yukarı