B450 sisteme Windows 11 kurulamıyor

QuadPexul

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
M2 SSD 250GB, SATA SSD 250GB
Ekran kartı
ASUS 1050 Ti
Anakart
B450
İşlemci
R5 3500X
Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Windows 10'un desteğinin bitmesi üzerine artık 11'e geçmeye karar verdim ve USB aygıtımı Windows 11 kurma aygıtına çevirdim. Normal rutin format atar gibi BIOS'tan USB'yi başa aldım ve kurulum ekranına girdim ancak sisteminiz Windows 11'i desteklemiyor yazısı aldım. Secure Boot'tan yaptığını bildiğim içinde tekrar BIOS'a girdim ve Cms'yi kapatıp Secure Boot'u açtım. Kurulum ilk restarta kadar düzgün ilerledi ancak restarttan sonra flaşı sökersem select boot device. Sökmezsem de tekrar ilk kurulum kısmına atıyor. BIOS'tan boot sırasını düzenlemeye çalıştığımda ise iki diskimi de sıralamada göremiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Windows 10'un desteğinin bitmesi üzerine artık 11'e geçmeye karar verdim ve USB aygıtımı Windows 11 kurma aygıtına çevirdim. Normal rutin format atar gibi BIOS'tan USB'yi başa aldım ve kurulum ekranına girdim ancak sisteminiz Windows 11'i desteklemiyor yazısı aldım. Secure Boot'tan yaptığını bildiğim içinde tekrar BIOS'a girdim ve Cms'yi kapatıp Secure Boot'u açtım. Kurulum ilk restarta kadar düzgün ilerledi ancak restarttan sonra flaşı sökersem select boot device. Sökmezsem de tekrar ilk kurulum kısmına atıyor. BIOS'tan boot sırasını düzenlemeye çalıştığımda ise iki diskimi de sıralamada göremiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Flash belleği hangi program ile hazırladınız?

Windows'un kendi medya oluşturucusu ile. Orijinal sitesinden yani.

Rufus ile GPT şeklinde hazırlayıp deneyin. Ayrıca Windows yükleyeceğiniz disk hariç diğer diskleri sistemden söküp o şekilde kurulum yapın.

Ne kadar doğru anladım bilmiyorum lakin kurulum medyasını (USB'yi) çıkarıp, BIOS üzerinden kurmuş olduğun Windows'u seçeceksin. Rufus ile yapmanı tercih ederim lakin doğru anladıysam BIOS üzerinden başlangıç aygıtını seçeceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı