Çözüldü B450 Tomahawk Max'e Team T-Force CL18 RAM takılınca bip sesi geldi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
  • Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
  • RAM: Team t Force xtreem white ARGB 3600MHz CL18.
RAM'lerimi 32ye tamamlamak için incehesap.com'dan 2x8 GB bu RAM'den aldım. Öncesinde sistemimde 2x8GB aynı RAM'den takılıydı. RAM'lerim bugün geldi ve kutuyu açınca RAM'lerin ortasında parmak lekeleri gibi kirli şeyler vardı. Önceki aldığım RAM'leri de incehesap.com'dan almıştım ve o RAM'lerin ortasında jelatin oluyordu o jelatini çıkartabiliyorduk ve ben sistemi ilk kurduğumda çıkartmıştım ve parmak izi gibi lekeler yoktu fakat bugün gelen RAM'de hem jelatin yoktu hem de parmak izi lekeleri vardı. Ben de acaba kullanılmış RAM mi gönderdiler diye İncehesap müşteri temsilcisini aradım. Temsilci daha önce kullanılmış bir parça göndermediklerini söyledi ve destek ekibi ile görüşmemi söyledi ardından ben RAM'leri anakartıma taktım takarken bip sesleri geldi sonra bilgisayarımı açtım Görev Yöneticisi'nden RAM'lerin MHz değerlerine baktım, 2400 MHz diyordu. RAM'leri takmadan önceki halde 3600 MHz XMP 1 profili vardı yani 2x8 iken. Sonra bilgisayarı kapattım BIOS'a girip XMP 2 yaptım gene bip sesleri geldi ardından Windows gelince MHz değerleri 3600 MHz gözüküyordu. Şimdi Windows bellek tanılama aracından RAM testi yaptım hiçbir sorun yok dedi. Windows olay görüntüleyicisinden de 0 error yazmakta RAM'lerde bir sorun yok yani. Fakat bu gelen bip sesleri ve RAM'de parmak izleri olması beni biraz kuşkulandırdı. Şimdi XMP 1 profilinde RAM testi yapacağım. Sizce RAM'leri iade etmeli miyim? Pazartesi günü İncehesap'ın müşteri desteği ile görüşeceğim.

Yeni gelen RAM'ler bunlar ortasındaki kirli kısımlar dikkatli bakarsanız görülür. Önceki aldığım RAM'lerde bu modeldi aynı model 2x8 iken sistemi ilk kurarken kirli parmak izi olan yerde jelatini vardı elimizle sökebiliyorduk fakat yeni gelen bu RAM'lerde hem jelatini yoktu hem de böyle kirli bir durumda.
Not: RAM'ler aynı model ve ikisi de İncehesap'tan alınmıştır. RAM'ler Dual kit olarak satılıyor yani 8 GB olarak satılmıyor 2x8 olarak satılıyor. Arkadaşlar bip sesi sorununu çözdüm ben RAM'leri takarken direkt kafama göre taktım yani eskisi ile yenisini rastgele yuvalara soktum bu yüzden MHz değeri 2400'de kaldı ve hiçbir şekilde XMP özelliğinden yararlanamadım normalde 2x8 iken sistemim 3600MHz'ye çekebilmiştim fakat 4x8 iken BIOS'tan XMP 1 ve XMP 2 açtığım halde RAM'ler 3600MHz'de çalışmıyordu. Kanımca bu bip sesinin sebebini ise şöyle izah edeyim. Sistem bize sen RAM'leri yanlış yuvalara taktın bu yüzden frekansları yükseltsen bile ben bunu stok frekansta başlatıyorum diyor yani sisteme ve RAM'lere herhangi bir zarar gelmemesi için sistem kendini güvene alıyor. Anakartımın kitapçığından da yararlanarak ilk takacağımız RAM'i dımma2 olarak göstermiş sonra dımmb2 bu şekilde Dual channel aktif etmiş oluyoruz. Benim eski RAM'ler bu yuvalardaydı bende eskileri burada kalacak şekilde taktım sonra boş kalan dımma1 ve dımmb1 yuvalarına ise yeni gelen RAM'leri taktım ve bu şekilde Quad Channel'ı aktif hale getirmiş oldum. Sonra BIOS'a girip XMP 1 profilinden RAM'lerin MHz değerlerini 3600'e çektim herhangi bir bip sesi gelmedi. Böylelikle sorunum çözüldü.

Fakat RAM'lerin hala kullanılmış olduğundan şüpheliyim RAM'lerde herhangi bir sıkıntı çıkmadı dünden beri test yaptım tek-tek olsun çift-çift olsun, render aldım oyun oynadım RAM'ler sağlam herhangi bir mavi ekran hatası da almadım.
Bu arada İncehesap'ın güvenilir bir yer olmadığını size kanıtlamama izin verin benim bu RAM'leri aldığım fiyat 2025.04 TL idi şu an ise İncehesap'ın kendi sitesinde aldığım bu RAM'ler 2400 TL'ye satılmakta. Pazartesi günü destek ve müşteri temsilci ekibi ile görüşeceğim. Bir daha da İncehesap'tan alışveriş yapmayacağım.

Dosya Ekleri

• P21217-124527.jpg
    P21217-124527.jpg
    195,3 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı