RebeLKilleR
Megapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ryzen 7 5800X / Asus Prime B550M-A / G.Skill RipjawsV 32 GB (16x2) DDR4 3200 MHz CL16 / Samsung 990 Pro 1 TB / Lian Li Lancool III-X A-RGB / Cooler Master M2 Silent Pro 850 Watt +80 Silver / Arctic Liquid Freezer III 420mm A-RGB (Black) / Asus ROG Strix GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X OC Edition
- Meslek
- Bilgi İşlem Uzmanı / IT
- RAM
- Kingston HyperX Fury 8 GB DDR4 3200Mhz
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 2600X
Merhabalar.
Sistemimde geçen günlerde fark ettiğim garip bir sorun ile karşı karşıyayım.
Sistem:
Öncelikle sistemdeki düşük parçaların sebebini sormazsanız sevinirim, al-sat yapıyorum kendimce.
Daha önceden sistemimde ViewSonic VX2457-MHD monitör kullanıyordum ve monitörün dahili hoparlöründen DisplayPort ile ses alıyordum. Monitörümü de satıp düşük model bir monitöre geçtiğim için ses için hoparlör takmak durumunda kaldım ve şu anda anakartımın ses çıkışlarından hiçbir şekilde ses alamadığımı fark ettim. Daha önceleri ses alabildiğime eminim. Şu anda sağdan soldan bulabileceğimiz ucuz USB ses kartlarından bir tanesini kullanarak ses alabiliyorum ancak. Sorunun çözümü için denediğim yöntemleri belirtiyorum:
İyi Sosyal'ler.
Sistemimde geçen günlerde fark ettiğim garip bir sorun ile karşı karşıyayım.
Sistem:
- AMD Ryzen 5 2600X.
- Gigabyte B450 Gaming X.
- Kingston HyperX Fury 8 GB DDR4 3200MHz.
- Samsung 750EVO 250 GB SSD.
- Hitachi 2 TB HDD.
- Sapphire R7 260X ekran kartı.
Öncelikle sistemdeki düşük parçaların sebebini sormazsanız sevinirim, al-sat yapıyorum kendimce.
Daha önceden sistemimde ViewSonic VX2457-MHD monitör kullanıyordum ve monitörün dahili hoparlöründen DisplayPort ile ses alıyordum. Monitörümü de satıp düşük model bir monitöre geçtiğim için ses için hoparlör takmak durumunda kaldım ve şu anda anakartımın ses çıkışlarından hiçbir şekilde ses alamadığımı fark ettim. Daha önceleri ses alabildiğime eminim. Şu anda sağdan soldan bulabileceğimiz ucuz USB ses kartlarından bir tanesini kullanarak ses alabiliyorum ancak. Sorunun çözümü için denediğim yöntemleri belirtiyorum:
- Temiz kurulum Windows 10 21H1, 21H2, Windows 11.. Birçok işletim sistemini temiz bir şekilde kurup kurup denedim.
- Klasik olarak sürücü güncellemelerini denedim.
- Sürücüleri gerek Windows'a otomatik tanıtarak, gerek elimle manuel taratarak, gerek 3.parti sürücü kurma yazılımları ile kurarak denedim.
- Technopat Sosyal ve diğer forumlarda bazı araştırmalarım sonucu ürünümün üreticisinin paylaştığı sürücüleri (B450 Gaming X (rev. 1.x) Support | Motherboard - GIGABYTE Global) belirli bir sırayla kurmak.
- Sesi daha önceleri ekran kartından aldığım için üzerinde ses çıkışı alamayacağım çok daha eski bir ekran kartı takıp denemek.
- BIOS sıfırlama, BIOS Update, BIOS downgrade...
- Anakart üzerinde kasanın ön çıkışlarına giden portla alakalı bir durum olabilir mi diye düşünüp onu iptal etmek. (ayrıca ön portlardan da aynı şekilde ses alamıyorum.)
İyi Sosyal'ler.
Son düzenleyen: Moderatör: