İnceleme B-Serisi Soundbar HW-B400F 2.0 ch (2025) izlenimi

Araştırma sürecinde hakkında pek bir inceleme bulamadığım bu hoparlör ile ilgili bir inceleme yazmak istedim. Umarım bu tarz bir ses sistemi almak isteyenler için fikir verebilecek seviyede olur. Çok kısa ve öz anlatacağım.

Hoparlörü masaüstü bilgisayar için Vatan Bilgisayar'dan 2850₺ fiyata aldım. Bu bütçede ikinci ele yönelebilirdim ama güvenemedim. En çok tercih etme sebebim ise masada tam bu hoparlöre göre yer olmasıydı.

Kutudan 1 adet kumanda, kumanda için 2 adet pil, soundbar, kullanma kılavuzu ve 220V güç kablosu çıkıyor. Başka hiçbir şey yok. Cihazın 3 bağlantı yöntemi var: HDMI (ARC), dijital giriş (optik) ve bluetooth. Telefonu bağlamak isterseniz NFC özelliği de mevcut cihazın. Bir de USB'den müzik dinlemek için USB soketi mevcut. Kumanda için söyleyeceğim tek şey var; bilgisayardan yapabileceğiniz tüm ayarlamaları kumanda üzerinden yapabiliyorsunuz. Hoparlör, televizyon veya bilgisayardan tamamen bağımsız çalıştırılabilecek şekilde üretilmiş.

Tabii içerisinden bağlantı kablosu çıkmayınca bluetooth ile bağladım bilgisayara. Fakat inanılmaz bir gecikme vardı seste. Şöyle örnek vereyim. Oyunda ateş ettiğimde 3. mermiyi sıkarken ilk merminin sesi gelmeye başlıyordu. Biraz araştırdığımda Samsung Soundbar'larda, özellikle Windows 11 ile birlikte ciddi bir "audio lag" olduğu ile ilgili yorumları okudum. Bunun üzerine dijital giriş bağlantısı için KabelDirekt marka optik kablo/toslink kablosu satın aldım. Bu kabloyu da bugün taktım ve gecikme neredeyse sıfıra düştü.

Anakartınızda SPDIF girişinin olmasına dikkat edin. Yoksa bu dijital girişi kullanamazsınız. Giriş şu şekilde:

1762886154662.png

Son olarak ses seviyesine değineyim. Cihazın ses kalitesi inanılmaz iyi. Son seste bile mükemmel ama aşırı sesi var. Ses olarak herhangi bir tereddütünüz olmasın. Fakat almayı düşünürseniz eğer bluetooth bağlantısı yapmayacaksanız kablo için ekstra masraf yapmanız gerekecek. Bunu unutmayın.

Herhangi bir sorunuz olursa cevaplarım. Umarım yardımcı olmuşumdur. 🙂

WhatsApp Image 2025-11-11 at 21.10.25 (1).jpeg

WhatsApp Image 2025-11-11 at 21.10.25.jpeg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı