B450 Tomahawk sistem çalışmıyor

Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
1.838
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi akşamlar. Arkadaşım bilgisayar topladı. Bugün ilk defa çalıştırmayı denedik ve çalışmadı. PSU'da sorun var diye düşündük. PSU'yu çalışan bir sistemde denedik ve çalıştı. Yani PSU sorunsuz. Bu durumda anakarttan şüpheliyiz. Anakarta ana güç girişini (24 pindi galiba) bağlıyoruz. CPU güç kablosunu da bağlıyoruz. Kasanın Power kablosunu da bağlıyoruz. Fakat çalışmıyor.

Kasadan da bahsedeyim. Kasa MSI Sekira 100R. Kasanın Power kablosunu anakarta takıyoruz. Doğru taktığımızı düşünsek de acaba burada da bir hata yapmış olabilir miyiz? Bunun için kasa içinin fotoğrafını atıyorum.

İşlemci Ryzen 2200G
Anakart MSI B450 Tomahawk
RAM Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHz
PSU Corsair CV 450W
Kasa MSI Sekira 100R.

20210417_180957.jpg
20210417_181040.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 24 pin güç kablosunun ve işlemci güç kablosunun tam oturduğuna emin misiniz? Geçenlerde kuzenimle topladık çalışmadı tam oturtamamışız kabloyu tekrar taktık oldu.
 
BIOS pilinin yanındaki CMOS anahtarına tornavida ile BIOS sıfırlamamışsan sıfırlamayı deneyebilirsin. Bundan hariç kasanın ön port kablolarını söküp tornavidayla kısa devre çalıştırmayı deneyebilirsin. Anakartı ikinci el mi aldın?
Hayır sıfır alındı. Tek tek toplandı parçalar. Kendimiz topladık. Şimdi denedik dediginizi. Bios pilini çıkardık. Sonra yeniden taktık bios pilini. Fakat yine çalışmadı. Bios böyle mi sıfırlanıyor?
 
Çalışmıyordan kastınız hiç mi tepki yok? Belki yukarıda denildiği gibi kasanın power düğmesinde sıkıntı vardır. Power switchdeki iki pini tornavida ile kısa devre yaparak deneyebilirsiniz.
 
Anakartı çalışan diğer sistemde PSU gibi deneme şansınız var mı? Sizin sahip olduğunuz kasanın power güç verme tuşu ve kablosunda sıkıntı olabilir.
Denedik çalışan sistemde. Psu sorunsuz çalıştı. Power düğmesi haricinde uzay kasa şeklinde de kurduk sistemi.
Çalışmıyordan kastınız hiç mi tepki yok? Belki yukarıda denildiği gibi kasanın power düğmesinde sıkıntı vardır. Power switchdeki iki pini tornavida ile kısa devre yaparak deneyebilirsiniz.

Evet hiç tepki yok, fanlar dönmüyor ve ışıklar yanmıyor. Anakartın kendi ışığı var, onlar da yanmıyor. Kısa devre yapmadık ancak elimizde başka bir kasanın power kablosu vardı, yani kasadan sökülmüş şekilde power kablosu. Onu kumanda gibi kullandık fakat yine çalışmadı. Anakartta problem olma ihtimali yüksek değil mi, yani böyle hatalar veren anakartlar vardır herhalde.
 
Tekrardan merhaba. Anakartta sorun vardır diyerek anakartı iade edip yeni bir anakart aldık. Yeni anakartımız MSI B450m 2 Pro. Ancak gelin görün ki yine açamadık sistemi.

Psu'nun sorunsuz olduğunu biliyorduk. Halihazırda çalışan sistemde çalışmıştı psu. Anakarttan şüphelendik, yeni anakart aldık yine çalışmadı. Kasadan şüphelendik, kısa devre denedik yine olmadı. Ne var anlayamıyoruz. Önerisi olan var mı?
 

Dosya Ekleri

  • 20210427_195742.jpg
    20210427_195742.jpg
    148,9 KB · Görüntüleme: 23

Yeni konular

Geri
Yukarı