B450M-A Pro Max ve Ryzen 5 5600 uyumlu mu?

Yulaf

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 3 3200G,MSI B450M-A PRO MAX,KINGSTON 240GB SSD,SEAGATE 1TB HDD,GSKILL 16GB 2X8 3200MHZ,RX470 4GB
Selam Ryzen 5 5600 almaya karar verdim fakat aklımda soru işaretleri kaldı.

1. B450M-A Pro Max ile Ryzen 5 5600 uyumlu mu?
2. Isıyı overvoltage yaparak düşürmeyi düşünüyorum herhangi bir sorun olur mu?
3. İnsanlar anakart bu işlemciyi beslemiyor falan demişler sizce de öyle mi?
4. Herhangi bir sorun çıkar mı?
5. Anakart 4 pin işlemci 8 pin diye bir sıkıntı olur mu?

• B450M-A Pro Max.
  • Ryzen 3 3200G.
  • RX470 4 GB.
  • 16 GB RAM 3200MHz.

BIOS güncelle gerisine takılma. B550'de kullanır gibi kullanırsın, çıplak bir anakart ama öldürmez.

Tabii bu dediğime saatlerce işlemci odaklı render yapma dahil değil, günlük kullanım ve oyunlar dahil. Yoksa kuzey köprüsü Roma gibi yanar.

Uyumlu olur hocam sıkıntı yok. Üstte hocamın yazdığı gibi BIOS güncellemesi yaptığınız sürece sıkıntı yok. İşlemci sıcaklığını undervolt yaparak bir süre kullanabilirsiniz. Ancak sonradan soğutucu almak daha mantıklı.

BIOS güncelle gerisine takılma. B550'de kullanır gibi kullanırsın, çıplak bir anakart ama öldürmez.

Tabii bu dediğime saatlerce işlemci odaklı render yapma dahil değil, günlük kullanım ve oyunlar dahil. Yoksa kuzey köprüsü roma gibi yanar.

Ben yayın yapıyorum ve oyun oynuyorum genellikle herhangi bir sorun olur mu? Kasada 6 ya yakın fan var 3 ön panel, 1 egzoz, 2 üst ızgara olarak. Ama evet ileride soğutucu alacağım.

Ben yayın yapıyorum ve oyun oynuyorum genellikle herhangi bir sorun olur mu? Kasada 6 ya yakın fan var 3 ön panel, 1 egzoz, 2 üst ızgara olarak. Ama evet ileride soğutucu alacağım.

Sıkıntı olmaz, bunlar anakartını strese sokacak işlemler değil. İşlemciye soğutucuyu al, yalnız iki üst ızgara nasıl monteli? Ön tarafa yakın olanı egzoz olarak taktıysan intake fanların içeri aldığı soğuk havayı daha anakarta bile ulaşamadan dışarı atabilir.

O dizilime dikkat et, ben bu sebeple 3+1 fan dizilimini doğru buluyorum. Bundan fazla fanlı dizilimler çoğu zaman avantaj yerine dezavantaja dönüşüyor.

Tamamdır hocam çok teşekkürler sağ olun var olun. Overvoltageden sonra pek ısınma olur mu?

Tabii bu dediğime saatlerce işlemci odaklı render yapma dahil değil, günlük kullanım ve oyunlar dahil. Yoksa kuzey köprüsü roma gibi yanar.

B450 anakartlar rahatlıkla besliyor 5600'ü kendim OC bile yaptım ama daha üst işlemciler için bilemem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı