B450M-K II, R5 5600 ve RTX 3060 sistem Windows 11 desteklenmiyor uyarısı

wilzx

Decapat
Cihazımın iyi olduğunu düşünüyorum ancak Windows 11'i desteklemiyor. Ryzen 5 5600 ve RTX 3060 kullanıyorum. Diğer parçalar etkiler mi?
  • BitFenix Garen 600W Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
  • Goodram 512 GB PX500 NVMe Okuma 2000 MB-Yazma 1600 MB M.2 SSD (SSDPR-PX500-512-80)
  • AMD Wraith Stealth AMD Uyumlu Hava Soğutucu
  • ASUS GeForce RTX 3060 Dual O8G 8 GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
  • AMD Ryzen 5 5600 4.40 GHz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (MPK)
  • Goodram IRDM Pro 16 GB(2x8) Deep Black 3600MHz CL18 DDR4 RAM (K3600D4V64L18S/16GDC)
  • ASUS Prime B450M K II 4400MHz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
Ekran görüntüsü 2023-12-28 003210.png

Tam tahmin ettiğim gibi sistem legacy BIOS modunda kurulmuş. Şu rehberi takip ederek Windows'unuzu UEFI'ye dönüştürün:

Ondan sonra Windows 11'e yükseltebiliyor olmanız gerekiyor.

Hocam bunu yapmak BIOS'u bir şey yaparmi islemcim R5 5600 oldugu icin B450 serisi desteklemiyor diye biliyorum elimde baska bir islemcide yok bir de yetersizlik uygulamasini indirdim ve Secure Boot'tan kaynakli diyor Secure Boot yok Windows UEFI modu var aldigimda bir şey degismiyor.

Hocam bunu yapmak BIOS'u bir şey yaparmi islemcim R5 5600 oldugu icin B450 serisi desteklemiyor diye biliyorum elimde baska bir islemcide yok bir de yetersizlik uygulamasini indirdim ve Secure Boot'tan kaynakli diyor Secure Boot yok Windows UEFI modu var aldigimda bir şey degismiyor.
BIOS'a bir şey yapmaz. Sadece mevcut Windows kurulumunuzu UEFI kuruluma dönüştürür. Bunu yaptıktan sonra en fazla gereken şey BIOS'tan CSM'yi kapatmak. O zaman sistem tamamen UEFI hale gelecektir.

Ancak ASUS anakartlarda Secure Boot'u açmak için sadece Windows UEFI mode yeterli değil. Aynı zamanda aynı menüden Key Management'a girip Restore Factory Keys demelisiniz.

Tabii ki tüm bunları bu dönüştürme işleminden sonra yapmalısınız.

BIOS'a bir şey yapmaz. Sadece mevcut Windows kurulumunuzu UEFI kuruluma dönüştürür. Bunu yaptıktan sonra en fazla gereken şey BIOS'tan CSM'yi kapatmak. O zaman sistem tamamen UEFI hale gelecektir.

Ancak ASUS anakartlarda Secure Boot'u açmak için sadece Windows UEFI mode yeterli değil. Aynı zamanda aynı menüden key Management'a girip restore factory keys demelisiniz.

Tabii ki tüm bunları bu dönüştürme işleminden sonra yapmalısınız.

Hocam Windows 11 USB'sı hazırlayıp Windows 11'i UEFI seklınde yukledım sağ olon.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı