B450M-K-II çalışmıyor

Emrezc155

Hectopat
Anakartımı bir ay kadar önce sistem toplamak için İncehesap'tan aldım. Birkaç gün önce deneme fırsatım oldu fakat anakart çalışmadı. Anakartın kabloları takılıydı ve üstünde sadece işlemci vardı. İşlemciyi söküp denedim, yine çalışmadı. Acaba RAM falan olmadığı için olabilir mi? Yine de işlemci fanının dönmesi gerekiyor ama dönmüyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartımı bir ay kadar önce sistem toplamak için İncehesap'tan aldım. Birkaç gün önce deneme fırsatım oldu fakat anakart çalışmadı. Anakartın kabloları takılıydı ve üstünde sadece işlemci vardı. İşlemciyi söküp denedim, yine çalışmadı. Acaba RAM falan olmadığı için olabilir mi? Yine de işlemci fanının dönmesi gerekiyor ama dönmüyor. Yardımcı olabilecek var mı?
RAM olmazsa sistem çalışmaz.

RAM yoksa görüntü alamazsınız fanı düzgün kablolamamış olabilirsiniz.

Ödünç alıp RAM'leri takarak BIOS'a girmeyi deneyin. Ayrıca PSU'da veya kablo bağlantısında bir sorun var mı, emin misiniz?

Sistem ilk başta işlemciyi kontrol eder, daha sonra ram kontrolü yapar fakat sistemde ram olmadığı için sistemde takılı ekran kartını aramaz bile. Onu geçtim sistemin en azından görüntü vermesi için her türlü Ram olması şart ekran kartınız yok ise APU işlemci olmalı yine görüntü alabilmeniz için.

Sistem ilk başta işlemciyi kontrol eder, daha sonra ram kontrolü yapar fakat sistemde ram olmadığı için sistemde takılı ekran kartını aramaz bile. Onu geçtim sistemin en azından görüntü vermesi için her türlü Ram olması şart ekran kartınız yok ise APU işlemci olmalı yine görüntü alabilmeniz için.
BIOS ekranına ulaşabilir ama.
Emin misin RAM olmadan çalışıp çalışmadığından :)
Eğer anakart çalşıyor ise BIOS ekranına ulaşabilir, en azından fanlar döner.

BIOS ekranına ulaşabilir ama.

Eğer anakart çalşıyor ise BIOS ekranına ulaşabilir, en azından fanlar döner.
Hocam ramini çıkarıp bir dene bakalım bende merak ettim nasıl ram olmadan BİOS a ulaşacağına :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı