B450 Tomahawk Max SSD ve HDD'lerin birlikte kullanimi

• Konuyu başlatan tokhan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.763

tokhan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar 4 ay önce sistem toplamıştım ve buradaki arkadaşlar çok yardımcı olmuştu. Şu anki sorum başlıkta yazdığım anakartı kullanıyorum ve M.2 SSD takılı. Ama yetersiz geldiğinden başka bir sürücü alacağım. Bu anakart biraz karışık geldi bu yönden. Kimisi M.2 takınca bazı slotlar devre dışı oluyormuş flan diyorlar. M.2 kullanırken yanına başka bir SSD takabilir miyim yoksa HDD mi takmam gerekiyor? Tavsiye edebileceğiniz bir ürün varsa da yazarsanız çok işime yarar. Şimdiden teşekkür ettim herkese.

O anakart üzerinde; 1 tane 32Gbps NVMe M.2 slotu ve 6 tane SATA3 portu mevcut. Elinizdeki NVMe SSD mi ve marka model nedir? Depolama alanı miktarı mı olarak yetersiz geliyor? Elinizdeki M.2 portuna takılı SSD haricinde 6 tane olan SATA portlarına SATA SSD veya HDD takabilirsiniz (6 tane). Bunun dışında PCI-e M.2 dönüştürücüler de mevcut ancak gereksiz masraf olduğunu düşünüyorum normal bir kullanıcı için çünkü SATA SSD'ler şu an için oyunlar vs. gayet yeterli ve NVMe ile aralarında pek fark yok.

Teşekkür ederim. Daha almadım. Elimde 500 GB M.2 vardı. Yanlış bir şey almayayım ve bilgim olmadığından burada danışayım dedim öncesinden. O zaman SSD alıp takmamda bir sakınca yok. SSD önerebilir misiniz 250 GB yeterli olur gibi benim için. Herkese teşekkür ederim.

Vaow! Bunu bilmiyordum. Nedenini biliyor musunuz? Yani neden öyle bir şey oluyor? İlk kez duydum, şoktayım.
Ciddi misiniz? Yoksa troll mü yapıyorsunuz?
Bu anakart biraz karışık geldi bu yönden. Kimisi M.2 takınca bazı slotlar devre dışı oluyormuş flan diyorlar.
Ben buradaki kısıma cevap verdim.

Ha olsun, yine de cevap vermem gerekirse. B450 chipset yüzünden, hız kısıtlaması olmasın diye olduğunu düşünüyorum.

Ciddi misiniz? Yoksa troll mü yapıyorsunuz?
Neden troll soru sorduğumu düşündünüz? M.2 portuna NVMe SSD taktıktan sonra SATA portlarından 5. ve 6. portun yani 2 SATA portunun iptal olduğunu bilmiyordum. İlk kez sizin söylemeniz üzerine karşıma çıkan bir bilgi.
Teşekkür ederim. Daha almadım. Elimde 500 GB M.2 vardı. Yanlış bir şey almayayım ve bilgim olmadığından burada danışayım dedim öncesinden. O zaman SSD alıp takmamda bir sakınca yok. SSD önerebilir misiniz 250 GB yeterli olur gibi benim için. Herkese teşekkür ederim.

Neden troll düşündünüz? M.2 portuna NVMe SSD taktıktan sonra SATA portlarından 5. ve 6. portun yani 2 SATA portunun iptal olduğunu bilmiyordum. İlk kez sizin söylemeniz üzerine karşıma çıkan bir bilgi.

Kusura bakmayın, çok karşıma çıkıyor bu tarz insanlar, o yüzden ikilemde kalıyorum. Bir de verdiğiniz cevabı görünce iyice troll olduğunu düşündüm. Anakart'ın sitesinde bu belirtiliyor zaten ki çoğu 6 SATA portlu anakartta olan bir şey.

Neden troll soru sorduğumu düşündünüz? M.2 portuna NVMe SSD taktıktan sonra SATA portlarından 5. ve 6. portun yani 2 SATA portunun iptal olduğunu bilmiyordum. İlk kez sizin söylemeniz üzerine karşıma çıkan bir bilgi.

teşekkür ederim hocam.Fiyatıda uygun geldi alıyorum.Diğer arkadaşlarda saolsun.
Soru biraz saçma gelebilir donanımdan pek anlamadığımdan.Başka konularada baktımda benim anlayabileceğim bir cevap bulamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı