Çözüldü B450M-A sistem siyah ekranda kalıyor ve açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kerem1238806

Megapat
Daha fazla  
RAM
Gskill rEpjaws 16x2 32GB 3200MHz
Anakart
Asus Prime B450M-A
İşlemci
Ryzen 5 1600x
Arkadaşlar merhaba 2 gun once RAM yukseltmesi yaptim. 2400MHz RAM'dan 3200MHz RAM'e geçtim. Basta sistem acilmadi. Sonra eski RAM'i takip BIOS'u güncelleyip yeni RAM'i takinca MHz'yi de arttirinca sistem açıldı. 1 kere falan donup kapanmisti onun haricinde sorunsuz calisiyordu. Dun gece islerimi bitirip gayet sorunsuz bir sekilde kapattım. Bu sabah dugmeye basip mutfaga gittim. Acildigina %100 eminim. Monitörün isigi yandi cunku ekran gelmisti. Odaya geldigimde monitorde Power saving yazıyordu. Ben de bir reset atayim duzelir dedim ama kac kere reset atsam da sistem acilmadi. Monitorun acildigini gosteren mavi isik bile yanmadi. Turuncu ışıkta kalıyor. Tum RAM slotlarini, eski RAM'leri dahi denedim sistem acilmadi. BIOS pilini çıkarıp taktim yine degisen bir şey olmadi. Kafayı yemek uzereyim. İslemcim Ryzen 5 1600X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcin Max 2667 MHz destekliyormuş onun üstüne çıkmadan dene.

Arkadaşlar sorun çözüldü. Sorun sanirim monitor ile alakaliydi. Power saving modu ile alakaliydi sanirim. Cunku monitorun güç fişini çıkar tak yaptim. Işığı turuncudan maviye döndü. Bu iyiye işaret. Sonra yeni RAM'leri taktigimda PC sorunsuz açıldı. Hepinize ayri ayrı teşekkür ediyor konuyu çözüldü olarak işaretliyorum.
İşlemcin Max 2667 MHz destekliyormuş onun üstüne çıkmadan dene.

Arkadaşlar sorun çözüldü. Sorun sanirim monitor ile alakaliydi. Power saving modu ile alakaliydi sanirim. Cunku monitorun güç fişini çıkar tak yaptim. Işığı turuncudan maviye döndü. Bu iyiye işaret. Sonra yeni RAM'leri taktigimda PC sorunsuz açıldı. Hepinize ayri ayrı teşekkür ediyor konuyu çözüldü olarak işaretliyorum.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı