B150 Chipset anakartlar neden tutulmuyor?

Yer
Denizli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte Vision G Z490 Anakart / Intel i9 10900KF İşlemci / ID Cooling AuraFlow X 240mm Sıvı Soğutma / Gigabyte Aorus Extreme RTX 3080 Ekran Kartı / Corsair Vengeance RGB PRO 2x16 GB DDR4 3600 MHz CL18 RAM / Samsung 990 Pro NVMe M.2 SSD 1 TB / Corsair 4000X Kasa / XPG 850W 80+ Gold PSU / Gameon 28" IPS 4K UHD 144Hz Monitör / Corsair K95 Platinum RGB Klavye / Corsair Glaive RGB Mouse / Corsair Void Pro Wireless RGB
Meslek
Makina Mühendisi
Ben birkaç konuda yeni bilgisayar alacak arkadaşlara B150 Chipset'li anakartların önerilmediğini gördüm. Sebebini merak ettim, ben B150 Gaming M3 almış bulundum ama böyle içime kurt düştü açıkçası bilen varsa açıklayabilir mi? Overclock ile uğraşmayacağım için bunu seçmiştim ama o zaman bile H170 öneriliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben genel olarak böyle bir yaklaşım görmedim ama H170 daha üst seviye bir yonga seti.

Karşılaştıracak olursak:

Ürün Adı(Intel® GL82H170 PCH)(Intel® GL82B150 PCH)
Hız Aşırtma DesteğiHayırHayır
-
Bellek Özellikleri
Her kanaldaki DIMM sayısı22
-
Grafik Özellikleri
Desteklenen Ekran Sayısı ‡33
-
Genişletme Seçenekleri
PCI DesteğiHayırHayır
PCI Express Değişiklik Sürümü3.03.0
PCI Express Yapılandırmaları ‡x1, x2, x4x1, x2, x4
Maksimum PCI Express Hattı Sayısı168
-
G/Ç Teknik Özellikleri
USB Değişiklik Sürümü3.0/2.03.0/2.0
USB Bağlantı Noktalarının Sayısı1412
USB 3.08'e kadar6'ya kadar
USB 2.014'e kadar12'ye kadar
Maksimum SATA 6,0 Gb/sn Bağlantı Noktası Sayısı66
RAID Yapılandırması0/1/5/10N/A
Entegre LANIntegrated MACIntegrated MAC
Desteklenen İşlemci PCI Express Bağlantı Noktası Gözden Geçirmesi33
Desteklenen İşlemci PCI Express Bağlantı Noktası Yapılandırmaları1x161x16
-
Paket Özellikleri
Paket Boyutu23mm x 23mm23mm x 23mm
Düşük Halojen Seçenekleri MevcutBkz. MDDSBkz. MDDS
-
Gelişmiş Teknolojiler
Intel® Yönlendirilen G/Ç İçin Sanallaştırma Teknolojisi ‡EvetEvet
Intel® vPro Teknolojisi ‡HayırHayır
Intel® Management Engine Firmware Sürümü11.011.0
Intel® HD Ses TeknolojisiEvetEvet
Intel® Rapid Depolama TeknolojisiEvetEvet
Intel® Rapid Depolama Teknolojisi - kurumsalHayırHayır
Intel® Standard ManageabilityHayırHayır
Intel® Akıllı Yanıt TeknolojisiEvetHayır
Intel® Sabit Görüntü Platformu ProgramıHayırHayır
Intel® Küçük İşletme AvantajıEvetEvet
-
Intel® Platform Koruma Teknolojisi
Güvenilir Yürütme Teknolojisi ‡HayırHayır
[TBODY] [/TBODY]

İntel B150 Gaming M3 ile B150M Gaming Pro karşılaştırması arıyorum yardımcı olur musunuz Recep Bey?

B150 anakartlar gayette tutuluyor. Dün vatanda gördüm i7 6700 ile MSİ B150 M3 anakart almıştı. Bende B150 bazooka aldım. K olmayan işlemcisi olanlar genelde B150 alıyor. Düşünceniz yanlış.

B150 chipset tercih edilmiyor demek yanlış bir tabir olur. CPU ya göre veya Sli-CF ye göre chipset tercih edilir. Kısaca kullanım amacına göre. Örn:
G4400 - H110
i5 6500 - B150
i7 6700K - Z170 gibi.

Anakartın kullandığı yonga seti en çok USB performansını ve özellikle bende ilk başta inanmasamda SSD' nin performansını etkiliyor. Tabi bu fark çok az 850EVO kulllanıyorum okuma/yazma hızı başka kasada 20-30mb yaklaşık daha yüksek çıkıyor. İnternettede biraz araştırdım bu konuyu ve çok çok azda olsa böyle bir durum oluyor özellikle laptop yongalarında daha fazla görülebiliyor bu durum. Bir anakartın faz sayısına göre işlemcinin performansıda değişkenlik gösteriyor tabi bu farkı anca sentetik testlerde fark edebiliyorsunuz.

Anladım teşekkürler cevaplar için. Öyleyse B150 Gaming M3 alarak iyi bir tercih yapmışım kendi adıma. Zira overclock olaylarına pek girmek istemiyorum. En kısa zamanda işlemcimi İ5 6402p ile değiştireceğim o zaman daha uyumlu bir sistem olacak sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…