B sınıfı ehliyet alacak biri için tavsiyeleriniz nedir?

Olay ezber ve pratik ile ilgili. 2-3 derse arabaya alışırsın.
Arkandaki araba ile işin yok senin. Arkandaki arabaya bakarak strese girmek yerine önündeki yola odaklan.

Bu arabada arabanın modeli ve yakıt tipi ne?
Ayrıca cinsiyetin ne?
 
En iyi verilecek tavsiye rahat olman oyun oynuyormuş gibi sür sıkma kendini kasmaya gerek yok yoksa heyecan falan yaparsan süremiyorsun zaten heyecandan 1 kere kaldım sınavda 2.'de aldım.
 
Benimki ile aynı arabaya benziyor. Yağ çubuğu falan filan onları bil. Sigortanın yerini de bil hocan söylemez ama ben araştırırken öğrenmiştim ve sınav günü sormuşlardı.

Hocamın ilk gösterdiği buydu. Sigorta, fren hidroliği, silecek suyu gibi her şeyin yerini gösterdi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu heyecan denen şey var ya onu yenebildiğinde başarı oto geliyor. Ne kadar iyi olursan ol ne kadar tecrübeli olursan ol bir dikkat dağınıklığına ya da heyecana kapılırsan orada başarısızlık meydana geliyor. Tek önerim ki en önemlisi bence asla heyecan yapma sakin sür.
 
Bence kendin ekstradan hiç çalışma. Kursta hocanın direksiyon derslerinde öğrettiği şeyleri ezberle, sınavda da onları basit şekilde yap. Ekstra bir şey yapman gerekmiyor zaten. Kursta, sınavda yapman gereken her hareketi ve hamleyi genelde hoca işaretlemiş oluyor. Onlara göre yaparsın. Ehliyet aldıktan sonra da kullandıkça otomatikleşir zaten hareketlerin.
 
Trafikteki diğer araçlar yüzünden panik yapma, En basitinden ışıklarda arabayı kaldıramadın o an, arkadan korna basanlar ve seni taciz edenleri zerre umursamıyacaksın. Umursarsan panik yapıp stop ettirirsin onlar geçip yoluna gider ama olan sana olur.

Özellikle yokuş kalkışta gaz vermekten korkma. Araba bağırsın istediği kadar önemli olan stop etmemesi. Debriyaj kavrama noktasını yakalamadan da, arabanın hafiften titrediğini hissedersin, ayağını frenden çekme.

Diğer bir tavsiyem ise komisyounculara kendine güvendiğini ve rahat olduğunu gösterebilmen. Rahat olup düzgünce sürersen ufak tefek hatalarını göz ardı edeceklerdir. Çok kıl bi komisyoncu da gelebilir senin şansına bağlı artık.
 

Geri
Yukarı