Çözüldü B450M Dragon BIOS Windows 11 USB belleği görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enes600

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir bilgisayar aldım ve içinde işletim sistemi yok. Recep Baltaş'ın Windows 11 videosundaki tüm adımları izleyerek USB'ye Rufus kullanarak yüklememi yaptım. Bilgisayarı açıp F8 tuşu ile kuruluma geçmek istediğimde USB'yi görmüyor. (Görsel aşağıda.)

Anakart ASUS B450M Dragon.

Yaklaşık 4 saattir araştırıyorum ve tamamen benimle aynı sorunu yaşayanı bulamadım.

En basit hatayı mı yapıyorum diye USB belleği bilgisayarın tüm girişlerinde denedim sonuç aynı. Aşağıya BIOS ile birkaç görsel ekliyorum.

Çözüm için yardım ederseniz çok memnun kalırım. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1686862232168.jpeg
    1686862232168.jpeg
    604,4 KB · Görüntüleme: 75
  • 1686862232124.jpg
    1686862232124.jpg
    226,9 KB · Görüntüleme: 64
  • 1686862232135.jpg
    1686862232135.jpg
    178,1 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hiçbir ayarı değiştirmedim. Yazdıklarınızı kontrol edip tekrar deneyeceğim.

Flash Drive Model: NK890 32 GB

Kullandığınız USB bellek Hi-Level aitse ondan dolayı da sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. (USB kendini tanıyamıyor BIOS'u nasıl görsün deneyimimle) Tavsiyem bir tane SanDisk veya Kingston USB bellek kullanmanız.
USB'ye Windows 11 kurarken ayarlarda değişiklik yapmadınız umarım. GPT ve UEFI biçiminde yazdırıp ve Anakartta UEFI ayarlarının, TPM ve Secure Boot ayarının açık kalması lazım. Bir de USB belleğiniz hangi marka ?

Hiçbir ayarı değiştirmedim. Yazdıklarınızı kontrol edip tekrar deneyeceğim.

Flash Drive Model: NK890 32 GB

Kullandığınız USB bellek Hi-Level aitse ondan dolayı da sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. (USB kendini tanıyamıyor BIOS'u nasıl görsün deneyimimle) Tavsiyem bir tane SanDisk veya Kingston USB bellek kullanmanız.

Çözüm
Son kez dediklerinizi kontrol edip deneyeceğim. Olmazsa yeni bir Usb alacağım. İlgi için teşekkür ederim.

Yardım için teşekkür ederim. SanDisk usb ile sorun çözüldü :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı