B450 Aorus Elite sistemden kıvılcım çıktı

Arda Yucal

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, i5 9400F GTX 1080 sistemimi darboğaz olduğu için anakart, CPU soğutucu, dış kasa, ve CPU'sunu değiştirdim. İşlemci: Ryzen 5 5600X, anakart: Aorus B450 Elite, dış kasa: MSI MAG 100r, CPU soğutucu: Gametech Hydra 240mm olarak aldım. Sipariş ettikten sonra tam kapanma geldiği için bilgisayarcılar kapalı o yüzden montajını kendim yaptım. İlk defa kasayı sıfırdan montajlamış oldum. Fakat sisteme güç kablosunu akarken elektrik sesi geldi daha sonra anahtarı kapattım taktım ve anahtarı açınca kasanın içinden aniden ışık çıkıp söndü sanırım elektrik sıçraması veya kıvılcım olabilir. Sistemi tekrar denemeye korkuyorum bir şey olur diye ne yapmam gerek?

Bilgisayarın tam özellikleri:
  • Anakart: B450 Aorus Elite.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X.
  • Ekran kartı: GTX 1080 MSI Armor.
  • RAM: 2 X 8 GB Crucial 2133 MHz.
  • CPU soğutucu: Gametech Hydra 240 mm.
  • Güç kaynağı: Xigmatek X-Calibre 600W 80+
Bu arada güç kaynağım bayağı eski(7-8 yıllık olabilir), çok önceki sistemden kalma ondan dolayı da olabileceğini düşünüyorum ama parçaları değiştirmeden önce gayet sorunsuz çalışıyordu o yüzden montajı da yanlış yapmış olabilirim, ilk defa yaptım çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ondan bahsetmiştim. Sisteminizden ekran kartını vs söküp sadece 24 pin güç ve cpu güç bağlantısını yaparak çalıştırmayı denediniz mi? Belki bazı parçalarınızda sorun vardır kısa devre yaptırmış olabilir.
Sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sistemim zaten çalışıyordu işlemci, anakart, dış kasa ve sıvı soğutmayı değiştirdim, kendim montajladım. Güç kaynağında sorun olduğunu düşünmeye başladım çünkü sistemdeki en eski parça yaklaşık 8 yıllık o yüzden bugün güç kaynağı siparişi verip öyle tekrar deneyeceğim. Bu güç kaynağıyla tekrar denemeye korkuyorum. Ya da tekrar denesem sorun çıkar mı çünkü gördüğüm şeyin tam olarak ne olduğuna emin değilim kasanın içinde ışık parlaması oldu ne görünürde bir şey vardı ne de koku vardı. Tekrar denesem sorun çıkar mı sizce?

Sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sistemim zaten çalışıyordu işlemci, anakart, dış kasa ve sıvı soğutmayı değiştirdim, kendim montajladım. Güç kaynağında sorun olduğunu düşünmeye başladım çünkü sistemdeki en eski parça yaklaşık 8 yıllık o yüzden bugün güç kaynağı siparişi verip öyle tekrar deneyeceğim. Bu güç kaynağıyla tekrar denemeye korkuyorum. Ya da tekrar denesem sorun çıkar mı çünkü gördüğüm şeyin tam olarak ne olduğuna emin değilim kasanın içinde ışık parlaması oldu ne görünürde bir şey vardı ne de koku vardı. Tekrar denesem sorun çıkar mı sizce?
Bence yeni güç kaynağı ile deneyin derim sonuçta bir hata tüm sistemi çöp edebilir.

Bence yeni güç kaynağı ile deneyin derim sonuçta bir hata tüm sistemi çöp edebilir.
evet şuan bu güç kaynağını sipariş edeceğim.
Bu gelince tekrar denicem artık. Yardımın için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı